Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zapalniczka

Featured Replies

Napisano

Po tym jak ostatnio w dość spektakularny sposób zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif spaliłem Kordkowi bezpiecznik w CB naszło mnie takie małe pytanko. Jak podłączyć zapalniczkę żeby było dobrze? Ja w tej chwili mam plus pociągnięty bezpośrednio z aku na tym założony bezpiecznik bodaj 15 i masa podłączona w środku kabiny do jakiejś śrubki zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif specjaliści pewnie mnie zjedzą za takie coś, ale wtedy nie miałem innego pomysłu, a nie bardzo mi się chciało rozbierać skrzynkę z bezpiecznikami... Generalnie jest tak. Samą zapalniczkę mam założona trochę niestandardową, bo jest to zapalara dla pasażerów tylnej kanapy z BMW serii 7 bodaj e-28. Dostałem od kumpla to się specjalnie nie przyglądałem, ale po zamontowaniu i porównaniu z innymi okazało się, że jest nieco krótsza niż zwykłe. I teraz najciekawsze. Sama zapalniczka grzeje się czyli działa, natomiast jak podłączam do niej np ładowarkę od modułu GPS to na wtyczce powinna się zapalić dioda. A u mnie nie ma żadnej reakcji. Po podpięci Kordkowego CB zaraz po włożeniu wtyczki w gniazdko bezpiecznik rurkowy 20A 220V spalił się prawie jak fajerwerk zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif natomiast założona na kablu samochodowa 15 dalej działa hmm.gif Kiedyś podłączaliśmy z kumplem jego GPS, ale tez nie zadziałał. Co można z tym zrobić żeby zaczęło działać jak potrzeba, a nie palić Kordkowe bezpieczniki zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

E-28 to nie seria 7 kara.gif

Seria 7 to może być e-23, e-32, e-38 no albo jakieś nowsze e- 65 ok.gif

zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> E-28 to nie seria 7

> Seria 7 to może być e-23, e-32, e-38 no albo jakieś nowsze e- 65

O przepraszam zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif w takim razie e-23 z silnikiem 2.8 zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif pomerdało mi się, bo on ma 728 i zawsze to kręcę zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif Ty lepiej powiedz co mam z tym robić, bo teraz jak chce GPS-a naładować to muszę innego auta szukać, bo mam tylko samochodowy wtyk zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> O przepraszam w takim razie e-23 z silnikiem 2.8 pomerdało mi

> się, bo on ma 728 i zawsze to kręcę Ty lepiej powiedz co mam

> z tym robić, bo teraz jak chce GPS-a naładować to muszę innego

> auta szukać, bo mam tylko samochodowy wtyk

Ja tam nie wiem, się nie znam grinser006.gif Ja swoją zapalniczkę mam i chyba nawet działa, ale w sumie od kiedy mam w ogóle samochód to jeszcze ani razu nie była potrzebna rotfl.gif

Może po prostu podłącz się do Kordkowej zapalniczki i będzie git clown.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ja tam nie wiem, się nie znam Ja swoją zapalniczkę mam i chyba nawet

> działa, ale w sumie od kiedy mam w ogóle samochód to jeszcze ani

> razu nie była potrzebna

Dopóki nie kupiłem odbiornika GPS do komórki to też miałem po to tylko żeby była a nie do używania zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif ale teraz by się czasem przydała...

> Może po prostu podłącz się do Kordkowej zapalniczki i będzie git

Mówisz, że mam sobie kabelek podłączyć zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif ale wtedy będę musiał za nim jeździć cały czas, a nie wiem czy mnie przygarnie do siebie do domu zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

niedawno w swoim mk2 zamontowałem rozdzielach na 3 zapalniczki, podpinając go pod instalację... świateł awaryjnych lub elektrycznych szyb, nie pamiętam teraz... w kazdym razie śmiga to aż miło, taki rozdzielacz kosztował mnie 15 zł w Carefour... poszukaj sobie czegoś podobnego i zainstaluj pod cokolwiek, będzie śmigać

Napisano
  • Autor

> niedawno w swoim mk2 zamontowałem rozdzielach na 3 zapalniczki,

ciap

> będzie śmigać

Z jednej strony ok ale, ale z drugiej po co mam grzebać w czymś innym skoro obecną zapalniczkę montowałem sam i kable mam na wierzchu wink.gif zastanawiam się czy by nie pomogło gdybym tam założył zwykłą długą zapalniczkę, ale chwilowo nie ma na podmianke zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

Jedyne wyjscie to zmiana zapalniczki. Też taką miałem.Jest ona dostosowana do nie co innych wtyczek (starsze niemieckie smile.gif, niemcy kostki iso pod radio też inne robili). Współczesna wtyczka robi ci zwarcie, bo jest tam różnica długości blaszki od masy.

Napisano
  • Autor

> Jedyne wyjscie to zmiana zapalniczki. Też taką miałem.Jest ona

> dostosowana do nie co innych wtyczek (starsze niemieckie ,

> niemcy kostki iso pod radio też inne robili). Współczesna

> wtyczka robi ci zwarcie, bo jest tam różnica długości blaszki od

> masy.

Ale po primo to tam są tylko dwie blaszki na konektorki i tyle. Nie ma żadnych wtyczek hmm.gif a po secundo to najpierw muszę zobaczyć czy nie podłączyłem na odwrót + i - bo sam jakoś na to nie wpadłem i dopiero dziś Zibi mnie oświecił zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Ale po primo to tam są tylko dwie blaszki na konektorki i tyle. Nie

> ma żadnych wtyczek

Chodziło mi nie o konektory do podłączenia zapalniczki tylko o budowe wewnentrznej budowy gniazda zapalniczki vibra.gif

Napisano

> Chodziło mi o budowe > wewnentrznej budowy gniazda zapalniczki

czy jesteś inżynierem? hmm.gifhahaha.gifhahaha.gif

Napisano
  • Autor

> Chodziło mi nie o konektory do podłączenia zapalniczki tylko o budowe

> wewnentrznej budowy gniazda zapalniczki

O cokolwiek by nie chodziło zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif to ja ta zapalniczkę mam cała razem w oryginalnym wkładem ok.gif więc raczej nie powinno się nic gryźć hmm.gif a jutro zamienię te kabelki i zobaczymy co wyjdzie zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> czy jesteś inżynierem?

Inżynierem nie jestem , ale jestem Insztalatorem devil.gif . I być tu dobry i służ rada sob.gif

Napisano
  • Autor

Działa!!!!!! zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif Zibi miał racje. Źle podłączyłem kable i miałem zamieniony + i - icon_rolleyes.gif a teraz już wszystko ok 270635636-JUMP2.gif

Napisano

> Działa!!!!!! Zibi miał racje. Źle podłączyłem kable i miałem

> zamieniony + i - a teraz już wszystko ok

Ja jednak nie będę sprawdzał na moim CB, czy działa Twoja zapalniczka cfaniaczek.gif Nie chcę by mi moje CB eksplodowało hahaha.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> Ja jednak nie będę sprawdzał na moim CB, czy działa Twoja zapalniczka

> Nie chcę by mi moje CB eksplodowało

Teraz już nic nie eksploduje wpysk.gif wszystko działa cycus glancuś wpysk.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.