Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oponki letnie 195/65/R15 - co wziąć?

Featured Replies

Napisano

Z racji dobiegającej do kresu żywotności opon Michelin muszę kupić coś na przód do Viki C Caravan. Nie pytajcie czemu przód, a nie cały komplet, bo są inne priorytety, na gumy to ja wydawałem kiedyś kasę ;-) , teraz potrzebuję na co innego.

Co polecicie żeby nie było wycieralne jak gumka do ołówka, a jednocześnie w miarę przyczepne i - oczywiście - niedrogie. Chodzi o parę sezonów letnich żeby wytrzymały, jeżdżę bez katowania opon, raczej nie palę gum na starcie i zwalniam na zakrętach. Na inaugurację przyszłego sezonu letniego planuję kupić na tył do kompletu, więc musi być to opona będąca w ciągłej produkcji i sprzedaży. Dzięki.

Napisano

Nokian H. ok.gif

Napisano

Kupiłem już sporo kompletów i opony wzmocnione z symbolem XL są najlepszym rozwiązaniem na nasze drogi.

Mam od roku (zimą też jeździłem zlosnik.gif) Nokiany niskoprofilowe wzmocnie i po wielu dziurach nie ma na oponie najmniejszego guza! Bieżnik po roku i 30kkm z 8,5 mm zużył się do 7mm (auto ponad 200KM i nie mam lekkiej nogi).

Do tego na większości Nokianów jest dokładny miernik zużycia opon co ułatwia kontrolę ogumienia. Co do trzymania się nawierzchni to nic nie napiszę bo każdy model opony trzyma się inaczej, a mój model nie występuje w twoim rozmiarze. Ale są Nokiany 195/65 15" XL np. takie.

Napisano

Bridgestone ER300

Nokiany były dla mnie za głośnie

Napisano

> Bridgestone ER300

> Nokiany były dla mnie za głośnie

Też w tym roku założyłem Bridgestony ER300, cały komplet i jestem z nich zadowolony. Jest wyższy komfort jazdy, nie są głośne, no i w testach wysoko są oceniane.

Napisano

> Też w tym roku założyłem Bridgestony ER300, cały komplet i jestem z

> nich zadowolony. Jest wyższy komfort jazdy, nie są głośne, no i

> w testach wysoko są oceniane.

dokładnie ok.gif , też mam komplet, poza tym tak jak mówisz są wysoko oceniane, wyżej niż te nokiany ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.