Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opinie na temat amortyzatorów TRW - kosztorys wymiany

Featured Replies

Napisano

Pytanie jak w temacie, chciałbym poznać Wasze opinie na ten temat, oraz jakiej firmy wziąć górne mocowania amortyzatora,

Wczoraj wyliczono mi górne mocowanie amora x 2, amortyzatory x2, wahacz prawy na kwotę 1950 zł plus 700 zł robocizna - cena horendalna i od razu podziękowałem.

Zapomniałem dodać, że fachury powiedziały, że na amorkach jest po około 1do 3mm luzu i to kwalifikuje je do pilnej wymiany, więc jak myślicie?

Napisano

a gdzie taka cena?

ja ostatnio za robociznę zapłaciłem 700pln ale wymieniałem końcówki drążków, zmiana amorów i springów przód i tył oraz wymiana poprzecznych wahaczy z tyłu (nie stilo wink.gif) i do tego zbieżność/geometria...

ja płaciłem w Wawie...pytanie z jakiej części Polski są Twoje ceny...

co do cen części się nie wypowiem chociaż uważam, że drogo...

a i TWR? a nie TRW?

Napisano
  • Autor

Chodziło mi o TRW - za 247 zł w InterCarsie można je zakupić

Ja z Koszalina jestem, więc ceny są dosyć spore porównując z Warszawą. Fachura z dobrego warsztatu zrobił mi taką wycenę wiec złapałem się za głowę i powiedziałem, że przemyślę sprawę.

A górne mocowania ktoś z Was wymieniał czy nie ? Bo myślałem nad Lemforder za 100 zł jedna.

Napisano

górne mocowania z łożyskiem lepiej kupić dobre - czyli lemforder powinien dać radę...

no to IMO cena zaporowa jak za zrobienie tylko wahacza+dwóch amorków...

wahacz ok. 250+ amorki 500+ mocowania 100 = 850-100pln na części...

do tego robocizna 2x80 - amorki + wahacz nie wiem ile ale nie powinno przekroczyć 80pln + geometria max. 120pln...to daje za robote 360...

czyli razem z robotą i częściami ponad 1500pln nie powinieneś wyjść...

a od cenu z IC warsztat ma pewnie niezły rabat więc te ceny to na wyrost...

Napisano

to jest do zrobienia samemu, potrzeba tylko zakupic dobry "ściskacz" do spreżyn, robiłem to juz kilka razy max czasu na jedną strone to godzina.

Napisano

> to jest do zrobienia samemu, potrzeba tylko zakupic dobry "ściskacz"

> do spreżyn, robiłem to juz kilka razy max czasu na jedną strone

> to godzina.

pytanie czy ktoś ma czas i chęci bawić się samemu...no i oczywiście warunki... wink.gif

Napisano

Nie dam głowy ale 2 lata temu guma + łożysko płaciłem 70zł, tez kupowane w Intercarsie, ale w W-wie. Faktycznie jakoś Ci to drogo policzyli..tyle zapłaciłem za rozrząd kompletny z rolkami, łączniki, olej, wszystkie filtry łącznie z paliwa, a oryginalny nie był tani, wspomniane poduszki, klocki tył. Wszystko z robocizną w ASO.

Napisano

> pytanie czy ktoś ma czas i chęci bawić się samemu...no i oczywiście

> warunki...

robię to na podwórku a ktoś z kącika robił juz na parkingu pod blokiem, problemu nie ma jeśli nie wymieniasz samych sprężyn, nasze maja z pół metra długości w "stanie swobodnym" i problemem jest ich ściśnięcie do wymiaru "montarzowego". jęśli idzie o zdjęcie i założenie nowych gum to nie trzeba springa wyciągac na całą długość.

pamietam jak kiedyś to robiłem w Golfie przyjaciela z niemiec na parkingu przy autostradzie pod Keiserslautern korzystając tylko z kluczy i mocnego drutu, rozsypało się nam w drodze łożysko Mc Persona a nowe leżały sobie w bagażniku razem ze zwojem drutu stalowego fi 3,5mm.

i się dało.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.