Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

cykanie pod deską rozdzielczą

Featured Replies

Napisano

tak jak w pytaniu co to może być i to w dwóch moich cc, jeden agent z alarmem drugi ccs bez alarmu i takie same cykanie jak by coś się ładowało po długim postoju auta bez aku myslałem, że to może się alarm jakoś ładuję w agencie, ale dziś w ccsie to samo i był podłączony aku auo stalo dwa tygodnie nie odpalane po przekreceniu kluczyka cykanie jak by jakiś przekaźnik czy coś po dluższej jezdzie coraz wolniej cyka a potem przestaje co to takiego?? spotkał się ktoś z takim czymś?

Napisano
taki dzwiek moze wydawac silnik wycieraczek, albo ktorys z przekaznikow. jak dotkniesz reka, to bedziesz wiedzial ktory...
Napisano
  • Autor

> taki dzwiek moze wydawac silnik wycieraczek, albo ktorys z

> przekaznikow. jak dotkniesz reka, to bedziesz wiedzial ktory...

ale to wyraźnie słychać, że to gdzieś za zegarami z tyłu

Napisano

> ale to wyraźnie słychać, że to gdzieś za zegarami z tyłu

zdejmij zegar i napsika do linki wd40 nasmaruj itd to minie mam nadzieje ze pomoglem pozdro ok.gif

Napisano

U mnie wystepuje czasem podobne zjawisko ale wystarczy włączyc wycieraczki na troche i jest spokój jakis czas

Napisano

> ale to wyraźnie słychać, że to gdzieś za zegarami z tyłu

to uklad czasowy silniczka wycieraczek. bedzie cykalo, a w niczym nie przeszkadza. chyba, ze migrene masz zeby.GIF ale wtedy jak tylko odpalisz to Ci glowe rozerwie od chalasu zeby.GIFzeby.GIFzeby.GIF

Napisano
  • Autor

możliwe że to silniczk od wycieraczek:) wlasnie nie wiedziałem co to takiego ale dzieki za odpowiedź

Napisano

> tak jak w pytaniu co to może być i to w dwóch moich cc, jeden agent

> takiego?? spotkał się ktoś z takim czymś?

Wycieraczki, u mnie też tak cyka jak nie dojdą do końca, wtedy musze na chwile ruszyć dźwignią w górę i opadną. Wtedy przestaje cykać.

Napisano

U mnie cyka jak ruszam winowajcą jest linka prędkościomierza ale możliwe że jak go odpalasz to gdzieś tam linka się przy czymś przestawia i cyka sobie spineyes.gifniewiem.gif

Napisano

a u mnie cos cyka jak mam obroty od ok 2tys do ok 3tys tez nie mam pojecia co to zeby.GIF

Napisano

> Wycieraczki, u mnie też tak cyka jak nie dojdą do końca, wtedy musze

> na chwile ruszyć dźwignią w górę i opadną. Wtedy przestaje

> cykać.

dokładnie jedno machnięcie wajchą do góry i już nie cyka

widocznie ten typ tak ma grinser006.gif

Napisano

> dokładnie jedno machnięcie wajchą do góry i już nie cyka

> widocznie ten typ tak ma

No w tym aucie trzeba wiedzieć co jak obsłużyć zeby.GIF

Mam pomysł, wydamy szczegółową Instrukcje użytkowania SC, ale byłby popyt hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

Którens mnie juz tutaj radził zeby zdjac wygluszenie wentylatora z pod maski i zlac trzpien wycieraczek i silniczek WD40 jak narazie do tej pory absolutna cisza zlosnik.gif a tak to za kazdym razem jak bylo zimno po przekreceniu stacyjki cykało , machanie wycieruchami na chwile pomoglo ale nie zawsze

Napisano
  • Autor

> U mnie cyka jak ruszam winowajcą jest linka prędkościomierza ale

> możliwe że jak go odpalasz to gdzieś tam linka się przy czymś

> przestawia i cyka sobie

no linka to nie jest na pewno bo jak kolega pirat napisał, po przekręceniu stacyjki słychać owe cykanie

Napisano

> no linka to nie jest na pewno bo jak kolega pirat napisał, po

> przekręceniu stacyjki słychać owe cykanie

Mechanizm wycieraczek cyka, rozbierz go i dokładnie nasmaruj ok.gif

U mnie tez tak cykało, ale wystarczyło włączyć wycieraczki i przestawało. Po pewnym czasie mechanizm i silnik powiedział papa.

Także jak nie chcesz mechanizmu wymieniać to lepiej go rozbierz i dobrze nasmaruj biglaugh.gif

Napisano

> Mechanizm wycieraczek cyka, rozbierz go i dokładnie nasmaruj

> U mnie tez tak cykało, ale wystarczyło włączyć wycieraczki i

> przestawało. Po pewnym czasie mechanizm i silnik powiedział

> papa.

> Także jak nie chcesz mechanizmu wymieniać to lepiej go rozbierz i

> dobrze nasmaruj

masz jakies wskazówki dla rozbierających zlosnik.gif? bo zapewne to cos w silniku cyka

Napisano

> masz jakies wskazówki dla rozbierających ? bo zapewne to cos w

> silniku cyka

niestety nie mam zlosnik.gif bo wymieniłem całość na nowe zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

Mi na tych mrozach w liczniku cyka, jak się trochę nagrzeje to przestaje. Wiem, że to licznik, bo na postoju nie cyka wink.gif a im szybciej jade tym bardziej. Przy 90 się uspokaja

Napisano

Hmm, mi tez cos cyka wiec chyba ten typ tak ma wink.gif

Z tym ze jak odpuszcze gaz to przestaje, i jak dam pedal to the metal to tez przestaje wink.gif W sumie to ledwo slychac. Wystarczy zrobić głośniej radio 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Mi na tych mrozach w liczniku cyka, jak się trochę nagrzeje to

> przestaje. Wiem, że to licznik, bo na postoju nie cyka a im

> szybciej jade tym bardziej. Przy 90 się uspokaja

Linka prędkościomierza ci hałasuje, mam to samo, smarowałem i na krótko pomogło, nie wiem o co kaman, moze trzeba ją jakoś inaczej ułożyć albo wymienić i tyle. Ale w sumie przy wydechu ultera tyrkotanie linki mało słychać zlosnik.gif

Napisano

> Linka prędkościomierza ci hałasuje, mam to samo, smarowałem i na

> krótko pomogło, nie wiem o co kaman, moze trzeba ją jakoś

> inaczej ułożyć albo wymienić i tyle. Ale w sumie przy wydechu

> ultera tyrkotanie linki mało słychać

Dołączam się do problemu... wymieniłem linkę prędkościomierza i po pewnym czasie zaczęło pykać... trzeba nasmarować porządnie linkę, no ale to krótki efekt jak u mnie... hehe może was to nie denerwuje, ale czasem jak potrzebuje ciszy to mnie to >>>> grinser006.gif

Napisano

> Dołączam się do problemu... wymieniłem linkę prędkościomierza i po

> pewnym czasie zaczęło pykać... trzeba nasmarować porządnie

> linkę, no ale to krótki efekt jak u mnie... hehe może was to nie

> denerwuje, ale czasem jak potrzebuje ciszy to mnie to >>>

znam ten problem tongue.gif u mnie wciąż cyka 270751858-jezyk.gif

i ta sama sytacja wymieniłam zerwaną linkę prez pewien czas było okej a teraz cyka i cyka sick.gif ponoć trzeba coś tam poruszać bo może być za mocno wpięta/naciągnięta czy coś

Napisano

> tak jak w pytaniu co to może być i to w dwóch moich cc, jeden agent

> z alarmem drugi ccs bez alarmu i takie same cykanie jak by coś

> się ładowało po długim postoju auta bez aku myslałem, że to

> może się alarm jakoś ładuję w agencie, ale dziś w ccsie to samo

> i był podłączony aku auo stalo dwa tygodnie nie odpalane po

> przekreceniu kluczyka cykanie jak by jakiś przekaźnik czy coś po

> dluższej jezdzie coraz wolniej cyka a potem przestaje co to

> takiego?? spotkał się ktoś z takim czymś?

Miałem podobnie dość niedawno ale wymieniłem silniczek i mechanizm wycieraczek i wszystko ok smile.gif

Mechanizm i tak musiałem wymienić bo wycieraczki się zawieszały na połowie szyby dopiero jak szyba była cała mokra to wtedy zjeżdżały na normalną pozycję

Napisano

wczoraj wydarłem owego sprawce zajścia , w sumie nie było dużo roboty,

odkręcić wygłuszenie a zobaczymy silnik, bęndzie on zawieszony na 3 śrubkach 10 a ramie do niego przykręcone na śrubie 13 , trzymamy ramie wycieraczki i odkręcamy tą 13, potem odkręcamy te 3 śrubki 10 i silniczek schodzi w dół u mnie zszedł bez problemu , potem odpinamy jedną większą wtyczkę i mamy już silniczek w ręce.

Zdejmujemy z niego plastikową osłonę i bęndzie plastik przykręcony na 4 srubkach , zdejmujemy tą pokrywke i mamy juz cały mechanizm i syf na widoku zlosnik.gif w pokrywce są 3 styki na pewno osyfione wiec je czyscimy i podginamy do góry coby potem lepiej przylegały , następnie wyjmujemy kolo zebate razem z czpieniem do którego jest przyczepiona wycierucha ale czpien sie trzyma na pierscieniu sagera wiec sie go pozbywamy w taki lub inny sposób zlosnik.gif (przy wyciaganiu trzpienia uważac zeby nie pogubic podkladek)no i mamy juz caly czpien i kolo zebate w rece , czyscimy zeby z syfu i slimaka od silnika, nastepnie dajemy smar na slimaka jak i kolo zebate i troszke na czpien , potem skladamy wszystko w odwrotnej kolejnosci jak rozbieralismy i ma byc ok.gif

Nie przykrecajcie mocno ramiona wycieraczek bo zapewne trzeba bendzie go kilka razy poprawiac tak jak to u mnie bylo zlosnik.gif

najlepiej właczyc zaplon wlaczyc i wylaczyc wycieraczki niech silniczek zrobi jeden obrot jak sie sam wyłaczy wtedy wyłączamy zapłon nie wczesniej!! ustawiamy piura wycieraczki w takiej pozycji jak nas interesuje ja i skrecamy.

Ma byc git ok.gif narazie u mnie cisza nie wiem na jak długo ale sie okaze

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.