Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Emulator EGR

Featured Replies

Napisano

Po zaslepieniu i odlaczeniu egr silnik zaczal "elegancko" pracowac. Ale przydało by sie checka "zgasić". Ma ktos schemat emulatora egr do A II X16SZR ?

Napisano

Może TU

Napisano

spoko link,

nawet jak ktos angielskiego nie kuma to po obrazkach dojdzie co i jak,

pewnie i mi sie kiedys przyda zlosnik2.gif

Napisano

> nawet jak ktos angielskiego nie kuma to po obrazkach dojdzie co i

jak ktos angielskiego nie kuma to i raczej nie będzie wiedział że to po angielsku napisane hahaha.gif

Napisano

> Po zaslepieniu i odlaczeniu egr silnik zaczal "elegancko" pracowac.

> Ale przydało by sie checka "zgasić". Ma ktos schemat emulatora

> egr do A II X16SZR ?

a jakie miałeś objawy zlej pracy EGR, bo u mnie ostatnio zaczęło się falowanie angryfire.gif

Napisano

U mnie na 2 różnych EGR'ach:

1. szarpanie w zakresie 2000-3000 obr/min przy jeździe z jednostajną prędkością - chyba jeszcze oryginał

2. gaśnięcie na luzie na ciepłym silniku (zawiesza się w otwartej pozycji) - bodajże MaxGear - szczerze odradzam

Znalazłem na allegro emulator do X14XE do Tigry, który podobno działa. Wiecie może coś bliżej na ten temat?

Napisano
  • Autor

> a jakie miałeś objawy zlej pracy EGR, bo u mnie ostatnio zaczęło się

> falowanie

Zaczelo sie od tego ze po zaslepieniu EGRa caly czas łapał błedy 1405, po czasie check sie zapalał na stałe. W momencie jak check sie zapalal auto dostawalo kopa. Po pewnym czasie check gasł i znowu brakowało mocy (dziwne bo EGR zaslepiony i to obydwa kanały). EGR wydaje sie byc sprawny (grzybek wysuwa sie płynnie wraz ze wzrostem obrotów). Zabawe z EGR zaczalem dlatego ze obroty jałowe wahaja sie miedzy 825 a 875, co mnie irytuje. Zaslepienie nie pomogło na falowanie obrotow. Teraz tak sobie mysle czy emulator cos pomoze, bo w sumie auto dostaje kopa tylko wtedy gdy zapali sie check.

Napisano

witam serdecznie a mam takie pytanko

ponieważ mam podobną sytuację tylko że nie ma jakiś wielkich wahań obrotów może też tak że 825 a 875 ale bardziej denerwujące jest to że silnik po pewnym czasie zaczyna drzec a rezultatem tego jest to że delikatnie trzęsie się kierownica i ogólnie całe autko tak jakby podskakiwało co drażni np stojąc na skrzyżowaniu ale co jest najdziwniejsze rano jadąc do pracy check się nie świeci a silnikiem delikatnie szarpie a wracając popołudniu check zaczyna się świecic i też szarpac autkiem a ogólnie autko nie traci nic na mocy bynajmniej nie zauważyłem

check sprawdzając zworką wyświetlił bład 1405 wiec uszkodzony EGR więc go wymieniłem i drgania nie znikneły więc gdzie teraz szukac usterki?? smile.gif

Napisano
  • Autor

O własnie zapomnaiałem o drganiach. U mnie jak check sie zapali to nie ma zadnych wibracji. Doskonale to czuc po tłumiku koncowym, jak sie gasi silnik (gdy check sie nie swieci) to tłumik zawibruje, a jak check sie pali to nie.

Zamontowałem emulator, chceck sie nie pali ale nic pozatym sie nie zmieniło. Nie moge wymyslic dlaczego silnik dobrze pracuje tylko wtedy gdy pali sie check.

Napisano

Nie moge wymyslic dlaczego silnik dobrze pracuje tylko

> wtedy gdy pali sie check.

Dlatego, że ECU igonoruje obecność niesprawnego EGRa i wyświetla błąd

Napisano

To co teraz następnego należało by sprawdzic aby usunąc te drgania silnika?? cool.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano

Jeśli jest zrobiony tak jak powinien, to będzie działał i nic nie popsuje. Ale pewności nie ma, bo - z tego co widzę - nikt tego nie kupił i nie ma kogo spytać czy działa.

A niedawno zastanawialiśmy się, dlaczego jeszcze nikt na to nie wpadł. A tu, proszę. Jednak wpadł i w dodatku zrobił wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.