Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Metalowa UPG w 1.2 16v z P1

Featured Replies

Napisano

Pany ... tak se myśle .... ze jakbym zastąpił tą normalną UPG tą metalową to bym troche doprężył silnik bo jak ostatnio porównywałem ściśniętą metalową i zwykłą to była spora różnica.

Teraz meritum czy po włozeniu takiej metalowej UPG bedzie jeszcze wogole miejsce na prace zaworów ? czy z wałkami r259 zrobi sie kboojeb ?

próbował ktoś coś robić w tą strone ?

pzodr

Napisano

> Ja mam metalową tylko ze ona u mnie raczej odpreżyła silnik

Jak moze Ci odprezyc jak jest ciensza od zwyklej?

Napisano

> Jak moze Ci odprezyc jak jest ciensza od zwyklej?

rozebrał ją na drobne i w śreodek wstałił odpowiednią blechę w celu zrobienia "kanapki"

Napisano
  • Autor

toś teraz pojechał .... jakaś nowa teoria ...

chyba jasno sprecyzowałem pytanie nie interesują mnie jakieś wydumki...

Napisano

Jeśli głowica nie była planowana to nie będzie żadnego problemu z ostrzejszymi wałkami ok.gif

Napisano
  • Autor

..... jak dla mnie i nie tylko jasność była wystarczająca.

Napisano
  • Autor

mam swoją filozofie ok.gif

a tak z ciekawosci czemu sie nie dopręża?

Napisano

patrz wyżej lub masz dużo kasy to doprezaj- tylko niezapomnij wałków poprzestawiać żeby sie tłoczki z zaworkami nie spotkały smile.gif. Bo przy tych R259 niewiele trzeba. wystarczy jeden-dwa zabki na rozrządzie i ....

Napisano
  • Autor

...... no patrze wyżej i co ... widze twoja wypowiedź ze jak doprężę 16v cienszą UPG to mi tłok bokiem poleci ... no ciekawe ...

jak zrzuce głowke zrobie probe na plasteline zeby obadac jak blisko są zawory wzgledem tłoków.

Napisano

poprzez seryjna upg czy to metalową czy nie nic sie nie stanie-przynajmniej nie powinno ale nie nazywajmy tego doprężeniem. Napisalem że 16V sie nie dopreża myśląc o planowaniu- nie mylić z zabielaniem smile.gif. przy rajdowych wałkach tak jak Ci pisałem przeskoczy Ci rozrząd o 1 -2 ząbki i bedzie "pstryk" a przy seryjnych wałkach nic sie jeszcze z mechanika nie stanie smile.gif

Napisano

> ...... no patrze wyżej i co ... widze twoja wypowiedź ze jak doprężę 16v cienszą UPG to mi tłok

> bokiem poleci ... no ciekawe ...

> jak zrzuce głowke zrobie probe na plasteline zeby obadac jak blisko są zawory wzgledem tłoków.

wszystkie nowsze 1.2 i 1.4 są na cienkiej metalowej uszczelce i nie ma z nimi problemów więc nie ma to o czym dyskutować ok.gif

Napisano
  • Autor

no stary łamiesz mnie w sutach ... metalowa upg bedzie ciensza od zwykłej nawet po ściśnięciu no i troche silnik sie przez to dopręży ....

a jak mi rozrząd przeskoczy to nie ma znaczenia jaka bede miał upg i tak bedzie kapa...

od poczatku nic nie pisałem od planowaniu ....... nc

Napisano
  • Autor

i mają tyć wyższą kompreche a tłoki bokami nie wychodzą xD

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.