Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

odbarwiły sie nakładki plastykowe na drzwiach

Featured Replies

Napisano

Witam

może ktoś z kolegów miał do czynienia z odbarwieniem się czarnych nakładek plastykowych na drzwiach tych pionowych na wysokości słupka. Nie wiem jak one fachowo się nazywają . W eperze też ich nie umiem znaleźć. - dziś rano spryskałem odmrażaczem szyby od drzwi i na tych czarnych plastykach pojawiły się plamy. Domyślam się ,że to od spryskiwacza chociaż wcześniej też go używałem i wszystko było ok. Inaczej mówiąc czy jest problem z wymianą tych nakładek ,czy to jest pracochłonne ? czy w domowym zakresie to można wymienić i gdzie to kupić? hmm.gif

Napisano

weź to na razie przetrzyj silikonem w spreju, na szmatkę ciut naciurkać, wetrzeć w nakładkę i powinno zniknąć.

Napisano
  • Autor

> weź to na razie przetrzyj silikonem w spreju,

a konkretnie jakim silikonem? teraz zastanawiam się , ze może to jest od WD40 w zimie rozmrażałem zamki i pryskałem i to może to odbarwiło . A teraz jak umyłem samochód wyszło na wierzch i widać plamy , jest ewidentnie odbarwiony kolor czarny i są jasne plamy.

dzwoniłem do ASO są nakładki po 55 zł . Tylko ciekawe ile wezmą za wymianę? Nie wiem czy trzeba rozbierać drzwi czy wejdą tak z marszu bez problemu ? hmm.gif

Napisano

Umyj ten plastik płynem do mycia naczyń a później posmaruj silikonem do uszczelek gumowych.

Pozdrawiam BAS

Napisano

WD40 to zło !!!!

obecnie mam z serii "Moje Auto" silikon do uszczelek.

u mnie się sprawdza.

Napisano
  • Autor

Dzięki za podpowiedź zobaczę chociaż wydaje mi się, że to jest trwałe odbarwienie.Ale w takim razie pozwolę sobie zapytać jaką pastą usuwacie drobne rysy na lakierze . Mój lakier nie jest metalik ani akryl coś pośrodku nie wiem jaką ma fachową nazwę na pewno jest oryginalny. hmm.gif i czym to czym to polerować?

Napisano

mam metalik, używam ze starych zapasów Automax'a (pasta lekko ścierna, była w pomarańczowych tubkach.)

Napisano
  • Autor

rysy na metaliku usuwałeś automaxem ? ja myślałem ,że na metaliku nie tak łatwo usunąć rysy ale skoro można tz. można. Ja spróbuję poszukać coś bardziej delikatnego .Automaxem trochę się boję , że za ostro pojadę .Najlepiej to całe auto po zimie wypolerować .Nie wiem może dogadam się z jakimś porządnym lakiernikiem żeby odświeżył lakier. mam ochotę na ta regeneracje diamentową ale droga jak cholera zresztą nie wiem czy w okolicy łodzi jest jakiś zakład świadczący taką usług a do Warszawy nie za bardzo mi się chce jechać. A może któryś z kolegów w sprawie regeneracji lakieru wymieni się doświadczeniem smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.