Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

db Tronic, Dalco i inne - co sądzicie?

Featured Replies

Napisano

Witam

Za stosunkowo małe pieniądze można zakupić odtwarzacz CD/MP3 f-my dbTronic, Medion/Tevion, Pionier (nie ylić z Pioneer), Dalco itp (nie tylko na Allegro, ale i w co niektórych sklepach).

Oczywiście najlepiej kupić jakiś markowy ale:

1. cena wyższa

2. markowy sprzęt bardziej kusi nowego "właściciela"

Zatem co sądzicie o sprzęcie db Tronic, Dalco?

Jeśli ktoś jest użytkownikiem takowego to proszę o podzielenie się swoimi opiniami na jego temat.

Pozdrawiam

Marek

Napisano

Kumpel kupił nówke rodstara mp3... Mówiłem mu, kup coś uzywanego nawet a firmowego to mnie nie posłuchał... Niestety. A teraz On żałuje tego 270751858-jezyk.gif Posłuchaj nas tez, kup coś uzywanego a firmowego z allegro albo gdzieś, nie będziesz załował, serio ok.gif

Pozdro899

Napisano

> Witam

> Za stosunkowo małe pieniądze można zakupić odtwarzacz CD/MP3 f-my

> dbTronic, Medion/Tevion, Pionier (nie ylić z Pioneer), Dalco itp

> (nie tylko na Allegro, ale i w co niektórych sklepach).

> Oczywiście najlepiej kupić jakiś markowy ale:

> 1. cena wyższa

> 2. markowy sprzęt bardziej kusi nowego "właściciela"

> Zatem co sądzicie o sprzęcie db Tronic, Dalco?

> Jeśli ktoś jest użytkownikiem takowego to proszę o podzielenie się

> swoimi opiniami na jego temat.

> Pozdrawiam

> Marek

omijać, tandetne wykonanie, mierna jakosc dzwieku, pochodzi ze 3 miesiace albo krocej skromny.gif

Napisano

niekoniecznie złodzieje są na ogół bardzo głupi i wyrywają na ślepo co jest. np. mojemu tacie kidyś ukradli fabryczne od avensisa wyrywająć pół deski rozdzilczej z pokrętłami od klimatyzacji itp. a mojemu koledze ukradli z poldka niemarkowego kaseciaka za 50zł.

Napisano

Byl taki okres ze przerabialem wiele bezfirmowych radyjek, potem zalozylem GRUNDINGa z roku 85, kaseciak, analogowe radio itp. GRUNDING gral najlepiej... Nie warto kupowac radia bezfirmowego

Napisano

> Witam

> Za stosunkowo małe pieniądze można zakupić odtwarzacz CD/MP3 f-my

> dbTronic, Medion/Tevion, Pionier (nie ylić z Pioneer), Dalco itp

> (nie tylko na Allegro, ale i w co niektórych sklepach).

> Oczywiście najlepiej kupić jakiś markowy ale:

> 1. cena wyższa

> Zatem co sądzicie o sprzęcie db Tronic, Dalco?

> Jeśli ktoś jest użytkownikiem takowego to proszę o podzielenie się

> swoimi opiniami na jego temat.

> Pozdrawiam

> Marek

Jakosc dzwieku - bardzo kiepska...(niestety musialem kilka razy sluchac tych dbTronicow czy jak im tam, a dalco sam mialem)Szkoda gadac:)... a wydaje mi sie ze te radyjka nie raz bardziej potrafia KUSIC niz niektore markowe(swieca, tancza, i swiszcza:P)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Dzięki za odpowiedzi. W związku z tym będę jednak szukał jakiejś używanej firmówki.

Co do tych dbTronic, Dalco itp. to wyglądają ładnie (chociaż nie wszystkie mi się podobają) i są do zludzenia podobne do markowych.

Ja jednak patrzę na parametry i funkcje. Szukam radia co nie świeci jak choinka, bez animacji, z normalnym panelem i szparką tongue.gif na CD na froncie (winda to wg mnie kolejny element mechaniczny który się może zepsuć a jego naprawa może być dużym problemem). Czyli szukam czegoś stonowanego

Podstawe kryteria to:

- radio z RDSem

- CD z MP3

- zdejmowany panel

- equalizer

- dobra jakość dźwięku

- moc min. 4*15W

i ewentualnie

- pilot

- wyjście na suba

Napisano

> Kumpel kupił nówke rodstara mp3... Mówiłem mu, kup coś uzywanego

> nawet a firmowego to mnie nie posłuchał... Niestety. A teraz On

> żałuje tego Posłuchaj nas tez, kup coś uzywanego a firmowego z

> allegro albo gdzieś, nie będziesz załował, serio

> Pozdro899

Przeszedłem taką drogę z kilkoma etapami,

1) był First kaseciak z RDS - wzmacniacz słabowity, jakość dźwięku szkoda gadać, funkcje ok jak na takie proste radio, po roku zeszła farba z wszystkich przycisków, przy pierwszym upadku wysiadł wyświetlacz

2) Magnat kaseta- wykonanie radia ok, wzmacniacz mocniejszy ale i tak mizernie

3) sony też kaseta, jakość ok, wzmacniacz też może być, dźwięk też

4) pioneer - nowa jakość dźwięku, w końcu wystarczający wzmacniacz, mimo wieku czyta płytki bez mrugnięcia, wszystko działa.

z każdym krokiem im lepsza marka można było zauważyć zdecydowaną różnicę, największą dla mnie była na wzmacniaczu. I co ciekawe ostatni pioneer kupiony jako używany był niewiele droższy od nowego 1 szego firsta (chyba 30 zł różnicy)

Napisano

Nie napisałeś ile te radio może maksymaklnie kosztować.

Napisano
  • Autor

> Nie napisałeś ile te radio może maksymaklnie kosztować.

Chciałem coś do 300zł , ale nowego firmowego za tyle nie kupię. Używkę może, tylko że nie wiadomo w jakim stanie, skąd i bez gwarancji...

Najtaniej znalazłem jak na razie za nówkę Pioneera DEH-3700 z gwarancją za 370zł.

Napisano

> Chciałem coś do 300zł , ale nowego firmowego za tyle nie kupię.

> Używkę może, tylko że nie wiadomo w jakim stanie, skąd i bez

> gwarancji...

> Najtaniej znalazłem jak na razie za nówkę Pioneera DEH-3700 z

> gwarancją za 370zł.

Pomysl sobie tak, te 70 zl to raptem ok 15 litrow paliwa.

Ile na tym pojezdzisz? 200 kilometrow.

A z radiem bedziesz sie meczyl przez zdecydowanie dluzszy czas.

Ja bardzo chcialem kupic pionka 7700 ( w sklepach w PL okolic 1100 zł - myslalem o sciagnieciu z niemiec bo tam przy obecnym kursie euro wychodzi jakies 850 zl)

Wypadly niespodziewane wydatki i stanalem przed wyborem czegos tanszego, tymczasowego, za 200 zl - jakis chodzacy w miare odtwarzacz CD spod znaku Pioneer.

Az tu nagle byla promocja w sklepie nie dla lepperow wink.gif za 250 medion z mp3. Nawet ladnie wygladal w gazetce.

Na zywo wygladal juz zdecydowanie mniej fajnie. Tandetne wykonczenie, dodatkowo w innej kolorystyce niz w gazetce ale to juz inny temat,

Prawdziwym dramatem bylo to jak to radio gralo.

Wyleczylem sie.

W koncu wahalem sie miedzy jakims radyjkiem za gora 300 zl. W koncu stwierdzilem ze jakos przezyje jak wydam 440 zl i kupilem sobie pionka 3630 z mp3. Wygladal jak nowka, z papierami. Gra o niebo lepiej niz medion. Skusilem sie na mp3 przyznaje. Ale gdybym kupil innego pionka z CD za mniejsza kase tez bylbym zadowolony. Bo radio samym swoim wygladem i jakoscia materialow daje poczucie solidnosci, a jak wlaczysz to juz inna bajka.

Badziewiakom nie 270751858-jezyk.gif lepiej kupic markowa uzywke, niz wypasionego no-name (lub name Dalco i Panasonix, Pionerr zlosnik.gif) ktory mimo papierowych dobrych parametrow okaze sie zwyklym syfem.

Napisano
  • Autor

Zatem już zdecydowałem. Coś z marki Pioneer lub Sony. Max 450zł.

Pierwszy typ to jednak DEH-3700 z MP3. Odpowiada mi ceną, możliwościami i wyglądem. Namierzam nówkę z papierami za cenę <<< niż sklepowe 550zł.

Co do MOSFETów to dobrze by było ale problem z głośnikami. Tutaj też nie wyznaczam zbyt dużo środków. Tak do 200zł.

Napisano

Pierwsze radio jakie mialem to byl sony kaseciak z rds 4x40 watt gral bardzo dobrze ale chcialem miec cos na plytki i dobrze bylo by z mp3 zaczolem sie rozgladac po allegro itp znalazlem wtedy RED STAR RCD 503 WEDLUG PRODUCENTA MA MIEC 4X70 WATT OCZYWISCIE NIE RMS ale za to gdy gorozrecilem z ciekawosci widze ze ma koncowki mocy od pioneera!! MA CD/MP3 i rozne inne mniej wazne ma 200 sec anty shocku na mp3 i 45 na cd . Gra troszke lepiej od sonego ma czystrzy dzwiek i on w zupelnosci mi wystacza moze z jakoscia wykonania plastikow nie jest tak dobrze jak u pionkow ale go polecam!! Napewno nastepnym radiem jakiego bede szukal bedzie to jakis oryginal ale narazie wystarcza mi red star!! Pozdrawiam

Napisano

> Zatem już zdecydowałem. Coś z marki Pioneer lub Sony. Max 450zł.

> Pierwszy typ to jednak DEH-3700 z MP3. Odpowiada mi ceną,

> możliwościami i wyglądem. Namierzam nówkę z papierami za cenę

Soniaka raczej skreśl z listy waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.