Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Renault Clio I 1.2 1998r Nie odpala??

Featured Replies

Napisano

Panowie sypnęło mi się moje służbowe clio... Mianowicie tak wszystko było ładnie pięknie do pewnego czasu... robiłem ostatnie zgłoszenie (przed tym przejechałem z 300km) i u ostatniej osoby wsiadam przekręcam kluczyk a tu słyszę tylko cyk i nie zapalił.... No to co mówie pewnie akumulator padł facet podjechał drugim autkiem i na kablach odpaliło... Przyjechałem na chatę zgasiłem... Przekręciłem kluczyk jeszcze raz i zapalił... Poszedłem do domciu przebrałem się i chciałem jechać na zakupy... odpalił bez problemu... podjechałem pod hipermarket... po powrocie próba rozruchu i nic tylko jakieś klikanie z pod maski i nic.... Z popychu zapalił... wróciłem do domciu rano chce jechać na zgłoszenie a tu nic raz przekręcił i koniec tylko klikanie zostało.... Do tej pory właśnie tak jest a raczej już nie bo padł akumulator zeby.GIF od prób odpalenia... dodam że po kablach też nie chce odpalić.... Co może być takich akcji przyczyną??

Napisano

> klikanie z pod maski i nic....

bendix rozrusznika do naprawy, jak będzie tak klikał to weź długiego kija i puknij w rozrusznik, może zaskoczy.

Napisano

Zobacz cieńki kabelek dochodzący do rozrusznika. Często on jest przyczyną takich zachowań.

Napisano
  • Autor

Walnąłem mocno młotkiem i zapaliła na kablach od mojego bravo... Potem zapalała bez problemu ale aku padł bo niestety mało było nią jeżdżone... ale już zapala normalnie...

Napisano

> Walnąłem mocno młotkiem i zapaliła na kablach od mojego bravo...

> Potem zapalała bez problemu ale aku padł bo niestety mało było

> nią jeżdżone... ale już zapala normalnie...

Przerabiałem to w mojej Lagunie. Paliła normalnie, żadnych niepokojących objawów i nagle zapalam i mam tylko cyknięcie. Postukałem - zaczęła zapalać normalnie. Po jakimś czasie sytuacja się powtórzyła. Poczytałem trochę, przeczyściłem cieńki kabelek, porządnie zacisnąłem i od tej pory mam odpukać spokój. A z tego co czytałem we Francuzach to jest dosyć powszechny problem - na szczęście łatwy do naprawienia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.