Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

reflektor

Featured Replies

Napisano

Witam niedawno zmienialem zarówki bo pierwszy raz zgasla oczywiscie kupilem h4 bo tak na kloszu jest jednak nie podoba mi sie mocowanie tej żarowki moze ma ktos jakies zdjecie jak powinno wygladac takie mocowanie niestety nie mam nikogo kto w poblizu kto by mial cc zeby to zobaczyc u mnie ramiona zarowki opieraja sie tylko na obudowie czy nie powinno tam byc jakis specjalnych zapadek na taka zrauwke zeby byla idealnie na swoim miejscu czy moze mam szybki h4 a srodek lampy na zarowki r2

Napisano

szybki mógł ktoś faktycznie podmienić, a mocowania r2 i h4 są całkowicie inne ok.gif

Napisano
  • Autor

a moze jakis schemat albo dokladny opis jak rozpoznać roznice bo jezdze na h4 ale nie podoba mi sie mocowanie zarowki w tym kloszu trzy ramienia h4 wg mnie powinny miec takze 3 zaglebienia w tym reflektorze a ja nie mam czegos takiego poprostu zarowka opiera sie ramionami ps wieczorem zrobie zdjecie i wkleje

Napisano

W poprzednich lampach mialem tak zwane 'bańki' calkiem prawdopodbne, ze Ty tez tak masz. Jaka żarówkę masz w drugiej lampie? Na upartego można wsadzić h4 do mocowań bańki, ale one są wtedy takie luźne (jeździłem tak jakis czas), i niedość, że możesz ślepić innych kierowców jak źle ja zalozysz to jeszcze w dodatku mozesz mieć kłopot z generalnym ustawieniem światełek. Który rok CC masz? Wiem, ze do 1995 spotykane czesto sa banki, ktore teraz juz od dawien dawna poszly do lamusa, a wyparly je h4. Mozna zdobyc taka przekladke(taki plasticzek okragly, ktory najpierw wkladasz, a pozniej h4) z banki na h4, ale to jest generalnie rzadka sprawa. Musisz tego, gdzies tam u siebie poszukac albo moze na AK ktos z Twojej okolicy bedzie mial. Ale latwiej albo kupic banke albo wymienic reflektoy zlosnik.gif

rozrys 1 R2

rozrys 2 H4

powodzenia smile.gif

Napisano

> a moze jakis schemat albo dokladny opis jak rozpoznać roznice bo

> jezdze na h4 ale nie podoba mi sie mocowanie zarowki w tym

> kloszu trzy ramienia h4 wg mnie powinny miec takze 3 zaglebienia

> w tym reflektorze a ja nie mam czegos takiego poprostu zarowka

> opiera sie ramionami ps wieczorem zrobie zdjecie i wkleje

sam sobie odpowiedziałes.Musisz kupic jak chcesz miec H4 tzw kloszowe H4.Normalny reflektor h 4 ma w odbłyśniku wyciete 3 otwory aby żarówka w nie idealnie wskoczyła i sie nie ruszała.Ty masz na bańki reflektory czyli na montaz tzw kloszowy bez tych wyciec.

pozdro

Napisano

który rok masz tego cc, najlepiej będzie jak zrobisz fotke klosza od strony montażu żarówki czyli od komory silnika wtedy wszystko się wyjaśni

Napisano
  • Autor

to jest cc 899 97 rok wersja sx

wieczorem dopiero bede mogl zrobic zdjecie ps w drugim reflektorze jest dokladnie to samo

Napisano

> to jest cc 899 97 rok wersja sx

> wieczorem dopiero bede mogl zrobic zdjecie ps w drugim reflektorze

> jest dokladnie to samo

takiej żarówki Ci potrzeba -> KLIK

a tu są ładnie rozrysowane różnice:

338649.jpg

Napisano

> to jest cc 899 97 rok wersja sx

> wieczorem dopiero bede mogl zrobic zdjecie ps w drugim reflektorze

> jest dokladnie to samo

ja też mam sx i też miałem żarówki R2. wymieniłem całe lampy na h4 ale można kupić żarówki H4 z mocowaniem r2.

Napisano

> ja też mam sx i też miałem żarówki R2. wymieniłem całe lampy na h4

> ale można kupić żarówki H4 z mocowaniem r2.

albo adapter pod h4

Napisano

> ja też mam sx i też miałem żarówki R2. wymieniłem całe lampy na h4

> ale można kupić żarówki H4 z mocowaniem r2.

zrobilem tak samo, również w sx'owej wersji.

> albo adapter pod h4

pisalem o tym wyzej zlosnik.gif

szukaj w dobrych sklepach, bo w przecietnych nie znajdziesz wink.gif

Napisano

miałem cc young z 1997 roku i były reflektory na r2 - wyobraź sobie moje zdziwienia, kiedy zabrałem się do montowania h4 i z reflektora wyciągnałem coś co kojarzyło mi się z maluchem... w efekcie kupiłem h4 z mocowaniem r2 z napisem "not for sale in europe" zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

okazało sie jednak ze mam lampy r2 mialem w garazu z malucha i maja takie same mocowanie zalozylem zarowki r2 i masakra nic nie swieci zalozylem z powrotem zarowki h4 tesla 30 wiecej i bez porownania...... teraz pytanie czy moge miec takie zarowki w takich lampach bylem przed chwila na ustawienie swiatel i jeszcze lepiej facet nawet nie patrzyl jakie mam zarowki.....czy na takich moge jezdzic czy musze zmieniac cale lampy na h4 bo mam oryginalne wloskie w super stanie

Napisano

No to tak jak mowilismy od poczatku smile.gif

Albo kupisz nowe r2 albo kupisz w/w przekladke-adapter z r2 na h4 lub tez h4 z mocowaniem r2, takze opcje masz 3 smile.gif na Twoim miejscu kupilbym przekladke z r2 na h4, ale najpierw wyciagnalbym lampy, przeplukal woda z kurzu, ewentualnie woda z odrobina plynu do naczyn, dobrze wyplukal, wyszuszyl i do tego kupil h4 osram night breaker, naprawde dobra zarowka i swieci duzo jasniej, nie ma juz tej zoltej poswiaty jak zwykla h4 czy tym bardziej 'banka' r2.

Ale jesli potrzebujesz to na juz, a adaptera nie potrafisz znalezc to kupilbym nowe r2 (tymczasowo) na pewno beda lepiej swiecic od tych maluchowych wink.gif

Daj znac co wykombinowales smile.gif

Napisano
  • Autor

tak jak pisalem wlozylem tesla h4 30 procent i pojechalem ustawic swiatla i jest super ale czy tak moge jezdzic diagnosta ustawil bez problemu pytanie czy to ma jakis wplyw na klosze zarowka h4 czy jest jakas istotna roznica w budowie reflektora na r2 i h4 czy to tylko te mocowania

Napisano

> bez problemu pytanie czy to ma jakis wplyw na klosze zarowka h4

> czy jest jakas istotna roznica w budowie reflektora na r2 i h4

> czy to tylko te mocowania

na klosze nie ma wpływu ale na pewno będzie masakra na wybojach - żarówka nie jest solidnie osadzona i bedzie podrygiwała niemiłosiernie oślepiając innych lub świecąc "pod koła" no.gif zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem jest zmiana na reflektory h4 - żeby być w zgodzie z przepisami , w ostateczności adapter lub żarówki h4 na cokole r2

Napisano
  • Autor

wolalbym adapter bo chcialem kupic lepsze zarowki tylko gdzie to mozna kupic bo na alegrogo nie widze zeby ktos wystawial

Napisano

> wolalbym adapter bo chcialem kupic lepsze zarowki tylko gdzie to

> mozna kupic bo na alegrogo nie widze zeby ktos wystawial

szukaj w dobrych sklepach motoryzacyjnych, najlepiej tam, gdzie maja duzy wybor zarowek i lamp albo odwiedz miejscowy szrot moze dorwiesz to na jakims zlomowanym cento, tudziez wystaw ogloszenie na gieldzie smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.