Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dorobienie kluczyka do Stilo

Featured Replies

Napisano

Kupiłem Stilo Kombi 1,9 Multijet 120KM, rocznik 2006. Z jednym kluczykiem. Udałem się do dwóch firm w sprawie dorobienia kluczyka. Podano mi nast. wycenę:

- kluczyk z pilotem (oryginalny) - 500zł

- kluczyk bez pilota z immobilizerem (nieorginalny) - 350zł

Mam dwa pytania:

1. Czy musi być tak drogo? (tak, wiem, że w ASO jest dwa razy drożej)

2. Czy używany kluczyk do Stilo kupiony na allegro da się przeprogramować?

K.

Napisano

wydaje mi się że klucz scyzoryk to max 300 pln, na Bródnie kiedyś się kontaktowałem z jakimś dorabiaczem, poszukaj

Napisano

1. Uzupełnij profil.

2. Przywitaj się.

3. Z tego co mi mówiono nie da się zrobić tego inaczej niż zamówić pod numery nadwozia z fabryki gotowy kluczyk w ASO i wprogramować go w ASO, ale chętnie poznam inną opinię bo mam 1xscyzoryk 1xzwykły a chciałbym mieć 2xscyzoryk i nawet mam skąd wykombinować używany kluczyk.

Pozdrawiam BAS

Napisano

mnie dali 2x scyzor z czego jeden z guzikami (pilot) a drugi tylko grot(mechaniczny)

Napisano

> mnie dali 2x scyzor z czego jeden z guzikami (pilot) a drugi tylko

> grot(mechaniczny)

Który rok produkcji(u mnie 2005)?

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Który rok produkcji(u mnie 2005)?

rowniez 05 (PL)

Napisano

> rowniez 05 (PL)

Hmm, widocznie jak składali Twój to leżały zamki z 2 scyzorykami obok taśmy a jak składali mój to leżały zamki z jednym scyzorykiem i jednym zwykłym kluczykiem frown.gif

W fiacie jest to norma, jak kupuję klocki/tarcze do marei 1,6 to muszę pamiętać, żeby kupić "te większe".

Pozdrawiam BAS

Napisano

> 2. Czy używany kluczyk do Stilo kupiony na allegro da się

> przeprogramować?

nie da się . klucz jest programowany do konkretnego modelu ( body )

500 ...... drogo bo wszyscy wiedzą ile kosztuje w ASO 800 + karta jak nie masz a w zasadzie tylko kod bo kart teraz nie dają tylko po odebraniu klucza generuje się kod z serwera w turynie i dostajesz na kartce

Napisano

> W fiacie jest to norma, jak kupuję klocki/tarcze do marei 1,6 to

> muszę pamiętać, żeby kupić "te większe".

takich mykow w fiacie jest cala masa wink.gif

w tipo mialem tuleje stabilizatora - "wieksze" , klocki hamulcowe na przod "z uchem" ... itp itd.. warto notowac swoj konkretny egzemplarz bo co jednemu podejdzie to nie znaczy ze "twoj" mimo ze niby taki sam jest takim samym samochodem wink.gif20.GIF

Napisano

U mnie był uszkodzony zamek drzwi kierowcy to taniej mnie wyniosło kupienie zamka (z angola) i jego dorobienie pod kluczyk.

Napisano

> takich mykow w fiacie jest cala masa

Świadom tego nie wyrzucam zużytych/zepsutych części z moich Fiatów, bo jak pojawia się potrzeba kupienia czegoś kolejny raz to robię pomiary albo zabieram stare graty do sklepu i pokazuje, że potrzebuję "ło takie" wink.gif

A co do kluczy w Stilo to w listopadzie 2004 dawali dwa scyzoryki, z czego jeden bez przycisków.

Napisano

> zabieram stare graty do sklepu i pokazuje, że

> potrzebuję "ło takie"

Tak ostatnio kupowałem samoregulatory do maryśki smile.gif

Fiat zwyczajnie leci sobie w kulki, rozumiem, że są różnice pomiędzy wersjami i pomiędzy przed/po FL, ale robienie w tym samym roku(modelowym), w tej samej wersji kilku różnych konfiguracji tego samego to lekkie przegięcie.

W stilo też jest fajnie, mam 1,6 dynamic Germania zszedł z taśmy 06.2005 i nie mam zamykanego wlewu(tzn. mam na dodatkowy kluczyk bo poprzedni właściciel...) a są na kąciku osoby, które mają centralny albo mają jeden kluczyk.

Paranoja.

Byłem swego czasu świadkiem w sklepie sytuacji jak klient do BBM 1,4 albo 1,2 dobierał linkę sprzęgła, w ASO wg nr nadwozia wychodziło coś innego niż miał, w sklepie w ogóle takiej linki do jego silnika nie mieli... ehh jeździmy ładnymi samochodami*, ale niuanse są irytujące.

* jak kupowałem(nowa z salonu) MareęW to rozważałem mondeo(zajebisty bagażnik), primerę, vectrę, i coś tam jeszcze.

Maryśka wygrała za wygląd zadu i otwierany zderzak(z perspektywy czasu akurat to był kiepski argument, ale zawsze...)

Pozdrawiam BAS

Napisano

Witam. Ja dorabiałem ostatnio kluczyk z pilotwm w Łomiankach. Koszt 420 zł cała operacja. Jedziesz zostawiasz samochód na okmoło 2 godz. i wyjeżdźasz z nowym kluczykiem. W cenie jest wszystko. Pozdrawiam Jak ktoś chce to mogę dać namiary

Napisano

> Witam. Ja dorabiałem ostatnio kluczyk z pilotwm w Łomiankach. Koszt

> 420 zł cała operacja. Jedziesz zostawiasz samochód na okmoło 2

> godz. i wyjeżdźasz z nowym kluczykiem. W cenie jest wszystko.

> Pozdrawiam Jak ktoś chce to mogę dać namiary

W Łodzi pytałem o dorobienie kluczyka, gość powiedział, że nie ma najmniejszego problemu, koszt też podobny jak u kolegi w Łomiankach.

Jakby ktoś potrzebował służę namiarami...

Napisano

> W Łodzi pytałem o dorobienie kluczyka, gość powiedział, że nie ma

> najmniejszego problemu, koszt też podobny jak u kolegi w

> Łomiankach.

> Jakby ktoś potrzebował służę namiarami...

Rozmawiamy o scyzoryku z przyciskami?

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Rozmawiamy o scyzoryku z przyciskami?

Ja pytałem w Katowicach w praktikerze tam jest takie stanowisko z dorabianiem kluczy i koleś zarzadał 300 zł za dorobienie kluczyka (scyzoryk)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.