Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opona 185/60 r14 , felga 6J ale jakie ET żeby nie obcierało?

Featured Replies

Napisano

> bo tyl ucieknie ? w pandzie ucieknie ?

i to wcale nie trzeba nie wiadomo czego robic zeby w pandzie tyl zaczal uciekac

Napisano

duskusja na temat gdzie dac lepsze opony na motokaciku byla juz kilka razy, chyba nie ma sensu jej powielać waytogo.gif

Napisano

Co trzeba robić żeby tył w pandzie zaczął uciekać. Moja jest tak podsterowna że bez ręcznego nie da rady zarzucić tyłem. Zawsze przód wyjeżdża w zakrętach

Napisano

> Co trzeba robić żeby tył w pandzie zaczął uciekać. Moja jest tak podsterowna że bez ręcznego nie da

> rady zarzucić tyłem. Zawsze przód wyjeżdża w zakrętach

wejdz w zakret na granicy przyczepnosci przodu tak by przod leciuchno ale naprawde leciuchno juz zaczynal uciekac i gwaltownie odejmij gazu - tak by jeszcze poprawic ich trzymanie sie nawierzchni a dodatkowo mozesz delikatnie sobie hamulcem pomoc - cos na styl stukniecia w pedal - chodzi o to by przod zyskal w bardzo krotkiej chwili bardzo duzo przyczepnosci i nie ma bata tyl zacznie bokiem isc - chyba ze jedziesz zawolno to nie pojdzie smile.gif

oczywiscie im bardziej nawierzchnia mniej trzymajaca tym latwiej sprowokowac - a w zimie na sliskim idealnie... wrecz stworzone do tego sa ronda smile.gif

im szybciej tym latwiej smile.gif

raz calkiem w niezamierzony sposob przy 100 km/h tyl zaczl mi leciec - samochod mialem dosyc mocno obciazony i na pewnym zakrecie (ktory znam bardzo dobrze) w czasie padajacego deszczu poczulem jak tyl zaczyna zamiatac - szczescie ze zakret sie skonczyl i delikatna kontra - wlasciwie cos podobnego do szerszego wyjscia z zakretu i tylko na moim "uffff..." sie skonczylo - ale zaskoczyla mnei sytuacja calkiem mocno

Napisano

> pokaż w jakie fele celujesz?

jeszcze nic konkretnego, duży wybór jest, w sumie kwestia gustu,jednym się będą podobać innym nie...

np. mi sie takie podobają:

http://www.allegro.pl/item1000820119_nowe_felgi_15_4x98_fiat_cc_sc_punto_siena_bravo.html

nawet zastanawiałem sie nad uzywanymi przez chwilę:

http://moto.allegro.pl/item995778026_alufelgi_fiat_alfa_romeo_volkswagen_4x98.html

...ale to nigdy nie wiadomo z takimi jaki mają bierznik itp..

zobaczę co z tego wyjdzie,

dzięki jeszcze raz, pozdrawiam zeby.GIF

Napisano

> Co trzeba robić żeby tył w pandzie zaczął uciekać. Moja jest tak podsterowna że bez ręcznego nie da

> rady zarzucić tyłem. Zawsze przód wyjeżdża w zakrętach

doświadczyłem tego zimą, była to bardzo surowa lekcje sick.gif

ale teraz wiem ze jeśli ktoś mówi " dam lepsze opony na przód bo mam przedni napęd" to jest w dość dużym błędzie.

Napisano

> doświadczyłem tego zimą, była to bardzo surowa lekcje

> ale teraz wiem ze jeśli ktoś mówi " dam lepsze opony na przód bo mam przedni napęd" to jest w dość

> dużym błędzie.

jak czesto... punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia - ten kto bedzie mial lepsze na tyle i nie znajdzie sie w sytuacji awaryjnego hamowania i nie wyhamuje bedzie mowil ze lepsze opony na przodzie...

ja uwazam ze trzeba byc swiadomym tego co gdzie sie ma i wtedy ryzyko zaskoczenia przez jakies tam zachowanie samochodu bedzie inne

Napisano

> doświadczłem tego zimą, była to bardzo surowa lekcje

> ale teraz wiem ze jeśli ktoś mówi " dam lepsze opony na przód bo mam przedni napęd" to jest w dość

> dużym błędzie.

a na motokaciku wywniskowali ze doswiadczeni zakladaja na przod lepsze zlosnik.gif

sa dwie szkoly, kazde rozwiazanie ma jakies zalety waytogo.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano

> pokaż w jakie fele celujesz?

...trochę odświeżę temat. Jakiś czas temu pytałem Was o rady w sprawie doboru felg do Pandy. Tak więc teraz się pochwale co z tego wyszlo zeby.GIF

- Felga 15"x6.5" ET-35

28342_112327162143939_100000999688505_80633_3580272_n.jpg

i nic nie obciera smile.gif

Dzięki wszystkim i pozdrawiam smile.gif

Napisano

> ...trochę odświeżę temat. Jakiś czas temu pytałem Was o rady w sprawie doboru felg do Pandy. Tak

> więc teraz się pochwale co z tego wyszlo

> - Felga 15"x6.5" ET-35

> i nic nie obciera

> Dzięki wszystkim i pozdrawiam

Bardzo ładne waytogo.gif i w jedynym słusznym rozmiarze brawo.gif

Napisano

> Bardzo ładne i w jedynym słusznym rozmiarze

Dzięki smile.gif A i zapomniałem dodać ze na felgach są oczywiście gumy 195/50 w moim przypadku toyo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.