Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra F elektryczne szyby

Featured Replies

Napisano

Witam,

Wlasnie zmieniam manual z korby na elektryke. Silownik od strony pasazera - z tym nie ma problemu. Natomiast silownik od strony kierowcy stawia opor. Uklad mechanicznie pasuje ale elektrycznie z modulu wychodzia 4 przewody. Czerwony 1,5mm2, brazowy 1,5mm2, szaro-sielony i niebiesko-czerwony po 1mm2. I nie wiem jak to mam podlaczyc - czy tam jest jakis dodatkowy czujnik? Interesuje mnie uruchomienie silnika.

Pozdro.

Grzegorz X16SZR

Napisano

Czerwony: + 12, brazowy: masa, dwa kolejne do przelacznika sterujacego opuszczaniem/podnoszeniem. Wszystko jest na schematach.

Pozdrawiam

Napisano

A tak z innej beczki, to wie ktoś co zrobic, żeby szybki lżej chodziły, bo u mnie jak sie zasuwają, to czasem potrafi nawet odbić spowrotem.

Próbowałem regulowac już wiele razy, ale hmmm, lipa.

Pewnie by pomogła wymiana uszczelek, ale w sklepie wybili mi ten pomysł z głowy (ceną wink.gif))

Napisano

W ktorym miejscu regulowales? Sprawdz, czy szyba w pewnym momencie drogi w gore nie staje krzywo w prowadnicach (co swiadczy o zlym wyregulowaniu).

Nasmaruj rowniez uszczelki smarem silikonowym.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Napisano

Nasmarowałem smarem silikonowym i pomogło, dzięki za podpowiedź.

Co do regulacji to rzeczywiście w pewnym momencie się skrzywia i wraca spowrotem na miejsce, także w wolnej chwili będę musiał zajrzeć

Napisano

To ja się podepnę pod temat z trochę innym pytaniem.

Otóż też się przymierzam do upgrade-u szyb (a może i lusterek też), zakupiłem siłowniki z instalacją drzwi i wszystko byłoby pięknie ale w mojej wersji GL (czyli GoLec biglaugh.gif ) nie ma w drzwiach złączy od instalacji elektrycznych.

I o ile zrobienie odpowiedniego okablowania w środku nie jest jakimś wielkim problemem, to nie bardzo wiem skąd wziąć drugą połówkę złączki drzwiowej.

Chodzi mi o to ustrojstwo zaznaczone na czerwono na zdjęciu (pożyczonym z Napraw To Sam od kolegi Przemo997):

282789300-kostka.jpg

Wiem - zawsze można uchlastać tę połówkę złącza z wiązki w drzwiach i łączyć wszystko na sztywno ale jeśli się da to wolałbym jednak nie rżnąc oryginalnych wiązek.

Nie obiło się komuś o uszy gdzie te złączki można by dostać/kupić/ukraść? zlosnik.gifzlosnik.gif

Pozdrowienia

post-7429-14352504042701_thumb.jpg

Napisano

> Nie obiło się komuś o uszy gdzie te złączki można by

> dostać/kupić/ukraść?

> Pozdrowienia

Ja pojechałem na szrot i z Tigry (anglik) ładnie mi pan szrociarz uciął, z tym, że ja całość brałem. Wyjmowałem konektorki (było tam po 21 konektorków yikes.gif ) i wsadzałem do swojej astry. Za taką złączkę kompletną + po 12 cm kabelka z obu stron dałem chyba 10 czy 15 zł smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.