Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z wstecznym w panzie 1,3 MTj

Featured Replies

Napisano

Co moze byc przyczyna ze przy nagrzanym silniku mam klopoty z wlaczeniem biegu wstecznego-poprostu coraz bardziej zaczyna zgrzytac. Przy zimnym silniku problem nie wystepuje. frown.gif

Napisano

Pomóc może podciągnięcie linki sprzęgła. Ona chyba z czasem się wyciąga. Też tak miałem i u mnie ten manewr pomógł.

Napisano

> Pomóc może podciągnięcie linki sprzęgła. Ona chyba z czasem się

> wyciąga. Też tak miałem i u mnie ten manewr pomógł.

U mnie też pomogło. Sam podciągałem grinser006.gif

Napisano

> U mnie też pomogło. Sam podciągałem

Coś w tym jest. Wystarczy pół cm na lince a jaka różnica.

Napisano

> U mnie też pomogło. Sam podciągałem

po wykonmaniu operacji: wrzucenia jedynki po czym wrzucenie wstecznego nic nie zgrzyta zlosnik.gif

Napisano

> Dokładnie! miałem to samo pisać

Mi ASO (MOTO TRANSUS) tak dzielnie podcięgnęło linkę (po identycznych objawach) że po kolejnych kilku miesiącach sprzęgło było do wymiany. Szczęśliwie tę operację przeprowadziło już Górka Auto w ramach gwarancji i nie długo auto będzie miało 3 lata, już ma 89 tys. km i jeździ pięknie.

Napisano
  • Autor

Mam kanal ale nie wiem czy sobie z ta regulacja poradze.Poprostu jestem z technika do tylu.Bylbym wdzieczny jakby ktos podpowiedzial co i jak i czym mam pokrecic zeby to podciagnac ? shocked.gif

Napisano

> Mam kanal ale nie wiem czy sobie z ta regulacja poradze.Poprostu

> jestem z technika do tylu.Bylbym wdzieczny jakby ktos

> podpowiedzial co i jak i czym mam pokrecic zeby to podciagnac ?

Dotychczas (przez ponad 4 lata) nie musiałem podciągać linki ale zauważyłem dużą wrażliwość samochodu na spełnienie warunku, aby wsteczny wrzucać dopiero co najmniej 2s od momentu zatrzymania (tak stoi w instrukcji). Jeśli robi się to wcześniej - to faktycznie zgrzyta.

Napisano
  • Autor

Sprawdzone -przy goracym silniku zgrzyta obojetnie czy z przerwa kilkusekundowa czy od razu.Bylem w kanale chcialem pokrecic ta sruba do regulacji ale wraz z nia kreci sie taki dosc duzy nazwalbym to korkiem gumowym ,kreci sie rowniez linka.Mysle ze linke musze zablokowac zeby sie nie krecila wraz ze sruba ,a srube dokrecic na 2 do 3 obroty chyba wraz z ta guma .Jesli nie tak jak mysle to prosze mnie oswiecic !!! Pozdrawiam!!! 893goodvibes.gif

Napisano

Ja kreciłem właśnie tym tzw korkiem gumowym i wydawało mi sie ze kreci sie z linką ale po 3-4 obrotach zobaczyłem ze 2-3 mm linki są bez nalotu czyli ze sie linka nie kreci grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Wielkie dzieki-za porady -pomoglo,podciagnolem ta srube tak okolo 3mm i jest ok.Wielkie dzieki w imieniu mojej Pandzi ktora sie ustrzegla zdolnych lap specow z ASO.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.