Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z ogrzewaniem w AVEO

Featured Replies

Napisano

Witam. Wczoraj wystpil w moim Aveo nastepujacy problem, temperatura w ukladzie chlodzenia dojdzie do polowy, czyli ok 90 st. i natychmiast wlacza sie wentylator. Spada wtedy na ok. 25%,a z nawiewow leci chlod przez caly czas. Zima to duzy klopot. Mial ktos cos podobnego? yikes.gif

Napisano

stawiam na remostat, zobacz ręką czy otwiera sie po osiągnieciu właściwej tem, w razie konieczności masz silnik 1,6 więc nie ma problemu z wymianą termostatu. Tylko zobacz czy masz w obudowie metalowej czy plastikowej(stawiam ze masz plastikową) bo jezeli masz metalową to wymienia sie sam wkład a jak masz palstikową to cały termostat. A i jeszcze jedno dla pewności zobacz jak zachowuje się wskazówka tem. w samochodzie podczasj jazdy tzn. czy jak jesteś w ruchu czy delikatnie opada aby potem na postoju(np. jak się stanie na swiatłach )podnieść się.

Napisano
  • Autor

Tak dokładnie nie patrzyłem ale w czasie jazdy raczej się już nie podnosi powyżej 1/4 i tak jak pisałeś rośnie na postoju. A masz inną diagnozę?

Osobiście też stawiam na termostat, chciałem poznać opinię innych przed odwiedzeniem mechanika w poniedziałek. waytogo.gif

Napisano

> Tak dokładnie nie patrzyłem ale w czasie jazdy raczej się już nie

> podnosi powyżej 1/4 i tak jak pisałeś rośnie na postoju. A masz

> inną diagnozę?

> Osobiście też stawiam na termostat, chciałem poznać opinię innych

> przed odwiedzeniem mechanika w poniedziałek.

Zobacz jeszcze czy masz odpowiednia ilosc plynu i czy ukl. nie jest zapowietrzony waytogo.gif

Napisano

> stawiam na remostat,

Czy ty przeczytałeś o co chodzi autorowi? Silnik jest nagrzany i temperatura jest OK, problem jest w w braku ogrzewania.

Do autora: musisz sprawdzić układ sterowania ogrzewaniem. Możliwe, że przycięły się klapy sterujące zimnym i ciepłym powietrzem lub nagrzewnica jest przytkana

Napisano
  • Autor

Może rzeczywiście się coś zapowietrzyło, bo kilka dni temu zakładali mi gaz. Tylko te szybkie spadki temperatury i włączanie się wentylatora mnie niepokoją i myślę, że to termostat.

Napisano

> Może rzeczywiście się coś zapowietrzyło, bo kilka dni temu zakładali

> mi gaz. Tylko te szybkie spadki temperatury i włączanie się

> wentylatora mnie niepokoją i myślę, że to termostat.

To jak zakladali Ci gaz to zacznij od dolania plynu i bezwglednego odpowietrzenia ukladu waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> To jak zakladali Ci gaz to zacznij od dolania plynu i bezwglednego

> odpowietrzenia ukladu

Czy do odpowietrzenia wystarczy odkręcenie korka?

Napisano

> Czy do odpowietrzenia wystarczy odkręcenie korka?

Tego nie wiem.

Ale zacznij od sprawdzenia, czy w zbiorniku wyrównawczym płyn jest na właściwym poziomie.

Może gdzieś jest nieszczelność i go ubywa.

Napisano

> Tego nie wiem.

> Ale zacznij od sprawdzenia, czy w zbiorniku wyrównawczym płyn jest na

> właściwym poziomie.

> Może gdzieś jest nieszczelność i go ubywa.

Tez bym od tego zaczal waytogo.gif

Napisano
  • Autor

I jak myślicie, co było? sciana.gif

Brak płynu! 270751858-jezyk.gif Aż wstyd się przyznać angryfire.gif

Ale warsztat w którym zakładałem LPG to miał w tym swój udział. Za widnego poszedłem dziś zobaczyć i w zbiorniczku wyrównawczym nawet kropelki nie było, dlatego nie zauważyłem tego na trasie po ciemku. Cale dwa litry weszły. Dobrze, że tylko 50 km do przejechania w dwie strony miałem.

P.S. najśmieszniejsze w tym wszystkim, ze na początku zimy miałem podobnie w swoim starym uno, tylko tam to na postoju mi nie grzał. Ach człowiek się całe życie uczy. screwy.gif

Napisano

> Ciesz sie ,ze jest zima i zes silnika nie ugotowal

tak tak u mojej mulher.gif to samo dziś jechała do pracy i woła samochód nie pali. Aku zdechł, zawiozłem ją podłączyłem kabelki pod laczka i po prawie 10 minutach odpalił, no ale zauważyłem też że płynu nie ma w zbiorniczku, tylko że 307 grzeje jak najęta w mrozy aż nie idzie wytrzymać, jutro na przeglądzik pójdzie wydaje mi się że któryś zacisk nie trzyma na przewodach po założeniu lpg i powolutku sączy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.