Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mata na przednią szybę

Featured Replies

Napisano

Mam już dosyć porannego skrobania szyb, do tej pory używałem koca, niestety, po kilki dniach jest on strasznie namoczony i jak przejeździ w bagażniku to zbiera się wilgoć. Z kartonami wiele lat walczyłem, niby dobre, ale jak przyszedł dosyć siarczysty mróz, a karton był wilgotny to musiałem odklejać kawałki papieru z szyby.

Postanowiłem, że kupie jakąś matę, która nie będzie wchłaniała wilgoci, oraz dobrze przylgnie do szyby i nie będzie się zsuwać.

W związku z tym potrzebuje wymiary przedniej szyby czołowej w Cinquecento. Czekam też na propozycje, czego używacie u siebie do przykrywania i byście ewentualnie polecili.

Napisano

Jak są duże mrozy, to używam takiej hmmm.... gąbki co się pod panele podłogowe daje ok.gif wilgoci nie wchłania i dobrze chroni. Kupisz to na metry w obi itp...

Napisano

tak ale ta gąbka wcale tak dobrze nie będzie przylegać do szyby.

Napisano

Najprościej to kupić w jakimś markecie taką gotową matę. Ja u siebie tak mam i jest to duże udogodnienie, bo nie trzeba rano skrobać. A rozmiar? Najmniejszy, bo te maty potrafią być duże. zlosnik.gif

Napisano

idealnie nie przylega, ale pole widzenia zawsze miałem czyste grinser006.gif

Napisano

a ja sobie zakupiłem cos na styl tego preparatu KLIK. Wychodzę, psikam szybę i po chwili szyba odmrożona. Przetrę wycieraczkami i nie muszę skrobać

Napisano

> idealnie nie przylega, ale pole widzenia zawsze miałem czyste

Wiadomo, że ciężko jest ułożyć matę tak, żeby idealnie przylegała, ale zawsze jest to jakieś udogodnienie w porównaniu z koniecznością skrobania całej szyby.

Napisano

Dokladnie ja tez na to postawilem zlosnik.gif rownomiernie przejezdzasz szybe, wczesniej wlaczam silnik, a potem wycieraczki smile.gif no i plus jest taki, ze moge tym odmrozic inne szyby czy lusterka wink.gif no i koszt nie drogi. Wprawdzie zalezy od zimy, ale zazwyczja starczal jeden smile.gif

Napisano

Mój sąsiad kładzie najzwyklejszą folie i raczej daje rade.

Napisano

> a ja sobie zakupiłem cos na styl tego preparatu KLIK. Wychodzę,

> psikam szybę i po chwili szyba odmrożona. Przetrę wycieraczkami

> i nie muszę skrobać

popieram mam podobny płyn i działa tak jak morgan pisze

Napisano

dokładnie tak jest jak piszesz, mały psik a szyba jak wyskrobana. Nie polecam tych z najniższej półki, bo to Wam nic nie pomoże, bierzcie produkt z wyższej półki

Napisano
  • Autor

> dokładnie tak jest jak piszesz, mały psik a szyba jak wyskrobana. Nie

> polecam tych z najniższej półki, bo to Wam nic nie pomoże,

> bierzcie produkt z wyższej półki

Dzięki za pomoc, właśnie zamówiłem tego Sonaxa. Zobaczymy jak się sprawdzi. wink.gif

Napisano

zwykly duzy kawal kartonu na cala szybe i nawet nie musi idealnie przylegac. nawet jak lekko sie namoczy to pozniej suszy sie w aucie od ciepla. NA boczne i lusterka odmrazacz

Napisano

tylko pamiętaj o tym, że jeśli pióra wycieraczek będziesz miał zmarznięte to wtedy nie będą one zbierać jak należy. Wtedy najlepiej zaopatrzyć się dodatkowo w ściągaczkę do wody. Chodzi o coś takiego jak w tej aukcji klik

Napisano

wystarczy jak po przyjechaniu pod dom wytrzesz szybe na sucho, ewentualnie środkiem ze spirolem i to działa...

a taką mate mam, ale nigdy jej nie używałem, ale u sąsiada chyba działa, bo używa... spineyes.gif

Napisano

> Ja uzywam K2 ALASKA MAX . Dostepny tez w zwyklym sklepie

> motoryzacyjnym.

Też tego używam i jestem bardzo zadowolony smile.gif

ale nie dawno brakło mi i kupiłem w obi przy okazji jakiś taki tani za 5 zł i faktycznie odmrażał ale po pół minuty jak odparował to sam zamarzał na szybie .

Dlatego faktycznie lepiej kupić jakis z wyższej półki

Napisano

mój sposób to folia2.jpg

a jak zapomnę to tak jak koledzy psik pisk odmrażaczem chwila i gotowe

Napisano

> a to ?

> ricambi originali

> pisze że mata słoneczna ale może dała by rade też na śnieg?

ale nie raz te maty słoneczne widziałem zastosowane w zimie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.