Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra dziwnie odpaliła i zaczeła kopcić

Featured Replies

Napisano

Witam dziś rano maja astra dziwnie odpaliła a dokładnie nie chciała odpalić kręciła kręciła i w końcu załapała z problemem ,po czym zaczeła chwile kopcić .Dodam że dzień wcześniej była tylko na chwile odpalana dosłownie na minute i odstawiona,przed tym dzień stała bez odpalania .Na co mam zwrócić uwagę czy to nie upg.

Napisano

Sprawdz czy nie przybyło Ci oleju w silniku, albo czy sa jakies slady oleju w zbiorniczku wyrównawczym, bo jak to UPG to te 2 płyny beda gdzies wymieszane ze soba. Pojezdzij tez chwile do rozgrzania sie silnika, bo moze w wydechu miales wode i to ona parowała...

Napisano

> bo jak to UPG to te 2 płyny

> beda gdzies wymieszane ze soba.

mogą się mieszać, ale zwykle tego nie robią.

Śmiem powiedzieć, że 70-80% padów upg to tylko nieszczelnosć między cylindrem a kanałem wodnym. Wtedy masz ciśnienie w układzie chłodzenia, ubywa płynu, ale z olejem nie dzieje się nic złego.

Popuszczenie uszczelki miedzy kanałem wodnym a olejowym zdarza się stosunkowo rzadko

Napisano
  • Autor

Gazu nie mam ,dodam że z płynem i olejem wszystko ok jak na razie .Dodam że dzień wcześniej myłem auto i może gdzieś wody naleciało sam już nie wiem co to za odchył .

Napisano

!.-Myłes autko..- cos zamokło , moze kable..

2- Kreciłes.. nie mogł odpalic z w/w powodu...

3.-Przy dłuzszym kreceniu zalałes swiece...

4.-Wreszcie zaskoczył, a nagromadzone paliwo mogło zakopcic...

Sprawdzic zaplon, swiece, odpalic i dogrzac silnik.. Potem ew. jak dalej bedzie zle, szukac gdzie indziej przyczyny..

Tak mi sie wydaje... hmm.gif

Napisano

> !.-Myłes autko..- cos zamokło , moze kable..

popieram

jak kolejny raz w najbliższym czasie taka sytuacja się nie powtórzy, to nalezy traktować ją jako wypadek przy pracy wink.gif

Napisano
  • Autor

Dziś odpaliła bez żadnego problemu i bez dymu smile.gif .Płyn tak jak był poziom olej też ok więc jak narazie jest ok .Wygląda na wypadek przy pracy i mogło by tak zostać .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.