Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie działa podświetlanie zegarka Astrag 98r 1,6 16v

Featured Replies

Napisano

Witam mam taki problem z astrolotem nagle przestało działać podświetlanie zegarka jednego dnia działało a na drugi odpalam auto i ciemność .Licznik podświetla normalnie nawiewy też tylko ten nieszczęsny zegarek i data , temperatura .Podłączyłem opel scanera nic nie wykazało wymieniłem żarówkę i też lipa . Dodam że mogłem ten wyświetlacz włączać i wyłączać radiem . Miał ktoś taki problem od czego zacząć co się naj częściej psuje . Teraz jestem akurat na urlopie w zakopanym więc za dużo nie mogę zdziałać ale proszę o porady.

Teraz jeszcze jak oglądam wyświetlacze na aukcjach widzę że pod złączem jest chyba jeszcze żarówka a ja chyba tam nić nie mam ,tylko mam jedną po środku teraz pytanie czy ta jedna powinna świecić czy myszą być dwie ? możliwe że jedna wypadła .

Napisano

> Witam mam taki problem z astrolotem nagle przestało działać

> podświetlanie zegarka jednego dnia działało a na drugi odpalam

> auto i ciemność .Licznik podświetla normalnie nawiewy też tylko

> ten nieszczęsny zegarek i data , temperatura .Podłączyłem opel

> scanera nic nie wykazało wymieniłem żarówkę i też lipa . Dodam

> że mogłem ten wyświetlacz włączać i wyłączać radiem . Miał ktoś

> taki problem od czego zacząć co się naj częściej psuje . Teraz

> jestem akurat na urlopie w zakopanym więc za dużo nie mogę

> zdziałać ale proszę o porady.

Jakiś miesiąc temu miałem coś podobnego, Ale tamto było chyba po wymianie radia, chodziło o to żeby we wtyczce od Tid-a wypiąć 6-7 pin. Kabelki te sterowały podświetleniem po podaniu na nie +12 Tid się ściemniał... (można je wypiąć na chwilę i zobaczyć czy pomoże, ja wypinałem jeden ale nie pamiętam przy którym pomogło). Mówię ,że chyba po wymianie radia bo właściciel astry zauważył dopiero po założeniu alarmu xD A radio wymieniał 3 miesiące wcześniej. Proponowałbym jeszcze dość banalną rzecz a mianowicie bezpieczniki. Mi osobiście zdarzyło się też że kostka z tyłu od przełącznika świateł się wypięła i piny nie stykały ale wtedy to i zegary miałem ciemne...

Napisano
  • Autor

Ok tylko ciekawi mnie czy jak mam jedną żarówkę czy to powinno działać .

Napisano

> Ok tylko ciekawi mnie czy jak mam jedną żarówkę czy to powinno

> działać .

A nie masz drugiej, żeby wsadzić i sprawdzić ? Ale nawet przy jednej spalonej (niema przejścia) druga powinna świecić czyli powinny być równolegle no ale kto ich tam wie... Zaraz zejdę i powiem czy z jedną świeci czy nie 270751858-jezyk.gif

Edit: Sprawdzałem na moim Tid-dzie z F-ki i z jedną żarówką chodzi, u Ojca w Vectrze B też chodziło z jedną przepaloną...

Napisano

Mogl sie rozlaczyc przewod na podswietlaniu pokretel nawiewu i cieplo/zimno, dostepny i mozliwy do zalutowania po wyjeciu kieszeni radia, robilem niedawno u znajomego. Jak odnajde swoj stary panel, to sporzadze fotke...Polaczenie to zasila podswietlanie TID.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Ok dzięki za odpowiedz tak jak pisałem teraz jestem w Zakopanym jak wrócę to biorę się za robotę , było by super jakbyś miał lub jakby ktoś miał fotkę jak to wygląda . Z góry dziękuję .

Napisano
  • Autor

Witam ponownie i jest jakiś manual jakieś foto jak to wygląda ?

Napisano

Ch...ra, zapomnialem zabrac panel z garazu. Przeszperam zaraz moje fotki, powinno sie znalezc.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Ok to czekam na foto bananaevil.gif

Napisano

No i fotka sie znalazla, tyle ze z Allegro.

282706619-panel.jpg

W zanznaczeniu znajduja sie dwa metalowe styki, ktore lubia sie luzowac, co skutkuje brakiem pradu do podswietlania TID.

Pozdrawiam

post-94197-14352503580003_thumb.jpg

Napisano

wyjmij schowek który masz nad lewym kolanem

pod spodem zobaczysz bezpieczniki

wyjmij bezpiecznik od radia i włóż ponownie, czasem wystarczy poruszać i załapuje

jak masz radio z kodem to będziesz musiał wpisać na nowo

pozdr

Napisano
  • Autor

Ok dzięki wszystkim po urlopie biorę się za robotę , dam znać czy się udało .

Napisano

> No i fotka sie znalazla, tyle ze z Allegro.

Ale to jest AF. A przecież chodzi o Astrag = AG.

Napisano
  • Autor

Witam ponownie i po problemie wystarczyło wyjąć i włożyć bezpiecznik i podświetlanie się pojawiło .Dziwactwo takie.

Dzięki za pomoc:)

Napisano

> Witam ponownie i po problemie wystarczyło wyjąć i włożyć bezpiecznik

> i podświetlanie się pojawiło .Dziwactwo takie.

sprawdzone na kilku astrach G z objawami jak u Ciebie-wszędzie jest to samo, w mojej starej miałem tak średnio co dwa miesiące

> Dzięki za pomoc:)

no problem smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.