Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymienione zawieszenie i wcale nie jest rewelacyjnie

Featured Replies

Napisano

Jako że szybko wybiłem zawieszenie z przodu postanowiłem je wymienić w komplecie, a nie na raty. Zostało wymienione wszystko co było możliwe, wahacze, końcówki, drążki, gumy...

Po odebraniu z warsztatu wsiadłem do auta odpaliłem i pojechałem z uśmiechem, uu jak fajnie twardo się jakoś zrobiło... Moja mina nie była już taka wesoła jak wjechałem w nierówność... łup i metaliczny dźwięk ... kurna coś niedokręcone? Drążąc dalej temat pojechałem na "odcinek specjalny" droga mocno wyboista i wsadzam się w dziury i dalej łupanie metaliczne, do tego przy nierównościach poprzecznych głuchy odgłos jakby ktoś blachę zginał tu domyślam się że to stabilizator. Wysiadłem z auta bujam w poprzek, naciskam i nic nie słychać, tylko podczas jazdy.

Jeśli chodzi o stabilizator to myślę że z czasem to przejdzie bo nowe i nieułożone, ale to metaliczne walenie jakoś mi nie daje spokoju...

Pożaliłem się, a teraz możecie dorzucić swoje 3 grosze

Napisano
  • Autor

> Tak samo miałeś przed wymianą zawieszenia ?

Ten metaliczny odgłos tak, ale zdawało mi się że wydobywa się z okolic końcówki stabilizatora, a teraz tak jakby ze sworznia wahacza, co ciekawsze to odgłos ten występuje z lewej i prawej strony. Drugiego odgłosu czyli tego zginanej blachy nie było na 100%, chociaż dzisiaj jadąc do pracy odnosiłem wrażenie że to jednak jakby tłumik gdzieś walił pod tunelem.

Napisano

A przy odbiorze auta sprawdziłeś czy wszystkie części za które zapłaciłeś są wymienione?

Drugiego odgłosu czyli tego zginanej blachy nie było na

> 100%, chociaż dzisiaj jadąc do pracy odnosiłem wrażenie że to

> jednak jakby tłumik gdzieś walił pod tunelem.

Jedż do mechaników z reklamacją, niech oni ci wyjaśnią dlaczego tak coś wali mimo ich "fachowej " ingerencji w auto

Napisano
  • Autor

> A przy odbiorze auta sprawdziłeś czy wszystkie części za które zapłaciłeś są wymienione?

Części kupiłem sam smile.gif, sprawdzałem wszystko jest wymienione.

> Jedż do mechaników z reklamacją, niech oni ci wyjaśnią dlaczego tak coś wali mimo ich "fachowej " ingerencji w auto

W piątek będzie konfrontacja wink.gif, bo ten metaliczny odgłos wyeliminowałem... ściągając kołpaki sick.gif , pozostało tylko coś blaszane...

Napisano

Amortyzatorów nie wymieniałeś?

Napisano
  • Autor

> Amortyzatorów nie wymieniałeś?

Nie - ostatnio byłem na ścieżce to wykazało przód 18-20% zużycia.

No i już nic nie wiem, byłem na szarpakach, wszystko skręcone jest bardzo dobrze nic się nie rusza, a jak waliło tak wali frown.gif , udało mi się dokładniej zlokalizować te puki i wydobywają się jakby z dolnego siedziska sprężyny w kolumnie McPersona i co z tym dalej zrobić ?

Napisano

> Nie - ostatnio byłem na ścieżce to wykazało przód 18-20% zużycia.

> No i już nic nie wiem, byłem na szarpakach, wszystko skręcone jest

> bardzo dobrze nic się nie rusza, a jak waliło tak wali , udało

> mi się dokładniej zlokalizować te puki i wydobywają się jakby z

> dolnego siedziska sprężyny w kolumnie McPersona i co z tym dalej

> zrobić ?

łożysko McPersona ma luz i stąd takie pewnie głuche pukanie

Napisano

> 100%, chociaż dzisiaj jadąc do pracy odnosiłem wrażenie że to

> jednak jakby tłumik gdzieś walił pod tunelem.

A może to nie tłumik tylko osłona termiczna nad tłumikiem, wczoraj mi taka odpadła i jak jeszcze wisiała to też był blaszany dźwięk...

Napisano
  • Autor

Sprawa rozwiązana winner.gif

Pojechałem na inne szarpaki z wibratorem smile.gif

Na wibratorze do amortyzatorów diagnosta sam stwierdził że coś ostro wali o podłogę, wjechał na szarpak a tam oczywiście wszystko sztywne, dopiero jak ostro zacząłem bujać budą to wyłapał choć nie było mu łatwo...

Przyczyną tego pukania był jednak stabilizator, a konkretnie niedokręcona obejma gumy stabilizatora smile.gif, dokręcił i cisza że aż chce się jeździć zlosnik.gifIThankYou.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.