Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Laguna sama zgasła...

Featured Replies

Napisano

...jak w temacie...sytuacja byla nastepujaca...wyjezdzam na sylwka...4 osoby i troche bagazu...w mojej miescinie atak zimy...bloto posniegow...kawalek drogi pod gorke...bieg 1 duzo obrotow a autko w miejscu...bieg 2 i tak samo...przemieszczam sie 3 km/h...i nagle...silnik gasnie...zapala sie kontrolka "check engine"...jestem totalnie zaskoczony...wyjmuje kluczyk i odpalam wozidlo...odpala od pierwszego bez problemu...bieg 1 duzo obrotow w tym blocie posniegowym - okolo 30 cm - bieg 2...i nagle autko znowu gasnie...powtarzam operacje...autko odpala...ja ruszam duzo spokojniej i delikatniej...dla bezpieczenstwa po przebiciu sie z tego blota sam gasze silnik...odpalam i wszystko hula...zrobilem 500 km i zero klopotow...co to moglo byc ? dlaczego tak sie stalo ? czy to cos zlego sie dzieje z wozem ?

pacjent - Laguna I PH II Millenium 1.9 dCi (to moj pierwszy diesel...moze nie kumam o co mu chodzi...?)

prosze o podpowiedzi... niewiem.gif

Napisano

W takich sytuacjach dalsza jazda jest sporym ryzykiem. Przyczyna ?? Wrócenie z fusów. Współczesne klekoty są nafaszerowane elektroniką i Twój problem może mieć podłoże mechaniczne, elektroniczne jak i jedno z drugim.

W takich sytuacjach jak najszybciej wozidło pod kompa i módl się, by, paradoksalnie, błą był trwały i zapisany w pamięci ECU - wtedy będziesz miał odpowiedź. Niestety, sporo błędów niknie w ramach "syndromu stomatologa" wink.gif

Znajdź w swojej okolicy ASO ( lub inny serwis potrafiący podpiąc się pod kompa - bodajże Feuvert ma KTS-a) i, miejmy nadzieję, będziesz miał odpowiedź waytogo.gif

Napisano

Parafina wytrącona z paliwa, rozgrzał się to i jechał. Gasł bo nie dostawał paliwa hmm.gif

Ja tak miałem.

Napisano
  • Autor

> Parafina wytrącona z paliwa, rozgrzał się to i jechał. Gasł bo nie

> dostawał paliwa

> Ja tak miałem.

paliwa pol baku...dzien wczesniej zalanego...temp okolo 0 st. C...i mega duzo wilgoci...stalo sie tak po przejechaniu okolo 20 km...na drugi dzien po tym zdarzeniu autko palilo i smiga jak ta lala caly czas...mogla elektronika na chwile oglupiec od takiego krecenia na sniegu...od wilgoci...ropa z jakims syfem wpadla do wtryskiwaczy i stad chwilowe zacmienie ? niewiem.gif

Napisano

A może Laguna stwierdziła, że masz zapięty bieg, obroty a nie ma sygnału, ze samochód jedzie, więc coś jest nie tak i zgasiła silnik?

Napisano
  • Autor

> A może Laguna stwierdziła, że masz zapięty bieg, obroty a nie ma

> sygnału, ze samochód jedzie, więc coś jest nie tak i zgasiła

> silnik?

i tak to sobie tłumacze...tylko czy jest to możliwe ? czy ktoś tak miał ? w żadnych innych okolicznosciach nie bylo jakichkolwiek problemow z samochodem...zero !

Napisano

Podobnie jest na hamowni, zaciągnięty ręczny, tylne koła stoją, na przykładzie L2 dużo na wyświetlaczu się pojawiło i po wyjeździe jeszcze się kontrolka ABS świeciła ale sinik chodził idealnie, po przejechaniu ok 100m wszystko wróciło do normy, wiec to nie ten przypadek.

Napisano

> ...jak w temacie...sytuacja byla nastepujaca...wyjezdzam na

> sylwka...4 osoby i troche bagazu...w mojej miescinie atak

> zimy...bloto posniegow...kawalek drogi pod gorke...bieg 1 duzo

> obrotow a autko w miejscu...bieg 2 i tak samo...przemieszczam

> sie 3 km/h...i nagle...silnik gasnie...zapala sie kontrolka

> "check engine"...jestem totalnie zaskoczony...wyjmuje kluczyk i

> odpalam wozidlo...odpala od pierwszego bez problemu...bieg 1

> duzo obrotow w tym blocie posniegowym - okolo 30 cm - bieg 2...i

> nagle autko znowu gasnie...powtarzam operacje...autko

> odpala...ja ruszam duzo spokojniej i delikatniej...dla

> bezpieczenstwa po przebiciu sie z tego blota sam gasze

> silnik...odpalam i wszystko hula...zrobilem 500 km i zero

> klopotow...co to moglo byc ? dlaczego tak sie stalo ? czy to cos

> zlego sie dzieje z wozem ?

> pacjent - Laguna I PH II Millenium 1.9 dCi (to moj pierwszy

> diesel...moze nie kumam o co mu chodzi...?)

> prosze o podpowiedzi...

a może EGR? hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.