Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szybki wzrost temperatury silnika

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie odnośnie temperatury silnika. Zazwyczaj temp. jest w okolicy środka wskaźnika ale jak zgaszę silnik i przekręcę kluczyk to temp. w ciągu 2 minut wzrasta do czerwonej kreski mimo, że wentylator cały czas śmiga. Przekręcam kluczyk wszystkie kontrolki gasną, wentylator również. Przekręcam ponownie za 5s i temp jak gdyby nigdy nic w połowie wskaźnika i powtarza się powyższa sytuacja. Podczas jazdy jest 90 stopni. Czy na zgaszonym temp. powinna tak szybko rosnąć i tak szybko spadać po ponownym przekręceniu kluczyka? Z góry dzięki za odpowiedź

Napisano

To, że rośnie na zgaszonym jest normalną sprawą. Po odpaleniu powinno spadać. Jeśli w czasie jazdy jest OK, to pewnie jest dobrze.

Jak byłem w górach swoją Maryśką, to około 1-2 minuty po zgaszeniu zaczynał się gotować płyn chłodzący.

Napisano

podnieść się może po wylączeniu, ale nie gotować....

U mnie po zatrzyma podnosi się ale tak max o 2 grubości wskazówki nie więcej.

Napisano

Sprawdz czy gdy to zjawisko wystepuje to podobny objaw jest po wylaczeniu swiatel (temp spada) i po ich ponowym wlaczeniu (temp rosnie) albo po wlaczeniu/wylaczeniu ogrzewania szyby tylniej. Jesli tak to sie nie przejmuj - po prostu swiruje sam wskaznik - (lapie chyba jakies "lewe" spadki napiec - tak to przynajmniej sobie tlumacze). Mi tez tak sie czasem dzieje jak jade w korku. Jedyna rada to moze byc wymiana wskazników. Przynajmniej u mnie cala reszta dzialan opisywanych na autokaciku (niuton, czyszczenie stykow w desce, sprawdzenie masy wskaznikow nei dalo rezultatow)

Napisano

> podnieść się może po wylączeniu, ale nie gotować....

Jak jesteś na wysokości prawie 2000 m n.p.m. i jeździsz po wzniesieniach, na które ciężko wjechać na drugim biegu, to nie widzę problemu, żeby płyn się zagotował po wyłączeniu silnika.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.