Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

silownik od CZ - nie dziala po podlaczeniu aku

Featured Replies

Napisano

Hej.

Przydarzyla mi sie bardzo dziwna rzecz... ostatnio rozladowal mi sie aku (to jest troche dziwne smile.gif ), wiec musialem go wyjac z auta. Drzwi oczywiscie musialem zamknac recznie, te od pasazera zamknalem od srodka, te od kierowcy z zewnatrz. Podczas podlaczania aukumulatora drzwi pasazera byly zamkniete. Po podlaczeniu akumulatora alarm (dokladany) zamyka wszyskie drzwi.

Dziwne w tej opowiesci jest to, ze drzwi od pasazera nie chca sie juz otworzyc z pilota :/

Tak jak pisalem, alarm mam dokladany, CZ zreszta tez, ale na oryginalnych silownikach (do obu podlaczone tylko 2 kable zasilajace).

Czy ktos ma jakis pomysl co moglo sie stac? Podejrzewam ze bede musial zmienic silownik, ale wolalem jeszcze zapytac na forum.

Pozdrawiam

Napisano

> Podejrzewam ze bede musial zmienic silownik

Co się czepiasz niewinnego siłownika grinser006.gif Szukaj raczej przyczyny w centralce alarmu. Ale zanim zaczniesz ją wybebeszać, odłącz akumulator, odłącz centralce zasilanie (pewnie ma jakiś bezpiecznik - wyjmij), otwórz ręcznie chłopki wszystkich drzwi, podłacz klemę, podłącz zasilanie centralki.

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> Co się czepiasz niewinnego siłownika Szukaj raczej przyczyny w

> centralce alarmu.

no nie do konca, centralka daje tylko mase przy zamykaniu i otwieraniu na sterwonik od centralnego, a ten znowu daje zasilanie na wszystkie silowniki smile.gif czyli jak reszta dziala, tzn. ze sterowniki sa oki smile.gif

Napisano

> no nie do konca, centralka daje tylko mase przy zamykaniu i

> otwieraniu na sterwonik od centralnego, a ten znowu daje

> zasilanie na wszystkie silowniki czyli jak reszta dziala, tzn.

> ze sterowniki sa oki

Oj tam, szczególarz jesteś grinser006.gif A na poważnie: chodziło mi raczej o to abyś odłączył centralkę coby nie przeszkadzała, odpiął kleme i ustawił wszystkie zamki w pozycji "otwarty", podpiął klemę a na koniec alarm smile.gif

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> Oj tam, szczególarz jesteś A na poważnie: chodziło mi raczej o to

> abyś odłączył centralkę coby nie przeszkadzała, odpiął kleme i

> ustawił wszystkie zamki w pozycji "otwarty", podpiął klemę a na

> koniec alarm

> Pozdroofka

jutro sprawdze, bo i tak mam akumulator odlaczony, bo cos go szybko rozladowuje (w jedna noc) smile.gif

pozdrawiam

Napisano

> cos go szybko rozladowuje (w jedna noc)

Może centralka alarmu? wink.gif Zmierz pobór prądu z podłączoną i odłączoną.

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> Może centralka alarmu? Zmierz pobór prądu z podłączoną i odłączoną.

> Pozdroofka

mam zamiar zrobic to dzisiaj po pracy:)

rano sprawdzilem jeszcze ten silownik... przed podlaczeniem aku wyjalem bezpiecznik od alarmu i CZ, ustawilem silownik w pozycji "otwarty", podlaczylem aku, potem wlozylem bezpoecznik, i nic, dalej nie dziala:) pewnie bede musial sie temu blizej przyjrzec (sciagnac tapicerke :/ ).

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

wczoraj wyciagnalem silownik, no i sie okazalo ze nie dziala, i teraz sie zastanawiam czy to zbieg okolicznosci, ze popsul sie w tym czasie co ladowalem aku, czy moze popsulem go zamykajac i otwierajac recznie drzwi (CZ mam dokladany, wiec wcisniecie rygla od srodka nie zamyka wszystkich drzwi).

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.