Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pozamiatane...

Featured Replies

Napisano

Pilot nie działa!!!!! kluczyki razem z pilotem utopiły się w kuflu piwa!!! 20.GIF i pilot nie steruje centralką! nie było by problemu gdyby nie fakt ze ani w lewych ani w prawych (sam sie zdziwiłem screwy.gif) Nie ma zamka! WIec otwieranie z kluczyka jak narazie sobie moge podarować...ZOstaje Bagaznik! Wiec trzeba z niego korzystać...Fajnie to bedzie wygladać jak wsiadam przez bagaznik do auta palacz.gif;// haha A co z zamykaniem auta? Jak zamkne od środka to już nie wysiąde wiec tez przez bagaznik??? hehe.gif

MOje pytanie - czy taki pilot mozna naprawić? Jest to centralka Uniwersalna pilot tez;)

Napisano

Otwierasz bagażnik, zdejmujesz połkę wypinasz się i dosięgasz do klamki od tylnych drzwi i samochód masz otwarty ;P Przetestowane przez samego siebie ;D Co do pilota to można jedynie sprobować go dokładnie wysuszyć i wyczyścić ale jak mu od razu nie wyjąłeś bateri to marne szanse ale zawsze można spróbować.

Napisano

> do auta slinka.gif/ haha A co z zamykaniem auta? Jak zamkne od środka to

> już nie wysiąde wiec tez przez bagaznik???

przecież drzwi z tyłu możesz od zewnątrz zamknąć wink.gif

wystarczy przed zamknięciem ten dzyndzelek wcisnąć

Napisano

> Pilot nie działa!!!!! ....... <

Pilota należy rozebrać, następnie wszystko to wrzucić do słoika ze spirytusem lub denaturatem i mieszać kilka dobrych minut. Następnie wszystko to dobrze wysuszyć. Oczywiście z płytki należy wyjąć wcześniej baterię.

Kąpiel w spirytusie wymyje cały brud, nalot z każdego zakamarku płytki drukowanej, przycisków itd. Metoda skuteczna w 90 %.

Sposób ten wypróbowałem na kilku zalanych, zapiaszczonych telefonach komórkowych z dużym powodzeniem.

Napisano

po pierwsze za dużo tego piwa wypiłeś wink.gif po drugie jak masz podłączony zamek (coś spartolone) skoro z kluczyka nie możesz otworzyć i zamknąć drzwi? hmm.gif

po trzecie zostawiasz otwarte drzwi z tyłu i przez nie wciskasz przód później tył i zatrzaskujesz tylne drzwi wink.gif

Napisano

> korzystać...Fajnie to bedzie wygladać jak wsiadam przez bagaznik

> do auta slinka.gif/ haha A co z zamykaniem auta? Jak zamkne od środka to

> już nie wysiąde wiec tez przez bagaznik???

> MOje pytanie - czy taki pilot mozna naprawić? Jest to centralka

> Uniwersalna pilot tez;)

Ja przez bagażnik wchodzę tylko jak mam zamarznięte drzwi zlosnik.gif

zamknij przednie drzwi, zostaw jedne tyle otwarte, wciśnij cypelek od drzwi przednich wszystkie się powinny zamknąć i wtedy zamykasz drzwi tylne waytogo.gif

U mnie z nieznanego powodu najpierw przestały migać lampy przy zamykaniu drzwi i odpalaniu alarmu, później przestał robić "PIP PIP", a teraz tylko miga mi dioda i nie da się zamknąć ani otworzyć drzwi z pilota screwy.gif

Napisano

> Metoda skuteczna w 90 %.

> Sposób ten wypróbowałem na kilku zalanych, zapiaszczonych telefonach

> komórkowych z dużym powodzeniem.

Widać miałeś OGROMNEGO farta... bądź telefony podczas kąpieli miały słabe baterie... ja bym powiedział, że w 90% telefon po kąpieli jest na złom ( nawet serwisy się tego nie podejmują wink.gif chyba, że z nudów ) Jeśli od razu Kolega nie wyjął baterii z pilota to raczej nie do uratowania... aczkolwiek zawsze istnieje cień szans, że podczas zalania między baterią a stykiem zrobił się "żużel" i odcięło dopływ napięcia smile.gif

Napisano

> Pilot nie działa!!!!! kluczyki razem z pilotem utopiły się w kuflu

> piwa!!! i pilot nie steruje centralką!

> MOje pytanie - czy taki pilot mozna naprawić? Jest to centralka

> Uniwersalna pilot tez;)

ja (wstyd się przyznać... mlot.gif) stwierdziłem, że do pilota przez taki mikrootworek woda się nie dostanie... i dalej z nim do mycia icon_eek.gif

umyłem go ślicznie, ale przestał działać na alarm. myślałem, że to pilot wykorkował, ale musiałem go tylko na nowo "zalogować" do centralki, więc może nie wszystko stracone hmm.gif

Napisano

> Widać miałeś OGROMNEGO farta... bądź telefony podczas kąpieli miały

> słabe baterie... ja bym powiedział, że w 90% telefon po kąpieli

> jest na złom ( nawet serwisy się tego nie podejmują chyba, że z

> nudów ) Jeśli od razu Kolega nie wyjął baterii z pilota to

> raczej nie do uratowania... aczkolwiek zawsze istnieje cień

> szans, że podczas zalania między baterią a stykiem zrobił się

> "żużel" i odcięło dopływ napięcia

tutaj nie o to chodzi, płytka drukowana w pilocie od alarmu jednostronna, znaczy to że ścieżki z sygnałem są na jednej zewnętrznej stronie, gdzie w telefonie komórkowym owa płytka drukowana jest warstwowa, i z tego co pamiętam to dochodzi do 8-10 warstw połączonych cienkimi ścieżkami w otworkach (nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa), które podczas zamoczenia bądź po prostu od wody utleniają się i telefon traci łączność pomiędzy poszczególnymi warstwami płytki. Po zalaniu najprawdopodobniej coś nie będzie działać (głośnik, ekran, podświetlenie etc.) pomimo faktu, że element ten jest w 100% sprawny, jedyna akcja jakiej można się wtedy podjąć to wymiana całej płyty głównej w telefonie co generalnie się nie opłaca chyba że dorwie się gdzieś tanio i to z pewnego źródła (allegro odpada) telefon po np upadku z walniętym wyświetlaczem.

Mimo, że jestem humanistą interesuje się elektryką zlosnik.gif

Napisano

> tutaj nie o to chodzi, płytka drukowana w pilocie od alarmu

> jednostronna, znaczy to że ścieżki z sygnałem są na jednej

> zewnętrznej stronie, gdzie w telefonie komórkowym owa płytka

> drukowana jest warstwowa, i z tego co pamiętam to dochodzi do

> 8-10 warstw połączonych cienkimi ścieżkami w otworkach (nie wiem

> jak to się profesjonalnie nazywa), które podczas zamoczenia bądź

> po prostu od wody utleniają się i telefon traci łączność

> pomiędzy poszczególnymi warstwami płytki. Po zalaniu

> najprawdopodobniej coś nie będzie działać (głośnik, ekran,

> podświetlenie etc.) pomimo faktu, że element ten jest w 100%

> sprawny, jedyna akcja jakiej można się wtedy podjąć to wymiana

> całej płyty głównej w telefonie co generalnie się nie opłaca

> chyba że dorwie się gdzieś tanio i to z pewnego źródła (allegro

> odpada) telefon po np upadku z walniętym wyświetlaczem.

> Mimo, że jestem humanistą interesuje się elektryką

Ciekawe rzeczy piszesz biglaugh.gif przydadzą się bo też lubię sobie podłubać w elektronice palacz.gif

Ale telefony po zalaniu które ja miałem miały widoczne miejsca gdzie było zwarcie, a to gdzieś pod ekranem albo pod tą folią klawiatury...

Fakt, że wymycie pilota w spirytusie nie zaszkodzi a jedynie może pomóc więc myślę, że warto spróbować hmm.gif

Napisano

Do czyszczenia takich elementów po zalaniu masz specjalne wanienki ultradzwiękowe, lecz i po takiej kapieli w ultradzwiękach nie ma pewności że to odratujesz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.