Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

gaśnie po pierwszym odpaleniu

Featured Replies

Napisano

Z przykrością muszę poinformować, że mój kochany karawan zaczyna dostawać jakiejś czkawaki. Przjechaliśmy bez mała 95tyś km i to wiekszosc na gazie boozing.gifbiglaugh.gif A teraz jak postoi kilka godzin to po odpaleniu gaśnie. Muszę to zrobić kilkakrotnie aż wskoczy na obroty. Po przekręceniu kluczyka odpala ładnie ale po kilku sekundach obroty spadają i gaśnie. Wydawało mi się, z emoz eciśnienie paliwa spada po kilku godzinach ale nawet ja przekręcę kluczyk w i poczekam aż wystartuje pompa i nabije ciśnienia to i tak po chcwili gaśnie. Proszę o pomoc bo zżyłem sie z tą 95-cio konną bestią biglaugh.gif

Napisano

> przekręcę kluczyk w i poczekam aż wystartuje pompa i nabije

> ciśnienia to i tak po chcwili gaśnie.

hmm tak sobie myśle, że na forum Punto jest pełno informacji na ten temat i zawsze sa to samochody z gazownią.

zlosnik.gif

1. wariuje komp gazowy - trzeba mu jakiś autoreset zrobić czy coś

2. masz walnięta uszczelkę pod głowicą - bardzo prawdopodobne zlosnik.gif , mozna liznąć głowicę trochę oink.gif

3. mnóstwo innych detalików. zlosnik.gif

Napisano

Najlatwiej walnac w bak jakis stp czysciciel ukladu (wtryskow) i sprawdzic czy pomoze , czesto od LPG dysze wtryskow sie zatykaja i sa problemy , niekiedy reset kompa tez pomaga

Napisano

zaglądnij i porównaj, może coś Ci to pomoże kliku kliku

Napisano

Ja mam podobny problem z Seicento z gazem> co prawda na gazie zrobione okolo 2000 km, wiec nie winie gazu...ale do rzeczy:

u mnie prawidłowość jest taka, że jak wskazówka poziomu paliwa spadnie ponizej 1/4 to auto nie odpala za 1. razem(tzn odpali, podusi go i najczesciej zgasnie)...za 2 jakby nic sie nie stało. prawidłowość sprawdzona, teraz czekam az wskazowka znów spadnie ponizej 1/4 i zobacze co sie bedzie działo- wlalem do baku srodek na usuwanie wody, moze cos pomoze.

auto bylo kupione jako uzywane, wiec nie wiadomo na czym jezdzila poprzednia wlascicielka (tanie, niemarkowe stacje, moze duzo jezdzila na rezerwie?)

tak jak pisze- dzieje sie tak tylko przy mniejszej ilosci paliwa w baku- dlatego ja obstwaiam, ze cos z ukladem paliwowym - moze pompa na wykonczeniu i jak jest malo paliwa w baku to daje za male cisnienie... jesli nadal sie tak bedzie dzialo to moze w przyszlym tygodniu jade do ASO- niech zajrza do baku, moze dzieje sie tam cos niedobrego (przy pompie jest sitko, wiec moze jest poprostu zasyfione?)

do tego zauwazylem, ze czasami na 2 i 3 biegu jak sie gwałtowanie przyspiesza na bezynie to auto przymula...wiec znow moze to byc wina pompy, ze nie wydala z dostarczaniem paliwa. na gazie problemow nie ma...

proponuje zalac pol baku paliwa (nie wiem ile masz zawsze paliwa w baku jak jezdzisz na gazie) i poszukac jakis prawidlowosci...

Napisano

nie wiem na ile wam pomoge bo z benzyna ( z lpg) nie mam doczynienia od 3 lat , a autko ktore mialem w takiej konfiguracji bylo na gazniku. Problem zgona za pierwszym razem tez posiadalem. W ukladzie z gaznikiem feler ujawnil sie poprzez nieszczelnosc wezykow reguujacych cisnieine w okolicach gaznika, po ich wymianie a takze membranek sterujacych i innych gumowych gadzetow auto ozylo. Nie wiem jak sa skonstruowane wtryski i ile tam jest gumy i powietrza ale poprzez analogie w tych miejscach poszukiwalbym przyczyny.Nie ruszalem wogole ukladu lpg. Wszystko bylo w rejonie gaznika.

Napisano

ostatnio u kuzynki w punto I + LPG nawaliła sonda lambda co objawiało sie identycznymi problemami

Napisano

> ostatnio u kuzynki w punto I + LPG nawaliła sonda lambda co objawiało

> sie identycznymi problemami

Sonda lambda działa po rozgrzaniu, zaraz po odpaleniu na zimno sonda nie działa, silnik pracuje na stałych wartościach.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> hmm tak sobie myśle, że na forum Punto jest pełno informacji na ten

> temat i zawsze sa to samochody z gazownią.

> 1. wariuje komp gazowy - trzeba mu jakiś autoreset zrobić czy coś

> 2. masz walnięta uszczelkę pod głowicą - bardzo prawdopodobne ,

> mozna liznąć głowicę trochę

> 3. mnóstwo innych detalików.

zbyt straszne rzeczy piszesz aby o nich myślał palacz.gif

Napisano
  • Autor

PaDo wydaje sie, ze mamy podobny problem, raczej też obstawiam pompę paliwa na wykończeniu oslabiony.gif

zastanawia mnie co koledzy by napisali jak bym nie zdradził tajemnicy, że auto ma zamontowane LPG, czemu sie wszyscy tego czepiają jezor.gif.

Jak dotąd przeglądy instlacji LPG robię regularnie i nie narzekam. Auto co 15tyś pokazuje mi, ze jest problem z wtryskiem i wtedy wiem, ze czas na przeglądzik, wymiana filtrów i jak ręką odjął biglaugh.gif

dzięki wszystkim i pozdrawiam zlosnik2.gif

Napisano

> zastanawia mnie co koledzy by napisali jak bym nie zdradził

> tajemnicy, że auto ma zamontowane LPG, czemu sie wszyscy tego

> czepiają .

u mnie to samo- rodzina, znajomi jak tylko usłysza , ze cos sie dzieje z moim SC z gazem to pada zawsze jedno stwierdzenie - wina gazu... no coz...

Napisano

> zbyt straszne rzeczy piszesz aby o nich myślał

u nie była to UPG i powiem tak gaz jej z całą pewnością pomógł, choć pewnie na beznynie też by poleciała tyle, że pewnie poźniej. początkowo stawiałem na pompę paliwa, ale po wymianie UPG wszystko wrócił do normy...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.