Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z dziwnymi dzwiekami wydobywajacymi sie z podwozia

Featured Replies

Napisano

Cos sie spsulo frown.gif w moim aucie. Przy jezdzie na wprost zwiekszajas prędkosc slychac wydobywajacy się dźwiek ze strony prawego koła i jeszcze śilniejszy jak skrecam w lewo, malo tego przy podjeździe pod kraweznik i przy nieruwnosciach, i skretach slychac metaliczny jakis dzwiek ale nie wiem co to jest.(ostatnio zostaly wstawione prawy i lewy wachacz do bravy) Co mam zrobic? Co radzicie? Z gory wielkie dzieki smile.gif

Ps. jestem nowy na tym forum (nie znam dokladnie wszystkich zasad. Jak cos zle napisalem to sorry!!)

Napisano

> Cos sie spsulo w moim aucie. Przy jezdzie na wprost zwiekszajas

> prędkosc slychac wydobywajacy się dźwiek ze strony prawego koła

> i jeszcze śilniejszy jak skrecam w lewo, malo tego przy

> podjeździe pod kraweznik i przy nieruwnosciach, i skretach

> slychac metaliczny jakis dzwiek ale nie wiem co to

> jest.(ostatnio zostaly wstawione prawy i lewy wachacz do bravy)

> Co mam zrobic? Co radzicie? Z gory wielkie dzieki

> Ps. jestem nowy na tym forum (nie znam dokladnie wszystkich zasad.

> Jak cos zle napisalem to sorry!!

Witaj na forum .

Pytanko - wymieniałeś sam wahacze czy u mechanika ?

Jak dawno ?

Bo jeśli u mechanika i niedawno , to zawsze możesz podjechać i powiedzieć , że coś jest nie tak i , że powinien to obejrzeć .

Jakby nie za bardzo się kwapił to możesz powiedzieć skąd jesteś waytogo.gifrotfl.gif

Napisano

> Cos sie spsulo w moim aucie.

Może przegub?

W MW tego jeszcze nie robiłem, lecz poprzednio w uno po 210kkm przy jeżdzie na wprost stukało a skręcie waliło jak młotem.

I jeszcze jedno, prawe koło jest bardziej narażone na pokonywanie "nierówności" i przeważnie pierwszy pada prawy (zewnętrzny).

Jarek

Napisano

Po pierwsze - dzień dobry!

Przywitaj się jak należy, bo tak jest przyjemniej cool.gif

Po drugie - jeśli to jest takie "uuuuuuu...", nasilające się wraz ze wzrostem prędkości i na łukach, to może łożysko? Czy ten dźwięk jest na biegu, czy na luzie też?

A jeśli to jest terkotanie albo regularne stuki, to raczej przegub.

Jeśli to jest częste stukanie na drobnych nierównościach, to łącznik stabiliaatora.

A... może wahacz jest nie do końca dokręcony? Np. sworzeń był za mały i sobie fruwa w obejmie zwrotnicy?

Napisano

> Jeśli to jest częste stukanie na drobnych nierównościach, to łącznik stabiliaatora.

Witaj,

co do łącznika, właśnie wczoraj ustawiałem zbieżność w PKS Kwidzyn (oni zawsze przed ustawieniem sprawdzają luzy, co u innych nie jest normą smile.gif) i już na łączniku luz się pojawił, lecz jeszcze nie stuka. Trochę pojeździ.

A piszę dlatego, bo "mistrzowie" w innej stacji po wymianie końcówek drążków latem ustawili mi zbieżność za "-1", a powinni byli na "+1". Dopiero po zdjęciu oponek z lata SZOK - lekko podjechane.

Gdzie ci majstrowie się czytać uczyli confused.gif by nie potrafić palcem odczytać znaku z tabelki???

Napisano

> Cos sie spsulo w moim aucie. Przy jezdzie na wprost zwiekszajas

> prędkosc slychac wydobywajacy się dźwiek ze strony prawego koła

> i jeszcze śilniejszy jak skrecam w lewo

Ja stawialbym na lozysko prawego przedniego kola. Przy skrecie w lewo hałas sie nasila, poniewaz prawe kolo jest wtedy bardziej obciazone i lozysko daje znac o sobie.

Napisano
  • Autor

Witam!

heh smile.gif Jestem z Wołomina (to spokojne miasteczko) 270751858-jezyk.gif Dobra przechodze do konkretów.

Wachacze zostaly wymienione 2 tygodnie temu przez mechaników. Byłem u nich dwa razy. Sprawdzali mi dokladnie te wachacze i nic wszystko jest w porzadku. Oni opstawiaja amortyzatowy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.