Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Drobna awaria

Featured Replies

Napisano

Jako ze w ciagu ostatnich kilku tygodni mialem urwanie glowy w robocie to postanowilem ze dwa dni wolne wzeszlym tygodniu poswiece na relaks w terenie. Wybor szlaku byl prosty...szukalem czegos trudnego, nie za dlugiego i z fajnym polem namiotowym - do tego opisu pasowal szlak Barret Lake...w skali trudnosci 1-10 ten szlak ma 10 waytogo.gif niecale 6 mil jedzie sie ponad 3 godziny...a na koncu jest piekne jezioro nad brzegiem ktorego mozna rozbic obozowisko i spedzic noc przed droga powrotna...szlak trzeba pokonac w obie strony.

Z kumplem spotkalimy sie o 11 rano i ruszylimsy w dwa jeepy w kierunku szlaku. Po 40 minutach bylism na starcie:

img4678f.jpg

img4679g.jpg

Bramka na poczatku szlaku ma 82 cale szerokosci i ma na celu ograniczenie wielkosci aut jakie wjezdzaja na szlak poniewaz jest on w paru miejscach bardzo waski a lesnicy nie chca zeby wielkie auta go poszerzyly i zniszczyly przy okazji drzewa.

Pare metrow za bramka jest najtrudniesza przeszkoda szlaku..Gatekeeper......my przejechalismy ja tak szybko ze nawet nie bylo czasu na robienie zdjec 270635636-JUMP2.gif

Po okolo 10 minutach jazdy po wielkich glazach manewrujac miedzy gesto rosnacymi drzewami dotarlimsy do drugiej przeszkody. Ja atakowalem ja pierwszy a kumpel robil fotki . Po pierwszym nieudanym ataku postanowilem nieco zmenic kat z jakiego podchodizlem do przeszkody...jednak podczas manewrowania cos dziwnego zaczelo sie dziac z moim ukladem kierowniczym...krecilem kierownica a kola jakby staly w miejscu. Wyszedlem zeby sprawdzic co sie dzieje i jakiez bylo moje zdziwienie gdy zobaczylem ze moj przedni panhard wisi sobie spokojnie a na jego koncu jest kawalek ramy mojego jeepa zakrecony.gif

Oto ja podczas pierwszej proby:

barret_2.jpg

To urwana czesc w moich rekach:

barret_3.jpg

A to jaka dziura powstala w ramie w miejcu wyrwania mocowania panharda:

barret_4.jpg

Po chwili namyslu postanowilimy doprowadzic mojego jeepa do stanu w ktorym moglbym zjechac ze szlaku. W tym celu przywiazalimy panharda do ramy tasmami...dzieki temu jako tako dalo sie kierowac autem:

img4686ksf.jpg

img4688n.jpg

Traf chcial ze w miejscu w ktorym nastapila awaria mialem zasieg i moglem zadzwonic do kumpla o pomoc. Kumpel byl w pracy ale napisal posta na naszym lokalnym forum 4x4 i juz po 10 minutach otrzymalam telefon od drugiego kumpla z informacja ze wlasnie zalatwil przyczepe i juz po mnie jedzie....a do przejechania mial raptem 150 km waytogo.gif

Po 3 godiznach spotkalismy sie na parkingu znajdujacym sie przy poczatku szlaku i zaladowalismy mojego zloma na przyczepe:

img4690d.jpg

A to film z tej akcji...na koncu filmu wyraznie widac jak przednia os rusza sie na boki podczas prob skretu..i jak malo same kola sie skrecaja...w momecie nagrywania skrecalem kierownice na max raz w jedna raz w druga strone:

A to juz pod hangarem kumpla...nastepnego dnia czekala czeka mnie mala randka ze spawarka, plazma i innymi ciekawymi narzedziami brawo.gif

0729091942.jpg

Aha....rama zdrowa jak ryba...zero rdzy....co pokazuje jakie sily dzialaja na ta lape....jednak jazda po skalach daje w kosc jeepowi.

Kolejnego dnia przyszedl czas na naprawy:

img4709s.jpg

img4712s.jpg

Tu lapa juz wspawana na swoje miejsce:

img4731s.jpg

Po naprawieniu przodu postanowilem polozyc sie pod jeepem i poszukac co jescze moglem popsuc...i oto co znalazlem:

img4702n.jpg

img4717z.jpg

Mocowanie gornego wahacza z tylu bylo tak pekniete ze urwalem je reka spineyes.gif:

img4721c.jpg

To juz po naprawie:

img4723w.jpg

img4724q.jpg

A to kolejne pekniecie...tym razem mocowanie tylnego amorka:

img4719l.jpg

Postanowilem tez lekko zmodyfikowac wydech....koncowka za bardzo obijala sie o amorek wiec nieco ja skrocilem:

img4726k.jpg

I tak po paru godzinach ze spawarka jeep jest gotowy do dalszego katowania w terenie jump.gif270635636-JUMP2.gifwaytogo.gif

Napisano

No nieźle! icon_eek.gif Rzeczywiście ciężko musi być, skoro zdrowe uchwyty i wzmocnienia mówią 30.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.