Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1,3 cdti mulowaty - przeplywka?

Featured Replies

Napisano

witam, auto jest na gwarancji 40 kkm i bylo w srode w servisie, bo byl blad ABS (cos tam wymienili z przodu w kole). Mam wrazenie ze jest od tego momentu strasznie mulowate, zwlaszcza 1 i 2gi bieg. Podejrzewam na 100% przeplywke, tak samo mialem w fiacie marei jtd kiedys. Sposob na stwierdzenie tego w fiatowskich jtd byl, po prostu odpiac przeplywke (kabel) i wtedy auto mialo moc - wiec od razu wiadomo bylo czy to przeplywka. Teraz tylko nie wiem, czy jak odepne przeplywke to mi nie wyskocza bledy jakies - coby mi w servisie nie powiedzieli ze ruszane itd... Pozatym w servisie chca sie zazwyczaj migac i filozofuja czy podlega gwarancji czy nie...

Odpinal juz ktos ten kabel na przeplywce? Wlasciwie to tez jest Fiatowski jtd.... i czy po takim odpieci rejestruje bledy, swieca kontrolki etc...

Dziekuje z gory za podpowiedzi...

Napisano

Może naiwne, ale pierwsze co mi przyszło do głowy to czy z hamulcami wszystko w porządku? Czy przypadkiem felgi się nie grzeją podczas jazdy?

Napisano

czy po takim odpieci rejestruje bledy,

> swieca kontrolki etc...

No pewnie. Ale skoro autko jest na gwarancji, to jedź do serwisu, niech to zdiagnozują. Jak się trafi kumaty mechanik to po podpięciu Techa nie zdąży się rozsiąść w fotelu i będzie wiedział czy to przepływomierz czy nie.

Napisano
  • Autor

OK, wlasnie bylem w servisie. NIc nie wykryli, i ciagle ta wymowka ze jak kontrolka nie swieci to wszystko OK. Wzieli go na techa itd. ale nic nie stwierdzili. Mowilem im kilka razy ze to moze byc przeplywka, zeby ja odpieli itd. - jak grochem o sciane, nic nie zrobili. Sam bym ta cholerna przeplywke odpial, ale auto ma jeszcze miesiac gwarancji. Stanelo na niczym. Nie wiem jak to ugryzc dalej, zwlaszcza ze jest jeszcze gwarancja. Auto wyraznie nie ma przyspieszenia, gaz do dechy a ono minimalnie zwieksza predkosc.

Napisano

Priv wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.