Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kto ma/miał działające 1.2 16v z bravo/a bez EOBD (82KM)

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie, chodzi mi o parę zakminek z elektryką budy. Silnik w aucie uruchomiony, pracuje ładnie, równo, diagnostyka OK. Zasiadeliśmy do tematu kilka tyg. temu uzbrojeni w tony schematów, kilometry kabli, termokurczy i peszli oraz skrzynkę grotów do lutownicy. Wszystko na nic - udało się uruchomić właściwie tylko oświetlenie, każdy kabelek trzeba ręcznie przedzwaniać, około połowa kolorów ze schematów się nie pokrywa z rzeczywistością (nawet dziewczyny były na konsultacjach kolorystycznych, bo chłopy to niby daltoniści).

Jeśli ma ktoś jakieś doświadczenia, mógłby wspomóc radą?

Napisano

> Jak w temacie, chodzi mi o parę zakminek z elektryką budy. Silnik w

> aucie uruchomiony, pracuje ładnie, równo, diagnostyka OK.

> Zasiadeliśmy do tematu kilka tyg. temu uzbrojeni w tony

> schematów, kilometry kabli, termokurczy i peszli oraz skrzynkę

> grotów do lutownicy. Wszystko na nic - udało się uruchomić

> właściwie tylko oświetlenie, każdy kabelek trzeba ręcznie

> przedzwaniać, około połowa kolorów ze schematów się nie pokrywa

> z rzeczywistością (nawet dziewczyny były na konsultacjach

> kolorystycznych, bo chłopy to niby daltoniści).

> Jeśli ma ktoś jakieś doświadczenia, mógłby wspomóc radą?

Moje doświadczenia z wiązkami z Fiatów są takie, że kolory to tam chyba brali takie jakie mieli.

W CC są inne, w SC są inne, w wiązce z Punto I były jeszcze inne.

Do tego każdy egzemplarz miał swój, kompletnie inny pinout złącza między wiązką silnika, a kabiną (wtyk taki sam, ale znaczenie poszczególnych pinów było inne).

Dodam że były to fabryczne wiązki od różnych samochodów (CC, SC, Punto I, Lancia 1.2 16V)

Napisano

musisz polaczyc wazke silnika z bravo z wiazka silnika budy cc , z tego co przegladalem na schematach kiedys musisz zrobic przekaznik pompy paliwa bo w bravo on jest gdzies schowany ogolnie isc po kablach co do czego i gdzie ma isc i tak samo jak w cc np z wiazki cc wychodzi ci plus pod stacyjka ktory idzie na wiazke silnika i szukasz na schemacie z bravo ktory kabel jest odpowiedzialny tez za plus pod stacyjka i laczysz itd , schematy i jeszcze raz schematy i auto bedzie smigac smile.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki chłopaki. Jeśli chodzi o budę, to z wiązki SC zostało mi to co idzie w lewym progu na tył (lampy, wycieraczka, ogrzewanie, pompa paliwa i jego poziom), a z przodu tylko went. chłodnicy i pompki spryskiwaczy - tak mnie załatwił fachura co silnik wkładał - wyp#$&@ił wszystko. Silnik od bravo kupiłem w komplecie z kompem, immo i wiązką, która obejmuje również skrzynkę bezpieczników i wszystko co w tym bravo było czyli wskaźniki, elektryczne szyby i lusterka, wycieraczki i cała reszta dupereli. Kabli jest w tym ze 3X tyle co w SC no i te niepasujące kolory. Widać nic się tu nie da pójść na skróty i wszystko miernikiem trzeba przedzwaniać, a schematy przy okazji robię swoje, żeby się przy późniejszych modach/awariach połapać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.