Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kurtki tekstylne - jaka

Featured Replies

Napisano

Powoli się przymierzam do zakupu wdzianka. Szukam kurtki tekstylnej, w której można jeździć w na prawdę chłodne jesienne dni i nawet zimowe. Macie może jakieś sugestie? Aaa.... muszą być duże rozmiary zlosnik.gif

Szukając po sieci na razie biorę pod uwagę ze względu również na fundusze Modeka, FUNT&Co. i Retbike ze wskazaniem na Modeka. Może jeszcze jakieś inne typy i jakieś za/przeciw tym producentom?

Napisano

> Powoli się przymierzam do zakupu wdzianka. Szukam kurtki tekstylnej,

> w której można jeździć w na prawdę chłodne jesienne dni i nawet

> zimowe. Macie może jakieś sugestie? Aaa.... muszą być duże

> rozmiary

> Szukając po sieci na razie biorę pod uwagę ze względu również na

> fundusze Modeka, FUNT&Co. i Retbike ze wskazaniem na Modeka.

> Może jeszcze jakieś inne typy i jakieś za/przeciw tym

> producentom?

Arlen, Alpinestars, Dainese, Rukka itd ..... RetBike raczej nie polecam, potrafia sie pruc.

Napisano

>Rukka itd ..... RetBike raczej nie

> polecam, potrafia sie pruc.

mam rukka

juz idzie 4 sezon i prawie 25 tys km

polecam

jak jest bardzo ciepło, jakoś da się wytrzymać

jeżdilem jak było okolo +5 i też było ok

Napisano

> mam rukka

> juz idzie 4 sezon i prawie 25 tys km

> polecam

> jak jest bardzo ciepło, jakoś da się wytrzymać

> jeżdilem jak było okolo +5 i też było ok

tylko rukka to juz taki mercedes

Napisano

> tylko rukka to juz taki mercedes

nawet trochę lepiej zlosnik.gif

bo mało jest innych firm, które mają w swojej ofercie spodnie za 1000 euro czy kurtkę za trochę więcej zlosnik.gif

Dla autora wątku: Jeździłem w Ret-bike'u prawie trzy sezony (rok wstecz sprzedałem komplet) i powiem szczerze, że uczucia mam mieszane. Tak jak już ktoś wyżej napisał - lubią się pruć i nie jest to wada pojedynczych egzemplarzy. Ogólnie wykonanie jest (było w moim komplecie) na średnim poziomie. Miałem jeden z wyższych modeli tekstylnych w tatmtym czasie. W tym sezonie miałem Modekę Montanę (hmm, ja wiem, powiedzmy średnia półka cenowa). Co do wykonania ok.gif nic sie nie popruło, żaden zamek sie nie zepsuł (w przeciwieństwie do Retbike'a zlosnik.gif). Dużo wygodniejsza od podobnego modelu RB.

Zerknąłbym jeszcze na ofertę firmy Buse ok.gif mam znajomego, który jeździ w ich komplecie i baaardzoo sobie chwali.

Ja w Modece z podpinką jechałem raz... 4 stopnie celsjusza nie zrobiły ani na mnie ani na niej większego wrażenia zlosnik.gif Tak to ogólnie przez cały sezon z dobrodziejstwa ocieplanej podpinki nie korzystam, chociaż czasem przy porannych/wieczornych przelotach można by pokusić się o jej założenie. Przy około 9-10 stopniach i samej bieliźnie termoaktywnej pod kurtką chłód jest odczuwalny.

Napisano

ja w moim retbike jezdzilem przy -2, spodnie bez podpinki, kurtka z podpinka i bylo spoko co nie zmienia postaci rzeczy, ze wykonanie jest takie sobie - w spodniach mialem wymieniana podpinke bo sie rozprula.

Teraz kupilem kombi skorzane arlena ale retbike zostaje na zimniejsze albo deszczowe dni, jak sie skonczy poszukam raczej tekstyliow berika, arlena, alpinestars

Napisano

> Powoli się przymierzam do zakupu wdzianka. Szukam kurtki tekstylnej,

> w której można jeździć w na prawdę chłodne jesienne dni i nawet

> zimowe. Macie może jakieś sugestie? Aaa.... muszą być duże

> rozmiary

> Szukając po sieci na razie biorę pod uwagę ze względu również na

> fundusze Modeka, FUNT&Co. i Retbike ze wskazaniem na Modeka.

> Może jeszcze jakieś inne typy i jakieś za/przeciw tym

> producentom?

Mam komplet FUNTA 3 sezon - taki z wstawkami skórzanymi. O ile w spodniach jeżdżę jak jest około 10'C czyli stosunkowo rzadko o tyle w kurtce praktycznie codziennie w czasie sezonu ( dojazdy do pracy). Komplet nie przemięka po około 1 - 1,5 h jazdy w ostrym deszczu ( tyle doświadczyłem ), ma otwierane na zamek wentylacje które po otwarciu dają niezły przeciąg - w zadzie używam tylko podczas > 25'C bo nieźle wieje.

Raz miałem przyjemność jazdy przy + 2'C, z kompletem podpinek nie zmarzłem - jedynie ręce mi przemarzły do kości ale to wina rękawiczek (teraz mam grzane manety więc luz palacz.gif) ...

W lato w trasie jest ok, natomiast w mieście na światłach robi się gorąco ( brakuje wypinanej membrany)

Można przyczepić się do jakości suwaków - ten cyngiel co się go pociąga aby zapiać suwak pękł przy rękawie i na szybko zastosowałem spinacz biurowy koloru czarnego ( tak jeżdżę już 1,5 roku hehe.gif )

Czy warto ? - myślę, że przy skromnym budżecie tak. Po 3 sezonach nie myślę o nowym stroju bo ten ma się dobrze - tak jak pisałem brakuje wypinanej membrany na gorące dni w mieście i jeżeli będę kiedyś dysponował wolną gotówką bądź będę zmuszony do zakupu kurtki na moto to bezie to taka z wypinaną membraną. Tyle ode mnie.

Napisano

Dolacze sie z pytaniem, czy jezdzicie w krotkich, czy dlugich kurtkach?

Zapewne bardziej uniwersalne sa dlugie (miasto, turystyka, "calorocznie")?

Napisano

> Dolacze sie z pytaniem, czy jezdzicie w krotkich, czy dlugich

> kurtkach?

> Zapewne bardziej uniwersalne sa dlugie (miasto, turystyka,

> "calorocznie")?

długie mi się nie widzą jakoś.....

nie miałem do czynienia więc nie wiem jakie mają zalety. W trasę spinam kurtkę ze spodniami tak, że mam prawie kombi zlosnik.gif

Napisano

> długie mi się nie widzą jakoś.....

> nie miałem do czynienia więc nie wiem jakie mają zalety. W trasę

> spinam kurtkę ze spodniami tak, że mam prawie kombi

No ja mam kruca fuks ubranie z metro - suwak jest tylko z tyłu.

Czasami czuć, że w plecki zimnawo jest.... ale pasek nerowny wożę w bagażniku 270751858-jezyk.gif HA!

Długie kurtki brzydko wyglądają. Nie wiem czy byłbym w stanie kupić sobie taką 270751858-jezyk.gif

Dobry zestaw ładnie się spina zameczkami i problemu żadnego nie ma.

Napisano

> No ja mam kruca fuks ubranie z metro - suwak jest tylko z tyłu.

> Czasami czuć, że w plecki zimnawo jest.... ale pasek nerowny wożę w

> bagażniku HA!

> Długie kurtki brzydko wyglądają. Nie wiem czy byłbym w stanie kupić

> sobie taką

> Dobry zestaw ładnie się spina zameczkami i problemu żadnego nie ma.

i retbike i arlen maja zamek dookola wiec nie ma problemu, gorzej jak sie jedzie w kurtce i spodniach motto, wtedy letko dmucha - musze sobie pas kupic

Napisano

> i retbike i arlen maja zamek dookola wiec nie ma problemu, gorzej jak

> sie jedzie w kurtce i spodniach motto, wtedy letko dmucha -

> musze sobie pas kupic

który model motto masz? mój jest w miarę wysoko skrojony i na razie nie odczułem chłodu - a rano jak wyjeżdżam potrafi być kole 10'C

Napisano

> który model motto masz? mój jest w miarę wysoko skrojony i na razie

> nie odczułem chłodu - a rano jak wyjeżdżam potrafi być kole 10'C

a jakies dwa modele, jeden stary bez ochraniaczy a drugi siakis stunt czy cos ....

Napisano

Osobiście Mogę się wypowiedzieć o dwóch producentach - Vanucci i STR(LindSTRands/Jofama/Halvarssons - jedna firma różne nazwy). Miałem czarny komplecik Vanucci z membraną GoreTex. O ile w chłodne dni dawał radę, w deszczu dawał radę, to brak możliwości odpięcia membrany powodował, że w upałach nie dawał rady.

W przeciwieństwie do STR. Mają jakąś swoją membranę, która również daje radę, ale jest możliwość wypięcia i podpinki i membrany, co jest błogosławieństwem w upały. Ponadto komplecik (Graffiti) kupiłem w jasnych kolorach co jest dodatkowym plusem w upałach.

Oba komplety jakościowo bardzo dobre.

Ponieważ pytasz o chłodne dni to moim zdaniem każdy komplet z kordury z porządną podpinką i membraną da radę (warto, żeby kurtka trochę na tyłek zachodziła).

Napisano

Ja jezdze w retbiku kilka lat i jestem zadowolony, nic sie nie pruje. Ciuchy wygladaja jak nowe, prane sa brutalnie w pralce.

Pruly sie kiedys ale zmienili nici czy costam. Ja jestem z nich bardzo zadowolony.

Napisano

Dzisiaj testowałem kurtkę Metro przy temepraturach znacznie odbiegających od "upalnych".

Bez podpinki, jedynie membrana... i nie zmarzłem spineyes.gif

Aż się dziwię! Toż to sama siatka+membrana+koszulka z dlugim rękawem.

Kolega w kombi MTTR Maroof skarżył się, że mu zimno spineyes.gif

Mam nadzieję, że kurtkę, którą z zamierzenia miała być jako "letnia", będzie można z powodzeniem wykorzystać w chłodniejsze dni.

Napisano

> Ja jezdze w retbiku kilka lat i jestem zadowolony, nic sie nie pruje.

> Ciuchy wygladaja jak nowe, prane sa brutalnie w pralce.

> Pruly sie kiedys ale zmienili nici czy costam. Ja jestem z nich

> bardzo zadowolony.

kilka lat temu mieli szwalnie w Polsce, teraz maja w Azji, widocznie masz egzemplarz robiony w Polsce, one trzymaly jakosc

Napisano

> kilka lat temu mieli szwalnie w Polsce, teraz maja w Azji, widocznie

> masz egzemplarz robiony w Polsce, one trzymaly jakosc

Firma Metro też zmieniła lokalizację swojej "fabryki ubrań"... czyżby także Azja? Dobre opinie zbierają nowe produkty... o starszych mówi się wiele złego. Sam nie wiem.

W każdym razie ja jak na razie jestem zadowolony... fakt, w niektórych miejscach materiał mógłby być bardziej solidny... ale to da się naprawić - gwarancje itp. rzeczy. Obsługa w sklepie całkiem w porządku smile.gif

O retbike wiem tylko tyle, że jest w nich gorąco latem ;-)

Do ich sklepu mam daleko i nie małem okazji przymierzyć...

Blisko jest do MTTR... ale jak wspomniałem wcześniej - kolega w ich kombi latem się gotuje, a we wrześniu jest mu zimno spineyes.gif

Marka ta nie wzbudza mojego zaufania. Jakoś przekonałem się do metro. Fakt - mają swoje wady,ale dają radę... smile.gif

Spodnie a'la jeans - kiepskie.. ale wyglądają jak normalne. Ochraniacze się ruszają jak chcą, nie do konca dopracowane.

Rękawice - na lato w sam raz - w chłodzie lubi wyziębić łapki wink.gif

Napisano

> kilka lat temu mieli szwalnie w Polsce, teraz maja w Azji, widocznie

> masz egzemplarz robiony w Polsce, one trzymaly jakosc

Teraz maja w Pakistanie. Ale bylo dokladnie odwrotnie, polskie sie ponoc pruly, Pakolskie ponoc nie, moje ciuchy to zdaje sie produkcja zagraniczna juz.

Napisano

> Teraz maja w Pakistanie. Ale bylo dokladnie odwrotnie, polskie sie

> ponoc pruly, Pakolskie ponoc nie, moje ciuchy to zdaje sie

> produkcja zagraniczna juz.

ja tylko dodam że na ostatnim motobazarze w Wawie przymierzałem się do retbike i przy mierzeniu rozwalił mi się suwak... to tyle co miałem wspólnego z tą firmą 270751858-jezyk.gif

Napisano

ja mialem wymieniana podszewke w spodniach, wytrzymala pol roku i szwy poszly sie kochac

Napisano

Utika to tez pakistanska firma....

Napisano

TERAZ JEST SEZON NA NISKIE CENY W KATALOGU LOUISA.

SKLEP

może sobie coś znajdziesz. ja zamówiłem buciki i rękawiczki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.