Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zabudowa tunelu środkowego Dynamic

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś już podmieniał tunel środkowy (maskownica) z Pandy Dynamic do Activ'a lub Fresh'a? Chciałbym to zrobić, ale podobno trzeba coś przerabiać? confused.gif

283464460-Pandatunel.jpg

post-143648-14352506709757_thumb.jpg

Napisano

Wykręcasz stary (mały) a na jego miejsce przykręcasz nowy długi. Trzeba trochę dywanik naciąć żeby śruby wkręcić. Jak masz farta to nawet pod dywanem znajdziesz kable do zapalniczki i lusterek

Napisano

> Czy ktoś już podmieniał tunel środkowy (maskownica) z Pandy Dynamic

> do Activ'a lub Fresh'a? Chciałbym to zrobić, ale podobno trzeba

> coś przerabiać?

fiatpanda.org.pl - znajdziesz tam manual ze zdjęciami smile.gif

Edit:

Hmm ... nie ma frown.gif

Na pewno taki manual był - możliwe, że gdzieś zapodział się jak stronę przenosiłem. Jeśli ktoś posiada takowy bardzo proszę o przesłanie bądź samodzielne dodanie na stronę.

Napisano

> Wykręcasz stary (mały) a na jego miejsce przykręcasz nowy długi.

> Trzeba trochę dywanik naciąć żeby śruby wkręcić. Jak masz farta

> to nawet pod dywanem znajdziesz kable do zapalniczki i lusterek

oczywiscie mozesz je znalezc ale to nie znaczy ze zadziala po wpieciu kostek gdyz poniewaz dlatego ze moze brakowac kawalka instalacji dalej wink.gif

Napisano

> oczywiscie mozesz je znalezc ale to nie znaczy ze zadziala po wpieciu

> kostek gdyz poniewaz dlatego ze moze brakowac kawalka instalacji

> dalej

Zapalniczka u mnie zadziałała bez kombinowania. zeby.GIF Widać jak się trafi. wink.gif

Napisano

> Zapalniczka u mnie zadziałała bez kombinowania. Widać jak się trafi.

dokladnie tak jam mowisz - "jak sie trafi"

Napisano

> dokladnie tak jam mowisz - "jak sie trafi"

Jeśli kupił Pandowoza w kolorze niebieskim to zadziała. 270751858-jezyk.gif Taka moja teoria, że niebieskie som najlepsiejsze 270751858-jezyk.gif. Jeśli nie zadziała, to ma pecha. 270751858-jezyk.gif Lampka w bagażniku też zadziałała po podpięciu kabelka, tak samo klamka elektryczna w bagażniku (otwieranie zez środka za pomocą guzika, bo nie chciało mi się kombinować z klamką elektryczną). zeby.GIF

283428189-forumfn5.gif

Napisano
  • Autor

> Jeśli kupił Pandowoza w kolorze niebieskim to zadziała.

Jak zabuduję, to zamelduję. Zobaczymy czy silver też szczęsliwy? smile.gif

Napisano

> Jak zabuduję, to zamelduję. Zobaczymy czy silver też szczęsliwy?

Jak to jakaś "świeża" Panda to nie będzie żadnych dodatkowych kostek. Teraz to nawet nie idą wszystkie kable do licznika sick.gif jak ktoś ma ubogą wersje

Napisano

Należy odkręcić mały plastik, a następnie naciąć na krzyż - od zewnątrz do środka - wyprofilowaną pod kubki wykładzinę. Powinny się tam znaleźć dwa wkręty. Należy uważać żeby nacięcia nie wyszły poza plastik bo będzie brzydko, ale musi się zrobić płasko żeby wszedł plastik w to miejsce. Będzie trochę ugniatania. Dwa wkręty będą w "kubkach", jeden z tyłu i na środku. Pozostałe należy wymacać i naciąć krzyżyk. Cięcie wykładziny wymaga bardzo ostrego i sztywnego noża do tapet. Jezeli nie masz plastikowych maskownic otworów w kubkach to zrób je z "wykładzinowych kubków", które wytniesz. Myślę, że nic nie namieszałem.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Czy ktoś już podmieniał tunel środkowy (maskownica) z Pandy Dynamic

> do Activ'a lub Fresh'a? Chciałbym to zrobić, ale podobno trzeba

> coś przerabiać?

trzeba

gdzieś w archiwum powinny być moje foty z 2006r

o tutaj

potrzebny będzie; nożyk, plaster (na pocięte palce) i trochę odwagi

Napisano
mlot.gifprosił bym o dokładny opis gdzie znajduje się kostka pod zapalniczkę Panda 2004 ACTIVE, tunel kupiony wykładzina wycięta a kostki brak
Napisano

> prosił bym o dokładny opis gdzie znajduje się kostka pod zapalniczkę

> Panda 2004 ACTIVE, tunel kupiony wykładzina wycięta a kostki

> brak

Może byc tak ze jej tam niema frown.gif

Napisano

> Może byc tak ze jej tam niema

No jednak kostka się znalazła trochę trzeba było poszukać pod wykładziną. Ale i tak zapalniczka nie działa bo nie ma w skrzynce bezpieczników gdzie włożyć bezpiecznik do zapalniczki miejsce F44 ma tylko z jednej strony blaszki

Napisano

Ja to załatwiłem ze znajomym elektrykiem z Fiata. Ten kabel kończy się gdzieś niedalekoi i nie jest zasilany. Elektryk przewiercił dziurę pod szybą pociągnął kabel gdzieś z komory silnika do skrzynki z bezpiecznikami, zamaskował żeby nie było po otwarciu nic widać i tak mam prąd w gniazdku.

Napisano

> Ja to załatwiłem ze znajomym elektrykiem z Fiata. Ten kabel kończy

> się gdzieś niedalekoi i nie jest zasilany. Elektryk przewiercił

> dziurę pod szybą pociągnął kabel gdzieś z komory silnika do

> skrzynki z bezpiecznikami, zamaskował żeby nie było po otwarciu

> nic widać i tak mam prąd w gniazdku.

a nie bliżej byłoby z czerwonego grubego kabla zasilającego body? hmm.gif

Napisano

> a nie bliżej byłoby z czerwonego grubego kabla zasilającego body?

To już zależy czy elektryk z aso czy nie z aso smile.gif

Napisano

> To już zależy czy elektryk z aso czy nie z aso

chyba raczej od znajomości w czym się "grzebie" grinser006.gif

Napisano

> chyba raczej od znajomości w czym się "grzebie"

Elektryk był z ASO, po godzinach, ale auto półroczne (gwarncja) i z tego co pamiętam, to najlepszym wyjściem było takie a nie inne podłączenie.

Napisano
  • Autor

> Jak to jakaś "świeża" Panda to nie będzie żadnych dodatkowych kostek.

Vito zmartwiłeś mnie tym, bo moja pindzia dość świeża, ale! Tunel dzisiaj zabudowałem, kosteczka była tak, że całe podłączenie zapalniczki polegało na jej wetknięciu. 270635636-JUMP2.gif

Starszy, dziękuję za wskazówki.

Napisano

> Vito zmartwiłeś mnie tym, bo moja pindzia dość świeża, ale! Tunel

> dzisiaj zabudowałem, kosteczka była tak, że całe podłączenie

> zapalniczki polegało na jej wetknięciu.

> Starszy, dziękuję za wskazówki.

waytogo.gif

Napisano

> No jednak kostka się znalazła trochę trzeba było poszukać pod

> wykładziną. Ale i tak zapalniczka nie działa bo nie ma w

> skrzynce bezpieczników gdzie włożyć bezpiecznik do zapalniczki

> miejsce F44 ma tylko z jednej strony blaszki

Tu jest

• 3 tygodnie później...
Napisano

Panowie- jak się dobrać do tej kostki biegnącej do tunelu środkowego bez rozcinania tapicerki- chodzi mi o metodę najmniej inwazyjną- chcę ja zlokalizować i sprawdzić czy jest w niej zasilanie- sprawa dość pilna grinser006.gif

Napisano

> Panowie- jak się dobrać do tej kostki biegnącej do tunelu środkowego bez rozcinania tapicerki-

> chodzi mi o metodę najmniej inwazyjną- chcę ja zlokalizować i sprawdzić czy jest w niej

> zasilanie- sprawa dość pilna

Zajrzyj do skrynki z bezpiecznikami czy masz dwa piny w miejscu bezpiecznika od gniazdka, jeśli tylko jeden to 99% że nie ma zasilania.

Napisano

> Panowie- jak się dobrać do tej kostki biegnącej do tunelu środkowego bez rozcinania tapicerki-

> chodzi mi o metodę najmniej inwazyjną- chcę ja zlokalizować i sprawdzić czy jest w niej

> zasilanie- sprawa dość pilna

jak masz miejsce na kubek z wykładziny to odklejasz taka naklejkę na spodzie tego miejsca i wycinasz nożem mały krzyżyk i wkładasz rękę i powinieneś ją tam znaleźć. Tak kuzynowi w pandzie odnalazłem(później możesz z powrotem to nakleić)

Napisano
  • Autor

> dzięki -tego nie wiedziałem że na dnie tej wytłoczki jest jakaś naklejka

Ta naklejka to kawałek tej samej wykładziny, wygląda dlatego jak jedna całość. Oderwij, potem można przykleić. Tunel z tworzywa dość nieszczęśliwie "wypada" w połowie owej wytłoczki, ale wystarczyło ją naciąć i odpowiednio "rozgnieść" aby wszystko pasowało. U mnie zasilanie w kostce było.

Napisano

no i mam 3 wiadomości - 2 złe, jedna dobra

najpierw złe - nie mam pin-u w bezpieczniku F44 frown.gif oraz moja wytłoczka wykładziny jest jednolita

dobra wieść - w miejsce pin-u F44 wpiąłem zasilanie przekaźnika halogenów- dzięki temu gasną po wyłączeniu zapłonu

a zasilanie do CB podciągnę z czerwonego kabla body (oczywiście z bezpiecznikiem)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.