Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oringi nagrzewnicy

Featured Replies

Napisano

Będę wymieniał nagrzewnicę.

Nagrzewnica zakupiona, ale wiem że trzeba jeszcze kupić oringi...może ktoś sypnąc numerami z epera co musze kupić?? Będzie mi łatwiej zamówić.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> 7792369 x2

Wielkie dzięki 20.GIF

btw. więcej chyba nie trzeba nic kupować??

Napisano

> Wielkie dzięki

> btw. więcej chyba nie trzeba nic kupować??

pomocna jest wazelinka techniczna, do delikatnego nasmarowania koncuwek, latwiej wchodza, wazelina techniczna jest neutralna dla gumy, plyn do uzupelnienia, i sprawny kregoslup do pracy w bardzo niewygodnej pozycji, u mnie przy scianie grodziowej gdzie w manualu jest imbus byl krzyzowy, no i zwrocic uwagie czy tulejki nie zostaly w starej nagrzewnicy czy sa na rurkach

Napisano
  • Autor

dzięki... 20.GIF

jak by Ci coś jeszcze do głowy przyszlo co by mi usprawniło robote to będę wdzięczny.

Pozdrówka

Napisano

> dzięki...

> jak by Ci coś jeszcze do głowy przyszlo co by mi usprawniło robote to

> będę wdzięczny.

> Pozdrówka

Zdaje sie, ze jest manual.

Jesli jeszcze nie znalazles takiego info to mozna by dodac, ze wygodnie jest na dywaniku i pod nagrzewnica rozlozyc folje (np. z takiego rozcietego duzego 50L worka na smieci) i zaopatrzyc sie w zestaw szmat.

Ja dla ulatwienia i zeby nie "meczyc" nadmiernie rurek i smaej nagrzewnicy przy demontazu/montazu wyjmowalem tunel srodkowy (nieduzo roboty a moim zdaniem warto, bo pozniej jest latwiej). A i uwaga na centralke od poduszek, w moim jest wlasnie pod nagrzewnica.

Napisano

> Ja dla ulatwienia i zeby nie "meczyc" nadmiernie rurek i smaej

> nagrzewnicy przy demontazu/montazu wyjmowalem tunel srodkowy

Szkoda czasu, napewno wylezie lacznik czesci tunelu od mieszadla do tunelu wlasciwego, ciezko go pozniej wsunac w tunel, ale to tylko plastik, nie nalezy sie bac i dzialac zdecydowanie

> A i uwaga na centralke od poduszek, w moim jest wlasnie pod

> nagrzewnica.

No wlasnie, uwazac na wszelkie zolte przewody, najlepiej wypiac ako, a napewno wyjac kluczyk

Napisano

Witajcie, podepnę się pod ten temat, wymieniałem nagrzewnicę ze 3 tygodnie temu, wszystko poszło sprawnie, nowe oringi założone (oryginalne z ASO) i dzisiaj zonk, było sucho aż do dzisiaj, puściło właśnie na oringach, rozumiem że jakby to było zaraz po poskładaniu, ale po prawie miesiącu? Zaczęło ostro kapać z tego na dole, przynajmniej tak to wygląda, muszę się wziąść w sobotę i rozebrać, może się gdzieś oring podwinął albo pękł, nie składałem na sucho, była i wazelinka, jak się okaże że oringi dobre to nałożę jeszcze silikonu dla świętego spokoju. To tyle.

Napisano

Ja jak wymieniałem to smarnełem tym czerwonym silikonem temperaturowym i nie zaszkodziło a może i pomogło bo rok mam spokój już:)

Napisano

> Witajcie, podepnę się pod ten temat, wymieniałem nagrzewnicę ze 3

> tygodnie temu, wszystko poszło sprawnie, nowe oringi założone

> (oryginalne z ASO) i dzisiaj zonk, było sucho aż do dzisiaj,

> puściło właśnie na oringach, rozumiem że jakby to było zaraz po

> poskładaniu, ale po prawie miesiącu? Zaczęło ostro kapać z tego

> na dole, przynajmniej tak to wygląda, muszę się wziąść w sobotę

> i rozebrać, może się gdzieś oring podwinął albo pękł, nie

> składałem na sucho, była i wazelinka, jak się okaże że oringi

> dobre to nałożę jeszcze silikonu dla świętego spokoju. To tyle.

Ja kiedys tez nie moglem sobie poradzic z wyciekiem to pozakladalem po 2 szt na jedna rurke i do tej pory jest sucho smile.gif

Napisano

> Ja kiedyś tez nie moglem sobie poradzić z wyciekiem to pozakładałem

> po 2 szt na jedna rurkę i do tej pory jest sucho

Ja zmieniałem nagrzewnicę miesiąc temu i na tą rurki aluminiowe tak założyłem : rurka --> oring --> podkładka (ta miedziana czy jaka tam jest) --> oring

dodatkowo jak inni posmarowałem troszeczkę wszystko sylikonem wysokotemperaturowym i jak narazie sucho zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.