Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

hamulec przedni cos nie graje.

Featured Replies

Napisano

Witam all wink.gif

Nedawno oglądałem spalanie dla 1.0 fre norma to max 7/100 max na mieście a mi pali ok 8 max.

Coś jest nie tak z przednim hamulcem od kerowcy gdy stanę na lekkiej górce auto stoi w miejscu zamiast zjechać lub przez ok 4 km nie idzie go rozpędić wiecej niz 110 km.

Doszedlem do tego że coś klocki trzymią z przodu od kierowcy gdy stoi w miejscu i poruszam autem to skrzypi ten hamulec zablokowany leko ok 18 %

No i tu pytanie czy starczy odpowietrzenie lub spsikanie klocków wd lub coś poważniejszego ???

Normalnie go blokuje aż nie zrobie min 4 km a w zime na lodzie kolo było w stanie czasami się zablokować ślizgalo.

Napisano

TO jest kacik Uno a nie EZOtv smile.gif

Zdejmij kolo i zobacz co sie dzieje bo bez obejrzenia to sie raczej diagnozy nie postawi ok.gif

Ja stawiam na zapieczony zacisk ok.gif

Kupujesz zestaw naprawczy (gumki) , rozbierasz , czyscisz smarujesz , montujesz zestaw naprawczy i smigasz dalej z hamulcami i litr mniejszym spalaniem ok.gif

Napisano

raczej "wężyk" do wymiany,starocie puchną i zacisk nie odbija

Napisano

> raczej "wężyk" do wymiany,starocie puchną i zacisk nie odbija

Ale przy wezyku chyba jeszcze pedal nie odbija hmm.gif

Napisano

> Ale przy wezyku chyba jeszcze pedal nie odbija

Odbija - to wina tego zę zacisk jest cały czas pod ciśnieniem -elastyczny przewód od wewnątrz spuchł i tak efekt może być.

Może też byc przytarty tłoczek.

Napisano

> Jak to obliczyłeś

Zamiast za matematykę, lepiej by polonistyką się zajął, bo jego posty już nie raz wywoływały zadymę 893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

nNa łoko zeby.GIF

A tak na poważnie płyn ma z 4 lata może być też winny lub tylko go odpowietrzyć i bedzie ok pedał normanlie chodzi?

Bo jak nie to muszę to rozebrać .

Był już kiedyś temat silnik nie umi się rozpędzić więc silnik jest ok tylko hamuje ten hamulec jaki się nie rozgrzeje jakby to hamuje i czasami nawet auta do 100 nie da sie rozpędzić.

Wtedy zrobie z 4km i wraca do normy.

Napisano

Zrób jak już inni pisali icon_rolleyes.gif

Parcha na lewar, koło won i ściągnij zacisk(proponuje to zrobić też z drugiej strony) rozbierz, zmień gumki - koszt około 10 pln za komplet i jak nie pomoże to wtedy elastyczne przewody won - ale przygotuj się, że mogą iść także metalowe do wymiany, bo mogą się ukręcić przy próbie rozłączenia z ich gumowymi braćmi grinser006.gif

A i przy okazji trochę nowego płynu sobie wtedy zalejesz zlosnik.gif

Napisano

> Zrób jak już inni pisali

> Parcha na lewar, koło won i ściągnij zacisk(proponuje to zrobić też z

> drugiej strony) rozbierz, zmień gumki - koszt około 10 pln za

> komplet i jak nie pomoże to wtedy elastyczne przewody won - ale

> przygotuj się, że mogą iść także metalowe do wymiany, bo mogą

> się ukręcić przy próbie rozłączenia z ich gumowymi braćmi

> A i przy okazji trochę nowego płynu sobie wtedy zalejesz

niunia pisałeś te posty po pijaq czy cóś niewiem.gifrotfl.gif

ni kaki ni żopy biglaugh.gif

Napisano

> niunia pisałeś te posty po pijaq czy cóś

> ni kaki ni żopy

Ty, ale w którym miejscu xłe pisałem ? Bo jestem ponad dwie doby bez snu i może faktycznie coś popierniczyłem?

Napisano
  • Autor

A więc tak okazało sie że wąż był pękniety tylko guma tak że wystawały te włoścki z srodka ale wycieku nie było .

Wąż wymieniony przy okazji zlałem tłoczek wd z góry .

Efekt nic nie łapie na lekkiej górce zjeżdża normalnie na luzie a nie jak wcześniej stał w miejscu normalnie się rozpędza.

No właśnie tylko teraz przód lewa i prawa grzeje się cały hamulec zacisk pompka nawet jak hamuje na ręcznym zaciski i ogół tego co jest nad tarczą i tarcza przód jest nie ciepłe tylko letne i felgi tak samo.

Może się tak dziać? a gdy hamuje normalnie to felga i zaciski są ciepłe lekko parzą ale oglądałem żeby coś łapało to nie bo auto z lekkiego podjazdu samo sie toczy nic nie piszczy układ też dobrze odpowietrzony .

Napisano

> A więc tak okazało sie że wąż był pękniety tylko guma tak że wystawały te włoścki z srodka ale

> wycieku nie było .

> Wąż wymieniony przy okazji zlałem tłoczek wd z góry .

> Efekt nic nie łapie na lekkiej górce zjeżdża normalnie na luzie a nie jak wcześniej stał w miejscu

> normalnie się rozpędza.

> No właśnie tylko teraz przód lewa i prawa grzeje się cały hamulec zacisk pompka nawet jak hamuje na

> ręcznym zaciski i ogół tego co jest nad tarczą i tarcza przód jest nie ciepłe tylko letne i

> felgi tak samo.

> Może się tak dziać? a gdy hamuje normalnie to felga i zaciski są ciepłe lekko parzą ale oglądałem

> żeby coś łapało to nie bo auto z lekkiego podjazdu samo sie toczy nic nie piszczy układ też

> dobrze odpowietrzony .

sam w tej chwili walcze z podobnym problemem. wyglada to na zapieczone tloczki w zaciskach. super ze zmieniles gumowe weze ale jezeli juz miales to wszystko na wierzchu to czemu nie wyjales tloczkow z zaciskow zeby je przeczyscis apirytusem i przesmarowac? mysle ze warto by to zrobic. przy okazji zmienic gumowe uszczelki. wtedy zacisk nie powinien byc cieply jezeli w ogole nie hamujesz. tak uwazam smile.gif a jak sie skoncza moje przeboje z hamulcami to jeszcze zobaczymy smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.