Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie dla znawców Jumpera - długie

Featured Replies

Napisano

Witam, może się przedstawię troszeczkę jestem posiadaczem dwóch aut w tym francowatej Laguny I 2,0 16V z 2000 r 140km do tej pory udzielałem się w k_ciku Matiza służąc pomocą głównie w elektryce.

Teraz sam potrzebuję wsparcia.

Kuzyn kupił sobie bitego Citroena Jumpera z 2001 roku 2,8 HDI w starszym jeszcze nadwoziem i pomimo wielu godzin spędzonych przy łataniu elektrycznej instalacji, pomiarów itp nie udało się mi uruchomić samochodu, nie pali. Na desce świeci się kontrolka wtryskiwacza paliwa angryfire.gif, wczoraj chciałem dokonać diagnostyki systemu za pomocą autodiagnoskopu ST-6000 i kolejna porażka !!! boje_sie.gif nie mogę ustalić gdzie jest złącze diagnostyczne w tym samochodzie, siwy dym wrrr.gif wg ST-6000 jest to OBD2 z gniazdem umieszczonym pod nogami kierowcy i niestety nic sick.gifsick.gif Przekopałem całe auto i nie znalazłem gniazda OBD2 jedynie co zresztą jest dziwne w komorze silnika po prawej stronie odnalazłem dwa wolne złącza zaślepione podobne do tych stosowanych w diagnostyce starszych od OBD systemów we francowatych. A przecież zarówno St-6000 jak i fakt unifikacji z rokiem 2000 systemów pokładowych do OBD2 wskazuje na obecność złącza OBD.

1. Czy ktoś może wie gdzie i w jakie złącze należy podłączyć komputer diagnostyczny w tym Jumperze???

2. Może ktoś z Was pomoże mi i wesprze mnie jakimi kolwiek schematami czy innymi materiałami edukacyjnymi dla tego Jumpera. Wiem że jest książka ale nie chciałbym bez potrzeby w kolejną inwestować.

Z góry dziękuję i pozdrawiam Was wszystkich. jump.gifpub2.gif

Napisano

Witam,

Ojciec posiada takiego tylko 2,5 TDI.

Nie mam pojęcia o co chodzi. Ale miał problem, tez nie mógł odpalić. Nic nie ruszało. W końcu kogoś się poradził i sprawdził rozrusznik (mimo że kręcił) - okazało się że to szczotki rozrusznika. Ale nie wyciągajcie go pochopnie, gdyż włożyć go tam jest bez kanału zaje88888e trudno...

Napisano

Spróbuj na forum elektroda.pl Jest tam sporo samochodowych elektroników. Pewnie znajdziesz także schematy elektryczne.

Napisano

pamietam ze w któryś rocznikach były własnie takie stare kostki do diagnostyki 3pinowe lub 2 dokładnie nie pamietam ,gdzies w okolicy filtr paliwa i nad filtrem powietrza waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.