Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Które radio wybrać? Prośba o opinie...

Featured Replies

Napisano

Witam!

Przymierzam się powoli do zakupu jakiegoś radyjka do mojego autka (do tej pory miałem radio fabryczne). Nie jestem jakimś wielkim audiofilem, chciałbym po prostu żeby radyjko grało tak, żeby można sobie spokojnie słuchac muzyki w autku. smile.gif Jedyny warunek jaki musi spełnić, to taki, żeby miało port USB.

Przeglądałem w internecie różmne oferty i znalazłem takie radyjko pioneer . Co możecie o nim powiedzieć? Jak ma się cena do jakości? Warto to kupić? niewiem.gif

Byłem już prawie zdecydowany, ale znalazłem takie radyjko alpine . Trochę droższe, ale może warto dopłacić? icon_rolleyes.gif

Aha... I Jeszcze jedno. Czy to prawda że to radyjko ALPINE ma bezpośrednie wyjście na suba i czy takie rozwiązanie ma w ogóle sens...? hmm.gif Na razie nie planuje zakupu suba ale w przyszłości kto wie...

A może jakieś inne propozycje w cenie tak do ok. 400 PLN? Aha... I radyjko musi być nowe zlosnik.gif

Napisano

> Witam!

> Przymierzam się powoli do zakupu jakiegoś radyjka do mojego autka (do

> tej pory miałem radio fabryczne). Nie jestem jakimś wielkim

> audiofilem, chciałbym po prostu żeby radyjko grało tak, żeby

> można sobie spokojnie słuchac muzyki w autku. Jedyny warunek

> jaki musi spełnić, to taki, żeby miało port USB.

> Przeglądałem w internecie różmne oferty i znalazłem takie radyjko

> pioneer . Co możecie o nim powiedzieć? Jak ma się cena do

> jakości? Warto to kupić?

> Byłem już prawie zdecydowany, ale znalazłem takie radyjko alpine .

> Trochę droższe, ale może warto dopłacić?

> Aha... I Jeszcze jedno. Czy to prawda że to radyjko ALPINE ma

> bezpośrednie wyjście na suba i czy takie rozwiązanie ma w ogóle

> sens...? Na razie nie planuje zakupu suba ale w przyszłości

> kto wie...

> A może jakieś inne propozycje w cenie tak do ok. 400 PLN? Aha... I

> radyjko musi być nowe

Posiadam radio pioneera, o którym pisałeś (model z zielonym podświetleniem). Radio mam od lutego, problemów natury technicznej nie napotkałem, jakość dźwięku dużo lepsza niż z radia fabrycznego. Odczyt mp3 z płyt i pendrive błyskawiczny. Nie zdarzyły się przerwy w odczycie płyt lub też inne przeskakiwanie. Jak na razie jestem bardzo zadowolony i mogę polecić. Choć gdybym miał teraz kupować radio w takim przedziale cenowym zastanawiałbym się nad czymś TAKIM lub TAKIM.

Sam nigdy nie miałem nic wspólnego z marką Alpine, ale podobno zawsze warto dołożyć, żeby kupić alpine... a nie kupują ci, którzy nie mają z czego dołożyć ;D

Napisano

Co do radia to z czystym sumieniem mogę polecić koledze TEGO Kenwooda który podany był niżej wink.gif. Zakładalismy go niedawno do Octavii kolegi i nie można mu nic zarzucić...

A co do dokładania do Alpine jestem zdania że warto dołozyć ale do serii CDA bo podstawowe modele CDE maja dużo lepszych odpowiedników innych marek wink.gif

Napisano
  • Autor

jeżeli chodzi o Kenwooda KDC-W4044 to też się nad nim zastanawiałem

nie wiem tylko jak ogólnie ta marka sprawuje się w aucie... icon_rolleyes.gif

Napisano

> jeżeli chodzi o Kenwooda KDC-W4044 to też się nad nim zastanawiałem

> nie wiem tylko jak ogólnie ta marka sprawuje się w aucie...

Wg moich odczuć jakością dzwięku tanie radia kenwooda przewyższają np Pioneera. Miałem kenwooda w poprzednim aucie i narzekać na niego nie mogłem, kumpel teraz także kupił go z wyboru a nie z przypadku i jest zadowolony skromny.gif

Napisano

Borki prosta sprawa najpierw zadaj sobie pytanie czy chcesz zwylke granie na koaxialnych glosnikach czy bedzie to odseparowany...jeli zwykle coaxy to kup najtansze radio jesli bedzie to odseparowany i planujesz kiedys wzmak to pionka odradzam...one były kiedyś dobre teraz dzwiek jest pelny podbarwień...kenio brzmi bardzo naturalnie...alpinka sie nadaje jesli na jak piszesz to wyjście na suba bo jak kupisz wzmak np 4kanalowy to będziesz mógł oddzielnie sterowac przodem i osobno subem....moja rada ...alpine

Napisano

> Borki prosta sprawa najpierw zadaj sobie pytanie czy chcesz zwylke

> granie na koaxialnych glosnikach czy bedzie to

> odseparowany...jeli zwykle coaxy to kup najtansze radio jesli

> bedzie to odseparowany i planujesz kiedys wzmak to pionka

> odradzam...one były kiedyś dobre teraz dzwiek jest pelny

> podbarwień...kenio brzmi bardzo naturalnie...alpinka sie nadaje

> jesli na jak piszesz to wyjście na suba bo jak kupisz wzmak np

> 4kanalowy to będziesz mógł oddzielnie sterowac przodem i osobno

> subem....moja rada ...alpine

Z tym że ten model Alpine także ma 1parę wyjść RCA zlosnik.gif wiec bez kombinacji wzmaka 4ch i tak nie podłączy... zlosnik.gif

A Kenwood także ma sterowanie subwooferem wink.gif

Jeśli to ja miałbym wybierać to bez wahania wziąłbym tego kenwooda...a reszte kaski przeznaczyłbym np na wygłuszenie drzwi lub dołozył do lepszych głośników ok.gif

Napisano
  • Autor

dzięki wielkie wszystkim za opinie, po tym co przeczytałem chyba jednak zdecyduje się na kenwooda ok.gif

i pomyśle na pewno o wygłuszeniu drzwi jak mi pare groszy zostanie wink.gif

Napisano
  • Autor

Witam ponownie!

Zdecydowałem się już praktycznie na to radyjko kenwood ok.gif

Tylko zanim je kupie to mam jeszcze jedną sprawe.

Na razie radyjko bedzie grało bez wzmaka pod seryjnymi głośniczkami w mojej Almerze, ale w najbliższej przyszlości planuje wymienić je na coś lepszego (prawdopodobnie bedzie to zestaw odseparowany Hertz DSK) a do bagażnika wsadzić jakiegoś suba (jeszcze nie wiem jakiego) i podłączyc to wszystko pod wzmaka (też nie wiem jakiego).

I teraz moje pytanie: czy pod to radio da rade podłączyć taki zestaw (wzmak + sub + odseparowany na przód) bo nie chciałbym, zeby się później okazało, że musze zainwestować w nowe radio zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

może ktoś jednak mi odpowie? tongue.gif

Napisano

Proszę Cię tylko nie Kenwood!!! Ostatnio po latach ,,miłości'' zPioneerem kupiłem sobie Kenwooda KDC-6544U i jestem zrozpaczony. W tym samym samochodzie, na tych samych głośnikach różnicę w dźwięku opisła bym jako ,,kolosalną'' Pioneer grał aż miło, bas, sopran aż lusterka latały, w kenwoodzie pomimo wszelkich prób ustawień DSP ŻENADA!!! Bas taki jak byś tłukł łyżką w nocnik.

Napisano

> Wg moich odczuć jakością dzwięku tanie radia kenwooda przewyższają np

> Pioneera. Miałem kenwooda w poprzednim aucie i narzekać na niego

> nie mogłem, kumpel teraz także kupił go z wyboru a nie z

> przypadku i jest zadowolony

No ja niestety nie mogę potwierdzić tej tezy, miałem dobre 9 różnych modeli Pioneera, mam Kenwooda KDC - 6544U i dźwięk jest padaka, na tych samych głośnikach, w tym samym samochodzie. Jestem zawiedziony na całego Kenwoodem.

Napisano
  • Autor

> Proszę Cię tylko nie Kenwood!!! Ostatnio po latach ,,miłości''

> zPioneerem kupiłem sobie Kenwooda KDC-6544U i jestem

> zrozpaczony. W tym samym samochodzie, na tych samych głośnikach

> różnicę w dźwięku opisła bym jako ,,kolosalną'' Pioneer grał aż

> miło, bas, sopran aż lusterka latały, w kenwoodzie pomimo

> wszelkich prób ustawień DSP ŻENADA!!! Bas taki jak byś tłukł

> łyżką w nocnik.

no cóż decyzję już podjąłem, być może bede jej żałował, być może nie, zobaczymy jak to wszystko wyjdzie w praniu wink.gif

myślę, że i tak Kenio bedzie grał o niebo lepiej niż radio fabryczne, a audiofilem nie jestem i cudów nie oczekuje (tym bardziej za taką kase wink.gif)

myśle, że jak w niedalekiej przyszłości wygłusze drzwi i wsadze tam jakies dobre głośniczki to powinno być ok ok.gif

nie mniej jednak dzięki za Twoją wypowiedź wink.gif

Napisano

> No ja niestety nie mogę potwierdzić tej tezy, miałem dobre 9 różnych

> modeli Pioneera, mam Kenwooda KDC - 6544U i dźwięk jest padaka,

> na tych samych głośnikach, w tym samym samochodzie. Jestem

> zawiedziony na całego Kenwoodem.

To nie chciałbyś (zakładam że nie słuchałeś wink.gif) posłuchać nowych modeli pioneera.

Także miałem pioneera a w sumie to mam w CC i gra on fajnie z tym że jest to 4800mp więc seria z przed kilku lat... ale wg mnie kenwood gra naturalniej a przecież o to w tym wszystkim chodzi...

Tak to jest jeden lubi pomarańcze a drugi jak mu nogi śmierdzą wink.gif

Napisano

> No ja niestety nie mogę potwierdzić tej tezy, miałem dobre 9 różnych

> modeli Pioneera, mam Kenwooda KDC - 6544U i dźwięk jest padaka,

> na tych samych głośnikach, w tym samym samochodzie. Jestem

> zawiedziony na całego Kenwoodem.

oj kolego, już zapomniałeś o odpowiedziach jakie dostałeś w swoim wątku? nieładnie nono.gif

po prostu kupiłeś model radia kenwood'a KDC-BT6544 (chyba jedyny zresztą) okrojony (w stosunku do bliźniaczych KDC-BT6044/BT6144/W5544/W5644) z możliwości sterowania jakością dźwięku (bez systemu-Q kenwooda, bez sterowania basem i sopranem, bez podbicia basu, bez sterowania basem we wzmacniaczu, bez zamiany ustawień korektora itp. itd.) 270751858-jezyk.gif

no ale tak to dziś jest, jak przy zakupie ważniejsze są MP3, WMA, USB, AUX, BT, IPOD, a nie jak sprzęt gra. crazy.gif

więc przestań najeżdżać na kenwood'a, który robi świetne i bardzo dobrze grające radia palacz.gif

Napisano

O niczym nie zapomniałem, owszem miałem krótki okres fascynacji Kenwoodem, ale szybko mi minął kiedy to po długim czasie spędzonym na ustawianiu tego sprzętu dźwięk przypomina namiastkę tego który miałem w Pioneerze DEH-6000UB lub mam w DEH-3100 UB w innym samochodzie.

Owszem wyposażenie radia jest pierwsza klasa, bluetooth, pilot, USB oraz DSP które niestety pomimo wielu ustawień nie sprawia że to radio GRA tylko POPIERDUJE szorstkim basem.

Owszem średnie tony, czystość i szczegułowość dźwięku myślę że przewyższa Pioneera, ale to elementy które tak na prawde słychać na postoju. Jadąc pomimo iż samochód jest nieźle wyciszony zlewa się to w jedną niesympatyczną całość.

Drugi raz nie kupię Kenwooda bo jak dla mnie ma szereg wad, słaby dźwięk zwłaszcza w zakresie tonów niskich, bardzo zawiłe menu które jest mało intuicyjne, oraz średni wygląd.

> oj kolego, już zapomniałeś o odpowiedziach jakie dostałeś w swoim

> wątku? nieładnie

> po prostu kupiłeś model radia kenwood'a KDC-BT6544 (chyba jedyny

> zresztą) okrojony (w stosunku do bliźniaczych

> KDC-BT6044/BT6144/W5544/W5644) z możliwości sterowania jakością

> dźwięku (bez systemu-Q kenwooda, bez sterowania basem i

> sopranem, bez podbicia basu, bez sterowania basem we

> wzmacniaczu, bez zamiany ustawień korektora itp. itd.)

> no ale tak to dziś jest, jak przy zakupie ważniejsze są MP3, WMA,

> USB, AUX, BT, IPOD, a nie jak sprzęt gra.

> więc przestań najeżdżać na kenwood'a, który robi świetne i bardzo

> dobrze grające radia

Napisano

Z pioneerem jestem w stałym kontakcie, model który obecnie użytkuję i nie jest z przed lat to Pioneer DEH-3100UB i gra on wyśmienicie, do niedawna miałem DEH-6000UB model z ubiegłego roku i również grał aż miło. Jak dla mnie dźwięk musi mieć to coś, musi grać miękkim basem stonowanym środkiem i cykającym sopranem, Kenwood tego nie oferuje bynajmniej w moim modelu, a jest to jeden z wyższych.

> To nie chciałbyś (zakładam że nie słuchałeś ) posłuchać nowych

> modeli pioneera.

> Także miałem pioneera a w sumie to mam w CC i gra on fajnie z tym że

> jest to 4800mp więc seria z przed kilku lat... ale wg mnie

> kenwood gra naturalniej a przecież o to w tym wszystkim

> chodzi...

> Tak to jest jeden lubi pomarańcze a drugi jak mu nogi śmierdzą

Napisano

> Drugi raz nie kupię Kenwooda bo jak dla mnie ma szereg wad, słaby

> dźwięk zwłaszcza w zakresie tonów niskich, bardzo zawiłe menu

> które jest mało intuicyjne, oraz średni wygląd.

cały czas podkreślam: kupiłeś jakiś okrojony model i nie masz tam nawet podstawowych regulacji dźwięku (w sumie jest to niezrozumiałe - dlaczego kenwood tak sobie strzelił... w kolano? - ale tak głosi instrukcja: nie ma i koniec) i na podstawie tego modelu wyciągasz wnioski o innych kenwoodach.

to tak, jakbyś jeździł VW garbusem z lat pięćdziesiątych, i teraz twierdził, że nie kupisz passata B6, bo ma niewygodne siedzenia i nie można ich przesuwać do przodu i do tyłu. clown.gif

kup albo potestuj jakiś lepiej wyposażony model kenwooda (i nie o MP3, BT, AUX tu chodzi), i to najlepiej jakiś wyższy - a dobre kenwoody zaczynają się od serii "7", potem "8", a najlepiej "9" i to z dopiskiem "PS" - to wtedy pogadamy.

albo choć zajrzyj do swojej instrukcji i zobacz, o jakich ustawieniach mówię - są tam wszystkie wymienione, ale z gwiazdką: "nie dotyczy KDC-BT6544" 270751858-jezyk.gif

a wiem u siebie, że gdybym te parametry ustawił na "zero" to faktycznie, dźwięk będzie jak z komórki... oslabiony.gif

Napisano

> bez kombinacji wzmaka 4ch i tak nie podłączy...

podlaczysz, musisz miec tylko wzmaka z wejsciem HI/LOW lewel i po sprawie nic nie trzeba kombinowac wink.gif

Napisano

> podlaczysz, musisz miec tylko wzmaka z wejsciem HI/LOW lewel i po

> sprawie nic nie trzeba kombinowac

Tak ale coś kosztem czegoś wink.gif. Jakość odtwarzania napewno wtedy spadnie sick.gif

Napisano

> Tak ale coś kosztem czegoś . Jakość odtwarzania napewno wtedy

> spadnie

nie zgodze sie mam takie rozwiazanie i wcale nie widze spadku jakosci

Napisano

> Z pioneerem jestem w stałym kontakcie, model który obecnie użytkuję i

> nie jest z przed lat to Pioneer DEH-3100UB i gra on wyśmienicie,

> do niedawna miałem DEH-6000UB model z ubiegłego roku i również

> grał aż miło. Jak dla mnie dźwięk musi mieć to coś, musi grać

> miękkim basem stonowanym środkiem i cykającym sopranem, Kenwood

> tego nie oferuje bynajmniej w moim modelu, a jest to jeden z

> wyższych.

> > Tak to jest jeden lubi pomarańcze a drugi jak mu nogi śmierdzą

Napewno tak jak napisałeś pioneer ma "to coś"- tylko nie każdemu to będzie odpowiadać. Wg mnie radia pioneera zabardzo podbarwiają dzwięk a w ustawieniu zerowym grają jałowo tongue.gif w porównaniu z kenwoodem np...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.