Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

A II & laguna II

Featured Replies

Napisano

Witam .chyba zrobiłem źle ale po kolei do brzegu .

Otóż kolega ma lagunę II 1.9 dci 120 km ( 6 biegów ) no i co ja zrobiłem ,przejechałem się nią ładnych parę kilometrów .Asterkę polubiłem ale ta laguna nie daje mi spać ;

No i sami wiecie,jednak komfort troszkę inny . ma ktoś jakieś doświadczenia z tymi autami?Wiem bo się oczytałem .że się psują i ta wszechobecna elektronika Warto ???

tylko nie bić nie zdradzam astry jakby się udało to bym zostawił ją żonce biglaugh.gif

PS na forum laguny ciężko o coś pytac ,jednak nie ma jak nasze forum waytogo.gif

Napisano

Witam

Zgadzam sie, ze komfort inny ale jest pare ale:

Jezeli Laguna II to tylko po 2003 roku (usuneli wiele chorow wieku dzieciecego tongue.gif)

Diesle sa bardzie awaryjne niz benzyniaki.

Z powtarzajacych sie awarii to psuje sie cala elektryka - elektronika. Od slynnych czujnikow cisnienia powietraza w oponach do sterownika klimatyzacji.

Astra raczej bedzie tansza w utrzymaniu w PL.

A jezeli szukasz "za":

Auto znacznie wygodniejsze

Komfort nieporownywalny z Astra

Wiecej miesca, wiekszy bagaznik itp

> Witam .chyba zrobiłem źle ale po kolei do brzegu .

> Otóż kolega ma lagunę II 1.9 dci 120 km ( 6 biegów ) no i co ja

> zrobiłem ,przejechałem się nią ładnych parę kilometrów .Asterkę

> polubiłem ale ta laguna nie daje mi spać ;

> No i sami wiecie,jednak komfort troszkę inny . ma ktoś jakieś

> doświadczenia z tymi autami?Wiem bo się oczytałem .że się psują

> i ta wszechobecna elektronika Warto ???

> tylko nie bić nie zdradzam astry jakby się udało to bym zostawił ją

> żonce

> PS na forum laguny ciężko o coś pytac ,jednak nie ma jak nasze forum

Napisano

>Warto ???

Znajomy ma Lagune wlasnie z takim slinikiem i jest zadowolony. Choc jak jedzie na serwis, to jego mechanik sie dziwi, ze tak rzadko go odwiedza, bo wedlug niego(mechanika) to awaryjne auta. W przeszlo 3letniej eksploatacji mial chyba tylko jedna powazna awarie pompy, z elektronika nic mu sie nie dzieje.

W sumie zmiana marki na cos innego, to ciezki temat, bo czlowiek ma sentyment do Opla, ale w jego ofercie nia ma nic ciekawego, przynajmniej dla mnie, wiec rozwaza sie inne marki. W ostatnim czasie przerobilem juz kilka forow Volvo, Skody, Forda, Renualt-a i dalej mam dylemat czy jest sens zmieniac marke, zwlaszcza, ze mam sprawdzony serwis opla do ktorego mam zaufanie:)

Napisano
  • Autor

No właśnie mam ten sam problem -znam markę trochę poznałem sam model ,wiem czego się spodziewać ,tylko jakoś nudno ,może astra 4coś wniesie świerzego ale na nią muszę poczekac coś ok 3-4 latek

Napisano

Mam Lagunę II z 2002r silnik 1.8 benz. Kupiłem ją od 1 go właściciela, przebieg 130kkm, oleju nie bierze. Używam ją jako samochód rodzinny, do roboty tylko asterką. Jechałem kilkoma astrami i komfortem do Laguny nie mogą się równać. Przed zakupem włosy na głowie dęda mi stawały jak czytałem co w tych Lagunach się psuje i ile kosztuje, mnie odpukać nie zawodzi, ale codziennie nią nie jeżdżę. Na długie trasy niemęcząca jest i dużo nie pali, generalnie benzyniaki mają lepszą opinię od diesli.

Napisano

Generalnie sie z Toba zgadzam, tylko moja sypala sie na potege. Elektryka, klimatyzacja (automatyczna), mechanizmy szyb, zawieszenie...

> Mam Lagunę II z 2002r silnik 1.8 benz. Kupiłem ją od 1 go

> właściciela, przebieg 130kkm, oleju nie bierze. Używam ją jako

> samochód rodzinny, do roboty tylko asterką. Jechałem kilkoma

> astrami i komfortem do Laguny nie mogą się równać. Przed zakupem

> włosy na głowie dęda mi stawały jak czytałem co w tych Lagunach

> się psuje i ile kosztuje, mnie odpukać nie zawodzi, ale

> codziennie nią nie jeżdżę. Na długie trasy niemęcząca jest i

> dużo nie pali, generalnie benzyniaki mają lepszą opinię od

> diesli.

Napisano

Zdarzylo sie naprawiac te nieszczesne Laguny...Ogolnie woz awaryjny (potwierdzam spora awaryjnosc diesli, benzyny faktycznie sa lepsze...pada elektronika i dosyc czesto, karty i ustrojstwa z tym zwiazane -Laguny II nazywamy "bankomatami" lub, ze wzgledu na te glupie usterki "wplatomatami"...), ale wszystko zalezy od danego egzemplarza. Mozna nabyc taki woz i bedzie jezdzil bezproblemowo, mozna nabyc padline i jezdzic od warszatu do warszatu...

Faktycznie, woz jest wygodniejszy i td, ale ja bym tego nie kupil , ze wzgledu na drogawe czesci i chore rozwiazania konstrukcyjne, woz stylistycznie paskudny...

W Oplu przynajmniej mozna przewidziec, co padnie i tanim kosztem dobrze naprawic...

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.