Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Darmowy zimowy przeglad u Fiata

Featured Replies

Napisano

to moze ktos podpowie w ktorym aso w wawie warto sie na ta akcje umowic.

Pozdr

Paweł

Napisano

jak zwykle... 20 pktów, z których 15 sam moższ sobie sprawdzić przed blokiem zlosnik.gif

Napisano

> jak zwykle... 20 pktów, z których 15 sam moższ sobie sprawdzić przed

> blokiem

20... buhahaha... smile.gif 13 ostatnio było, w tym poziom płynu w spryskiwaczach, działanie wycieraczek, etc. Mimo tego warto pojechać, bo badają amory, jakość płynu hamulcowego, chociażby. Mi powiedzieli, że do zmiany, bo miał trochę ponad 2 lata, więc dość rzetelnie.

Napisano

> 20... buhahaha... 13 ostatnio było, w tym poziom płynu w

a no to nie jestem w temacie grinser006.gif

na pewno jak wyjechałeś za bramę, to klęli na czym świat stoi klotnia.gif.

oni liczą, że od razu się umówisz i zadatek wpłacisz palacz.gif

a jak sprawdzali amory?? czy nie ciekną, czy trzepanka??

Napisano

takie testy to sam sobie moge zrobic. pozatym wiem co mi siedzi w aucie i nikt mi nie musi mówić czy dolac plynu do spryskiwaczy lub wymienic płyn hamulcowy, ale ja to wiem bo na wiosne będę robić hamulce to i płyn zmienię foch.gif

a amorki to mi badają na każdym przeglądzie technicznym rant.gif

Napisano
  • Autor

wiesz zawsze zostaje to 5 ktorych nie sprawdzi sie tak latwo pod blokiem smile.gif jak zawias, amory, hample itp. Ja np jade zeby mi zdiagnozowali stukanie w prawym przodzie, oraz chce zobaczyc o ile mi sie poprawila skutecznosc hamulcow po wymianie, wiec jak dla mnie warto podjechac, szczegolnie ze jak bylem rok temu to autko mi sprawdzali przez ponad godzine

Napisano

> wiesz zawsze zostaje to 5 ktorych nie sprawdzi sie tak latwo pod

być może, że coś się zmieniło w tych przeglądach, bo jeśli jest tak, jak piszesz, to rozumiem, że sprawdzają zawieszenie na trzepakach, a hamulce na rolkach.

jak ja jeździłem, to robili tylko oględziny screwy.gif

Napisano
  • Autor

> być może, że coś się zmieniło w tych przeglądach, bo jeśli jest tak,

> jak piszesz, to rozumiem, że sprawdzają zawieszenie na

> trzepakach, a hamulce na rolkach.

> jak ja jeździłem, to robili tylko oględziny

nie no u mnie cala "sciezka zdrowia" byla robiona czyli wlasnie trzepaki, rolki a potem odjazd na stanowisko, fura w gore i jeszcze sprawdzanie "reczne" 270751858-jezyk.gif

Napisano

> nie no u mnie cala "sciezka zdrowia" byla robiona czyli wlasnie

> trzepaki, rolki a potem odjazd na stanowisko, fura w gore i

> jeszcze sprawdzanie "reczne"

no to full wypas masz grinser006.gif

Napisano
  • Autor

bylem na przegladzie, do wymiany:

- koncowki drazka kierowniczego

- prawy lacznik stabilizatora( kurde a w lutym byly wymieniane poduchy stabilizatora)

i do poprawy reczny bo prawa strona slabo lapie.

Napisano
  • Autor

> długo cie "trzepali" ?

w tym roku troche krocej 270751858-jezyk.gif ok 30-40 minut

Napisano

też dzisiaj byłem do wymiany przednie wahacze (naprawdę są nierozbieralne??) tylne tuleje belki, korektory siły hamowania. reszta ok, czas ok 25 minut

Napisano

> też dzisiaj byłem do wymiany przednie wahacze (naprawdę są

Uzasadnili konieczność? Bo mi też wyszło że wahacze do wymiany, ale żaden mechanik, u którego byłem później, nie umiał tego obronić...

Napisano

Chłopaki te testy to autentycznie za darmo w ramach tej promocji? Myślałem, że taki darmowy przegląd to tylko rzut oka na auto, jeśli jednak naprawdę robią to konkretnie to przejadę się, bo coś dziwnego mi się dzieje w przedniej osi.

Napisano
  • Autor

> Chłopaki te testy to autentycznie za darmo w ramach tej promocji?

> Myślałem, że taki darmowy przegląd to tylko rzut oka na auto,

> jeśli jednak naprawdę robią to konkretnie to przejadę się, bo

> coś dziwnego mi się dzieje w przedniej osi.

autentycznie za darmo i przeglad nie konczy sie na rzuceniu okiem na auto ;-)

Napisano

Fiat robi te bezpłatne przeglądy w miarę dobrze. Nie jest to tylko rzut okiem na auto. Warto pojechać choćby z tego powodu że ustawiają światła.

Napisano

> też dzisiaj byłem do wymiany przednie wahacze (naprawdę są

> nierozbieralne??) tylne tuleje belki, korektory siły hamowania.

> reszta ok, czas ok 25 minut

nie wiem, jak w P 2002, ale wcześniejsze wersje P/S miały wahacz rozbieralne. wymienia się silentbloki

Napisano

> Fiat robi te bezpłatne przeglądy w miarę dobrze. Nie jest to tylko

> rzut okiem na auto. Warto pojechać choćby z tego powodu że

> ustawiają światła.

W maju 2006 kupiłem Palio, w sierpniu pojechałem na akcję letnią, bo mi coś stukało z tyłu. Koleś ocenił, że stuka z przodu - tuleje wahaczy, i może się tak niesie do tyłu. No ok.

Pojechałem do znajomego do warsztatu Daewoo, podnieśliśmy auto, i jaki efekt? Pęknięte obie sprężyny z tyłu, w tym jedna w dwóch miejscach (były de facto 3 części). Więc z tą rzetelnością nie przesadzałbym.

Ten sam człowiek zalecał mi wymianę pokrywy zaworów, bo ciśnienie wysadzało korek wlewu oleju ("- Bo się pewnie gniazdo korka wyrobiło... -Ile kosztuje pokrywa? - Jakieś 300PLN... - Do widzenia"). Przyczyna rzeczywista? Zatkany syfem przewód do odmy. Po odetkaniu brak problemów jakichkolwiek.

Żeby było ciekawiej, człowiek, który firmował te diagnozy swoim nazwiskiem jest (był?) tam kierownikiem Szybkiego Serwisu.

Serwis to Carserwis na 1 Sierpnia w Warszawie. Nigdy więcej. Radzę omijać.

Napisano

> Uzasadnili konieczność? Bo mi też wyszło że wahacze do wymiany, ale

> żaden mechanik, u którego byłem później, nie umiał tego

> obronić...

mi powiedzieli że tuleje tylne są wybite ale niestety ten model ma nierozbieralne ( oczywiście zaproponowali nowe 37o zł szt), twierdzili że nie przejdzie następnego przeglądu, nie wiem co o tym myśleć.

Napisano

A Moja perła w najlepszej kondycji jedyne co to mi z pod filtra oleju cieknie olej ale to się dokręci i będzie gitara smile.gif aż się zdziwiłem więc za miesiąc moge bez żadnych obaw jechać na przegląd techniczny zeby.GIF

Napisano

> W maju 2006 kupiłem Palio, w sierpniu pojechałem na akcję letnią, bo

> mi coś stukało z tyłu. Koleś ocenił, że stuka z przodu - tuleje

> wahaczy, i może się tak niesie do tyłu. No ok.

> Pojechałem do znajomego do warsztatu Daewoo, podnieśliśmy auto, i

> jaki efekt? Pęknięte obie sprężyny z tyłu, w tym jedna w dwóch

> miejscach (były de facto 3 części). Więc z tą rzetelnością nie

> przesadzałbym.

> Ten sam człowiek zalecał mi wymianę pokrywy zaworów, bo ciśnienie

> wysadzało korek wlewu oleju ("- Bo się pewnie gniazdo korka

> wyrobiło... -Ile kosztuje pokrywa? - Jakieś 300PLN... - Do

> widzenia"). Przyczyna rzeczywista? Zatkany syfem przewód do

> odmy. Po odetkaniu brak problemów jakichkolwiek.

> Żeby było ciekawiej, człowiek, który firmował te diagnozy swoim

> nazwiskiem jest (był?) tam kierownikiem Szybkiego Serwisu.

> Serwis to Carserwis na 1 Sierpnia w Warszawie. Nigdy więcej. Radzę

> omijać.

Nie każdy serwis jest taki sam. Jeden jest lepszy a inny gorszy. Ja opieram sie na własnych doświadczeniach z serwisami w Gliwicach.

W serwisie Fiata na bezpłatnym przeglądzie zimowym samochód został podniesiony i sprawdzone zostały elementy zawieszenia, układu hamulcowego, stan akumulatora, płyn hamulcowy, ustawienie świateł itp. czyli najważniejsze elementy samochodu. Dostałem wykaz co jest dobre a co wymaga naprawy i ile kosztuje.

Byłem również na podobnym przeglądzie w Peugeocie. W reklamie piszą że sprawdzają 40 punktów samochodu ale nawet samochód nie został podniesiony. Te 40 punktów to kontrola wszystkich żarówek i płynu do spryskiwaczy, nawet nie były ustawiane światła. Takie coś to mogę sobie zrobić samemu i nie muszę tracić czasu na dojazd do serwisu. Porażka.

Napisano

Byłem dziś w krakowskim serwisie na V. wink.gif

Ogólnie wygłup z tym przeglądem. Ktoś pytał o amortyzatory - owszem kontrolowali czy nie ciekną. Więc nie wszędzie tak samo się przykładają, niestety...

Tak czy siak zmieniłem płyn hamulcowy i chłodniczy, bo już w czerwcu oba miały nieco obniżone parametry - choć mam niejasne podejrzenie, że mogli mnie naciągnąć na oba płyny. Wniosek generalny jest taki, że muszę jakiś sensowny warsztat znaleźć w Krakowie, bo w ASO to jednak drogawo jest... wink.gif

(Choć na serwis na V nie narzekałem do tej pory. W krakowskim na P na przykład obili mi dach w Pandzie jakimś ciężkim kluczem - zobaczyłem to niestety jakieś 2 godziny po wyjeździe z warsztatu).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.