Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dokładany Cruise Control

Featured Replies

Napisano

W dziale "Porady techniczne i wszystkie przydatne rzeczy" jest instrukcja dot. montażu cruise control. Mam pytanie do Kolegów - czy w wersji Dynamic istnieje już gotowa instalacja do montażu dodatkowej manetki. Czy montaż tej opcji w wersji Dynamic T-Jet wiązać się musi np. z położeniem instalacji, zmianą centrali ( lub w centrali ) sterowania... Manetka to wydatek rzędu 200 - 250 zł. - tak jest przynajmniej w znanym serwisie aukcyjnym, a obudowa ile kosztuje??Jeżeli temat był już to proszę wybaczyć, ale jakoś nie znalazłem.

Napisano

> (...) Czy montaż tej opcji w wersji Dynamic T-Jet

> wiązać się musi np. z położeniem instalacji, zmianą centrali (

> lub w centrali ) sterowania...

Nie mam co prawda T-Jeta, ale mam Dynamica i nie miałem instalacji. Jakieś kable trzeba dołożyć chyba, ale centrali na szczęście nie trzeba wymieniać.

Osłona kosztuje coś około 100 złotych, ja kupiłem ją razem z manetką przez allegro.

Napisano
  • Autor

> Nie mam co prawda T-Jeta, ale mam Dynamica i nie miałem instalacji.

> Jakieś kable trzeba dołożyć chyba, ale centrali na szczęście nie

> trzeba wymieniać.

> Osłona kosztuje coś około 100 złotych, ja kupiłem ją razem z manetką

> przez allegro.

Kurcze auto jeszcze ponad 2 lata na gwarancji - nie chcę sam grzebać - ciekawe ile w serwisie .. Muszę chyba zapytać ...

Napisano

> Kurcze auto jeszcze ponad 2 lata na gwarancji - nie chcę sam grzebać

> - ciekawe ile w serwisie .. Muszę chyba zapytać ...

tu już byli tacy co na gwarancji dokładali o wszystko było ok.gif

Napisano
  • Autor

> tu już byli tacy co na gwarancji dokładali o wszystko było

Tak sobie myślę, że w serwisie zapytam elektryka, który wymieniał mi zespolony przełącznik w tamtym tygodniu - czy mam instalację - powinien wiedzieć. Może podpowie..

Napisano

> Tak sobie myślę, że w serwisie zapytam elektryka, który wymieniał mi

> zespolony przełącznik w tamtym tygodniu - czy mam instalację -

> powinien wiedzieć. Może podpowie..

To akurat łatwo sprawdzić - wystarczy że zdejmiesz osłonę przełacznika zespolonego/kolumny kierownicy i zobaczysz czy masz wiązkę zakończoną białą złączką - gdzieś opti foty dawał.

Jak niemasz to zabawy troszke jest bo trzeba 6 (chyba) żył pociągnąć od komputera sterującego silnikiem do kolumny kierowniczej.

Ja jestem przed taką procedurą - jak zamontuję to się pochwalę. Manetke już mam jeszcze obudowę kolumny szukam.

Napisano
  • Autor

> To akurat łatwo sprawdzić - wystarczy że zdejmiesz osłonę

> przełacznika zespolonego/kolumny kierownicy i zobaczysz czy masz

> wiązkę zakończoną białą złączką - gdzieś opti foty dawał.

> Jak niemasz to zabawy troszke jest bo trzeba 6 (chyba) żył pociągnąć

> od komputera sterującego silnikiem do kolumny kierowniczej.

> Ja jestem przed taką procedurą - jak zamontuję to się pochwalę.

> Manetke już mam jeszcze obudowę kolumny szukam.

Ok - będę czekał - widziałem manetkę z demobilu od stilo , ale 250 zł. Nowa ile może kosztować ??

Napisano

> Ok - będę czekał - widziałem manetkę z demobilu od stilo , ale 250

> zł. Nowa ile może kosztować ??

800zl

Napisano

>Mam pytanie do Kolegów - czy w wersji Dynamic istnieje już gotowa instalacja do montażu dodatkowej manetki

to zalezy od wyposazenia dodatkowego ktore posiada auto i polozonej do tego instalacji, zazwyczaj gdy auto mialo dolozone pare drobiazgow np. czujniki cofania to mozna bylo taka gotowa instalacje znalesc ale w 2009 to sie chyba zmienilo bo zeby byc pewnym w 99.9% ze jest gotowa instalacja pod CC to trzeba by miec na aucie biksenony itp

wiec zakladam ze nie masz instalacji pod CC, koszt polozenia takiej 250zl ,dolna oslona to ok 75zl, manetka jak pisales do 250zl

Napisano

> Nie mam co prawda T-Jeta, ale mam Dynamica

To T-Jet już nie może być Dynamic-iem? shocked.gif

Napisano

> No nie bo te kosiarki nie jadą.

> jak Dynamic to tylko DIESEL

zauwazyles ze piszesz na technicznym? wrrr.gif

Napisano

> czy w wersji Dynamic istnieje już gotowa instalacja do montażu dodatkowej manetki.

Ja to robilem w Wawie, poprzez znajomego Dtecha - mam do goscia namiary jak chcesz (pisz priv) - cena? cos kolo 220 manetka, oslona 95 chyba i montaz cos kolo 300zl. Razem bylo cos miedzy 600-700zl jesli dobrze pamietam no + dojazd do Wawy.

Napisano

> Ja to robilem w Wawie, poprzez znajomego Dtecha - mam do goscia

> namiary jak chcesz (pisz priv) - cena? cos kolo 220 manetka,

> oslona 95 chyba i montaz cos kolo 300zl. Razem bylo cos miedzy

> 600-700zl jesli dobrze pamietam no + dojazd do Wawy.

ale to cena w przypadku wyprowadzonej juz wiazki? czy ta wersja bardziej skomplikowana z dokladaniem brakujacej?

Napisano

> ale to cena w przypadku wyprowadzonej juz wiazki? czy ta wersja

> bardziej skomplikowana z dokladaniem brakujacej?

Prowadzil kabel ...

Napisano

> To T-Jet już nie może być Dynamic-iem?

Takie pytania to raczej na dyskusyjny. Moja odpowiedź zapewne też, ale skoro jest na technicznym to Ci tutaj odpowiem.

Kolega pytał konkretnie o T-Jeta w wersji Dynamic, a ja mu odpowiedziałem, że nie mam T-Jeta, ale mam Dynamica - czyli taką wersję wyposażeniową ale z innym silnikiem. Dla mnie wszystko jasne. Nigdzie nie napisałem, że T-Jet nie może występować w takiej wersji.

A wracając do tematu, żeby było technicznie. Nie miałem kostki przy kolumnie i podłączenie tempomatu nie było na zasadzie "plug&play" tak jak w przypadku posiadania. Wymagało dołożenia kilku kabli i wpięcia się w instalację przy komputerze. Nic nie trzeba było uaktywniać ani "osiować" na Examinerze.

Oczywiście robił to człowiek, który ma o tym pojęcie i wydaje mi się, że taki pierwszy, lepszy elektryk warsztatowy może powiedzieć - nie da się. A więc da się, niewielkim nakładem kosztów i wszystko działa poprawnie (kontrolka, informacja na wyświetlaczu, poprawność działania tempomatu), bez tzw. druciarstwa.

Napisano
  • Autor

Dziękuję za odpowiedzi. Moje auto z 2008 roku w wersji dynamic ponoć nie posiada wiązki. Zapytałem dzisiaj elektryka, który klika dni temu zmieniał przełącznik. Tak więc w moim przypadku muszę startować od zera confused.gif. A może sam sprawdzę jak to jest z tym złączem.Temat do przemyślenia ... Dziękuję Koledze dthdth za info o możliwości podłączenia w W-wie. Jak dojrzeję to poproszę o szczegóły.

Napisano

> Dziękuję za odpowiedzi. Moje auto z 2008 roku w wersji dynamic ponoć

> nie posiada wiązki. Zapytałem dzisiaj elektryka, który klika dni

> temu zmieniał przełącznik. Tak więc w moim przypadku muszę

> startować od zera . A może sam sprawdzę jak to jest z tym

> złączem.Temat do przemyślenia ... Dziękuję Koledze dthdth za

> info o możliwości podłączenia w W-wie. Jak dojrzeję to poproszę

> o szczegóły.

Sprawdź sam. Wg mnie nie patrzył za tym i tak odpowiedział dla bezpieczeństwa, że nie ma.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.