Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nie świeci oświetlenie wewnątrz

Featured Replies

Napisano

Witam,

Jaka może być przyczyna, że nie ma oświetlenia wewnątrz kabiny. sprawdzałem próbnikiem czy dochodzi prąd - nie dochodzi. Żarówka ok, bezpiecznik ok. dodam, że w schowku obok pasażera żaróweczka świeci. Brak również oświetlenia w bagażniku. Jakiś czas temu wymontowywałem antenę i może tu coś źle podłączyłem. prosze o porady... z góry dzięki

Krzysiek

Napisano

Na lewym progu wewnątrz samochodu biegnie wiązka przewodów. Dostęp po zdjęciu nakładki progu. W okolicy słupka środkowego jest połączonych chyba pięć kabli od oświetlenia wnętrza. Są one połączone metalową zakuwką. Na pewno zgniło to połączenie. Rozebrać, polutować i spokój na lata.

Napisano
  • Autor

> Na lewym progu wewnątrz samochodu biegnie wiązka przewodów. Dostęp po zdjęciu nakładki progu. W

> okolicy słupka środkowego jest połączonych chyba pięć kabli od oświetlenia wnętrza. Są one

> połączone metalową zakuwką. Na pewno zgniło to połączenie. Rozebrać, polutować i spokój na

> lata.

witam

zdjąłem osłonę słupka środkowego (od strony kierowcy) ale nie zauważyłem tam odchodzących kabli od wiązki głównej, która idzie wzdłuż progu. odchodzą jedynie chyba 3 kable które lecą do drzwi tylnych (pewnie centralny zamek). moze jest jakieś inne miejsce gdzie te kable mogą być połączone jakąś kostką czy czymś innym? poproszę o sugestie zanim wymontuję wszystkie osłony i nakładki wewnątrz auta smile.gif

pozdr

Krzysiek

Napisano
  • Autor

witam,

dziękuje za pomoc, znalazłem to miejsce i rzeczywiście nieźle przegniło. są 4 szare kable z których wychodzi jeden też szary. tak zgniło i zaśniedziało, że nie wiem jak było pierwotnie. mam pytanie czy wszystkie cztery połączyć z jednym wychodzącym? czy tylko jeden z nich?

krzysiek

Napisano
  • Autor

> witam,

> dziękuje za pomoc, znalazłem to miejsce i rzeczywiście nieźle przegniło. są 4 szare kable z których

> wychodzi jeden też szary. tak zgniło i zaśniedziało, że nie wiem jak było pierwotnie. mam

> pytanie czy wszystkie cztery połączyć z jednym wychodzącym? czy tylko jeden z nich?

zaryzykowałem i połączyłem wszystkie cztery z jednym - działa. jeszcze raz dzięki

Napisano

> zaryzykowałem i połączyłem wszystkie cztery z jednym - działa. jeszcze raz dzięki

To czyli te kabelki również odpowiadają za oświetlenie bagażnika??

U mnie to samo nie działa podświetlenie ,zarówka ok,prąd nie dochodzi .Bezpiecznik ok.

Napisano

> To czyli te kabelki również odpowiadają za oświetlenie bagażnika??

Nie.

> U mnie to samo nie działa podświetlenie ,zarówka ok,prąd nie dochodzi .Bezpiecznik ok.

Na jednym styku żarówki ma być "stały" plus, na drugim masa, która znika kiedy wciśnie się wyłącznik w klapie. Skoro prąd nie dochodzi, trzeba szukać uszkodzenia na przewodzie. Wiązka idzie pod lewą osłona progu i za tylną kanapą jej część wchodzi pod lewy plastikowy boczek bagażnika.

Pozdroofka

Napisano

> Nie.

> Na jednym styku żarówki ma być "stały" plus, na drugim masa, która znika kiedy wciśnie się

> wyłącznik w klapie. Skoro prąd nie dochodzi, trzeba szukać uszkodzenia na przewodzie. Wiązka

> idzie pod lewą osłona progu i za tylną kanapą jej część wchodzi pod lewy plastikowy boczek

> bagażnika.

> Pozdroofka

Czyli znowu rozbieranie plastików i szukanie po kabelkach.

Dzięki bardzo .

Pzdr

Napisano

> Czyli znowu rozbieranie plastików i szukanie po kabelkach.

Toż to sama przyjemność wink.gif

Pozdroofka

Napisano

> Toż to sama przyjemność

> Pozdroofka

Popatrzyłem dzisiaj po tych kabelskach ale wszystko jest poizolowane poskręcane opaskami i odpuściłem dzisiaj .

Powiedzcie czy ten przewód wchodzi do tej dużej puszki przy lewym progu kierowcy?

Jeśli tak to jaki styk??

Napisano

> Powiedzcie czy ten przewód wchodzi do tej dużej puszki przy lewym progu kierowcy?

Trudno to nazwać puszką, ale pewnie chodzi Ci o złącza X4 i X6. Tak, przewód czerwony, przekrój 0,5 mm2

> Jeśli tak to jaki styk??

Według schematu złącze X6, pin nr 3, ale nie bierz tego za pewnik wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.