Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

co jest nie tak z tym c5??

Featured Replies

Napisano

witam poszukuje jakiegoś lepszego auta jak lanos i c5 jest też w obszarze mojego zainteresowania i trafiłem na taka promocje

cytrynka tylko zastanawiam się czy wszystko ok skoro cena taka niska. Jest to oferta komisu z tego co sie zdążyłem zoriętować

Napisano

> witam poszukuje jakiegoś lepszego auta jak lanos i c5 jest też w

> obszarze mojego zainteresowania i trafiłem na taka promocje

> cytrynka tylko zastanawiam się czy wszystko ok skoro cena taka

> niska. Jest to oferta komisu z tego co sie zdążyłem zoriętować

jak masz kasę i czas i nerwy....

Napisano
  • Autor

> jak masz kasę i czas i nerwy....

"czas i nerwy" możesz rozwinąć ?? Już lanosa wyremontowałem teraz chce kupić auto w lepszej klasie ale tak żeby nic przy nim nie robić. Ojciec zainwestował w toyote i 400 tys km bez awarii. No 2 razy gumę złapał i szyba pękła od kamienia.

Napisano

jak ci się trafi coś dobrego to spoko a tu np czasami coś nie tak z układem hydraulicznym za 100 zł tego nie naprawisz bo ta pogięta blacha to pikuś ale nie wieże aby ktoś tak tanio sprzedawał dobre auto

Napisano

> "czas i nerwy" możesz rozwinąć ?? Już lanosa wyremontowałem teraz

> chce kupić auto w lepszej klasie ale tak żeby nic przy nim nie

> robić. Ojciec zainwestował w toyote i 400 tys km bez awarii. No

> 2 razy gumę złapał i szyba pękła od kamienia.

"AUTO MA CZASAMI PROBLEM Z HYDRAULIKA Z PODNOSZENIEM" - podejżewam, że doprowadzenie tego auta do pewnej sprawności może być droższe niż kupienie sprawnego samochodu...

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

Ten lewy błotnik to "zasłona dymna". ostatnio popularny chwyt handlarzy. Pokazują wgnieciony blotnik a w rzeczywistosci cały przod byl przestawiony. Cały przód jest beznadziejnie spasowany. Nawet zderzaka przedniego nie chciało im się dobrać pod tą wersję (brak lakierowanych listew). Przebieg tez nie jest realny (stąd ta wiejska nakładka na kierownicy). Moim zdaniem - zdecydowanie na NIE.

Napisano

> Ten lewy błotnik to "zasłona dymna". ostatnio popularny chwyt

> handlarzy. Pokazują wgnieciony blotnik a w rzeczywistosci cały

> przod byl przestawiony. Cały przód jest beznadziejnie spasowany.

> Nawet zderzaka przedniego nie chciało im się dobrać pod tą

> wersję (brak lakierowanych listew). Przebieg tez nie jest realny

> (stąd ta wiejska nakładka na kierownicy). Moim zdaniem -

> zdecydowanie na NIE.

Zgadzam się w 100%, auto ma oferowany w tych latach "pakiet look" czyli lakierowane listwy. Widok przodu z czarnymi listwami mówi więc sam za siebie.

Tak samo ksenony w C5 występują zawsze razem ze spryskiwaczami. W tym zderzaku kupionym z tańszej wersji brak otworów na spryskiwacze.

Odnośnie padającej hydrauliki, jej naprawy, to nie jest żadna wiedza tajemna. Robią to już serwisy poza ASO, może być walnięty np czujnik poziomu za 200 PLN. Tym bardziej świadczy to na niekorzyść tego egzemplarza, bo prawdopodobnie handlarz już ustalił że w tej hydraulice pada coś poważniejszego. Stąd ta cena.

Z drugiej strony cena jest tak śmiesznie niska, że jak ktoś ma dojścia do cytryniastych serwisów, dużo czasu i przeznaczy prawdopodobnie kilka tysięcy na używane klamoty, to coś z tego auta może jeszcze być. Tylko czy zamiast airbagów nie ma tam gazet hmmmm.

Napisano
  • Autor

dzięki za odpowiedź a tak ogólnie to warto w c5 się pchać czy lepiej poszukać czegoś innego ?? Chodzi mi o w miarę komfortową fure cichą i bezpieczną powiedzmy w przedziale 10-15tys powyżej 99'.

Napisano

> dzięki za odpowiedź a tak ogólnie to warto w c5 się pchać czy lepiej

> poszukać czegoś innego ?? Chodzi mi o w miarę komfortową fure

> cichą i bezpieczną powiedzmy w przedziale 10-15tys powyżej 99'.

Zastanów się też na 406. Z własnego doświadczenia wiem, że to dobre auto ok.gif

Napisano

> dzięki za odpowiedź a tak ogólnie to warto w c5 się pchać czy lepiej

> poszukać czegoś innego ?? Chodzi mi o w miarę komfortową fure

> cichą i bezpieczną powiedzmy w przedziale 10-15tys powyżej 99'.

Jako posiadacz C5 powiem Ci, że za ta cenę raczej nie warto. Duże prawdopodobieństwo trafienia na minę.

15 tys to taka graniczna cena przyzwoitości dla pierwszego rocznika czyli 2001. Kolega kupił 2001 za 14 tys 3.0 V6, do idealnego stanu trochę brakuje, ale zainwestował w najpilniejsze rzeczy 2tys i póki co jeździ. Na tańsze nawet nie patrz.

Napisano

Widać nie przejechałeś się na tanim aucie w przeciwnym razie nie rozpatrywałbyś takiej "okazji". Prawda jest taka że prawdziwe okazje rozchodzą się na pniu, wśród rodziny, znajomych z pracy. Prawdziwe okazje NIGDY nie trafiają do komisu bo one bronią się same. Najlepiej szukać wśród prywatnych ludzi a komis to ostateczność.

Komis to miejsce gdzie polecam ci oglądać samochody pod kątem ich zużycia w stosunku do przebiegu. To da ci rozeznanie że jak już zobaczysz kolejne auto będziesz wiedział jakie ślady to normalne użytkowania a jakie świadczą o kombinatoryce.

Napisano
  • Autor

Kupiłem tak lanosa okazja od sąsiada dalszego. Lanos 5tys naprawy 8 tak, że teraz już na spokojnie szukam narazie nie mam wybranego auta poprostu marzy mi sie wygoda. Z silnikiem też bez przesady bo 3.0 v6 cieżko napoić ale tak do 2.0. Dzieki za podopowiedzi.

Co do 406 to tylko coupe pieknie wygląda ciekawe jak sie jeździ interesujące auto smile.gif

Napisano

Zadzwoń czy nie brakuje 1 na początku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.