Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Megane 2000r ??

Featured Replies

Napisano

Witam,

Megane I FL, rocznik 2000-2001 - krótkie pytanie mam....rdzewieje? zlosnik.gif Ma to nadwozie ocynkowane? hmm.gif

Napisano

> Witam,

> Megane I FL, rocznik 2000-2001 - krótkie pytanie mam....rdzewieje? Ma to nadwozie ocynkowane?

ma zajebisty ocynk.

2000r. i ani grama rdzy ok.gif

Napisano
  • Autor

> ma zajebisty ocynk.

> 2000r. i ani grama rdzy

Czyli coś zostało poprawione w stosunku do Megi I (96-99)? - bo tamte to rudzielce zlosnik.gif

Napisano

> Czyli coś zostało poprawione w stosunku do Megi I (96-99)? - bo tamte to rudzielce

zdecydowanie ok.gif

wg mnie tym modelem renault chciało trochę poprawić wizerunek marki.

Napisano
  • Autor

> zdecydowanie

> wg mnie tym modelem renault chciało trochę poprawić wizerunek marki.

pocieszające ok.gif

Przegląd ogłoszenia i sam nie wiem, co kupić żonie zlosnik.gif.

Punto II, Pug 206 no i ta Megi się pokazuje w przewidzianym budżecie....wypasione są (klima), htb 5dr, tylko nie wiem czy nie za duże jak tylko do miasta hmm.gif. No nic - najważniejsze, że nie podatne na rudą, bo inaczej bym wykluczył z poszukiwań zlosnik.gif

Dzięki ok.gif

Napisano

meganka jest duzo wieksza niz 206stka,

jezdze jednym i drugim i mam porownanie smile.gif

Napisano

po liftingu nie rdzewieją już tak tylne nadkola...

przed FL było to nagminne smirk.gif

Napisano
  • Autor

> meganka jest duzo wieksza niz 206stka,

> jezdze jednym i drugim i mam porownanie

ok.gifprawda...pytanie tylko, czy potrzebujemy takiego auta jako drugie w domu cfaniaczek.gif

Auto ma służyć żonie na dojazdy do pracy (niedaleko zlosnik.gif), dojazdy do przedszkola, zakupy - jazda TYLKO po mieście, bo za miasto mamy vana.

Rozmiar 206 czy też Punto II jest chyba optymalny, ale w sumie taka Megi źle też nie wygląda....aha, z tyłu trzeba zamontować często 2 foteliki dla dzieciaków, więc 5dr htb jest warunkiem koniecznym wink.gif

Napisano

popatrz na clio II phII czyli po 2001r.

Napisano
  • Autor

> popatrz na clio II phII czyli po 2001r.

ja to mogę sobie popatrzeć!, ale problem w tym, że żonie się nie podoba hehe.gif

Napisano

> ja to mogę sobie popatrzeć!, ale problem w tym, że żonie się nie podoba

imo z wygladu jest nowoczesniejszy niz m 1 phII,

a wnętrze to już nie podlega dyskusji.

2007-renault-clio-three-b-8_460x0w.jpg

ale to tylko moje zdanie wink.gif

a może Yaris 5d ? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> imo z wygladu jest nowoczesniejszy niz m 1 phII,

> a wnętrze to już nie podlega dyskusji.

> ale to tylko moje zdanie

> a może Yaris 5d ?

Czeeekaj....bo Ty mi tu pokazujesz jakieś drogie auta zlosnik.gif a ja bym chciał wydać ok. 10 kPLN. W tym budżecie to będzie clio z rocznika pewnie ok. 2000 a o Toyce to nie można myśleć zlosnik.gif

Napisano

> Czyli coś zostało poprawione w stosunku do Megi I (96-99)? - bo tamte to rudzielce

mam megane(scenic) 99r i 0 grama rdzy mlotek.gif

Napisano

Ja mam M I ph II(V 2002) i na tylnym błotniku mały bąbelek się pojawił.Progi jak na razie zdrowe.

Napisano

> to trafiłeś ponadprzecietny egzemplarz

> Zobacz jak wyglądało moje megane w wieku 11 lat

yikes.gif Krajowa megi ?? W tym miejscu mam dziury,ale to sa odplywy zlosnik.gif Fabryczne 270751858-jezyk.gif

Napisano

> krajowa, co więcej............... garażowana

Moja z Włoch wiec soli nie widziala zlosnik.gif

Napisano

> Witam,

> Megane I FL, rocznik 2000-2001 - krótkie pytanie mam....rdzewieje? Ma to nadwozie ocynkowane?

Nie rdzewieje,ale ciut głosno jest po 100km/h

Napisano
  • Autor

Koledzy, a jak tam z silnikami wygląda sprawa? A dokładniej to silnik 1.4 16V - ma jakieś wady, bolączki - na coś trzeba zwracać uwagę, coś lubi padać? hmm.gif

Napisano

> Koledzy, a jak tam z silnikami wygląda sprawa? A dokładniej to silnik 1.4 16V - ma jakieś wady,

> bolączki - na coś trzeba zwracać uwagę, coś lubi padać?

W tym silniku to chyba jedynie cewki lubily sie psuc, i to glownie te fabryczne.

Musisz doczytac bo sa chyba 2 rodzaje i jedne sa Ok, wiec mozliwe, ze przez 10 lat zostaly juz wymienione.

Napisano

> Koledzy, a jak tam z silnikami wygląda sprawa? A dokładniej to silnik 1.4 16V - ma jakieś wady,

> bolączki - na coś trzeba zwracać uwagę, coś lubi padać?

Cewki zapłonowe Sagem wadliwe. Kup nowe świece od razu,Poduszka pod skrzynia lubi sie zrywac ,jak są duże ruchy lewarka przód-tył, łozyska kół chuczą,przełączniki el szyb szwankują,delikatne zawieszenia na nasze drogi.miedzy 1,6 a 14 nie widze róznicy.

Napisano
  • Autor

> Cewki zapłonowe Sagem wadliwe. Kup nowe świece od razu,Poduszka pod skrzynia lubi sie zrywac ,jak

> są duże ruchy lewarka przód-tył, łozyska kół chuczą,przełączniki el szyb szwankują,delikatne

> zawieszenia na nasze drogi.miedzy 1,6 a 14 nie widze róznicy.

Cewki to chyba nie tylko przypadłość Megane, ale też Laguny - szwagier w Lagunie I wymieniał, ojciec w Lagunie II też zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

No to mam france zlosnik.gif, a właściwie moja żona, która to dopiero jutro rano zobaczy co jej zakupiłem hehe.gif

Renata ma 10 lat, silnik 1.4 16V, jest czyściutka, niezniszczona i chyba nie była bita blush.gif - czujnik lakieru nie pokazał żadnych odchyłek icon_eek.gif. Miała za to lakierowany przedni zderzak. Pochodzi z PL, ma książkę serwisową icon_eek.gifzlosnik.gif, 2 klucze i bogate wyposażenie - klima, 4 podusie, ABS, komp pokładowy, przednie szyby "w prądzie" zlosnik.gif, lustra, przednia szyba jest fioletowa (nie wiem co to- filtr jakiś czy co - w każdym razie szyby też oryginalne ok.gif. Do tego ma wypasione radio dobrej firmy i porządne głośniki - w fabrycznych miejscach na szczęście zlosnik.gif Jeździ to naprawdę fajnie, zobaczymy, kiedy się popsuje rotfl.gif

Jestem zadowolony z zakupu, mam nadzieję, że żona jutro też będzie i nie będę musiał spać "w Renacie" zlosnik.gif

Dzięki za opinie, rady - jak się będzie psuła, to będę Was męczył zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Wszystkiego(lub prawie wszystkiego) się dowiesz np.tutaj

ok.gifDzięki - fajny adres ok.gif

Napisano

> Dzięki - fajny adres

Nie ma za co.Miłej lektury życzę.

Zerknij do:"forum ogólne"i"dział techniczny(tutaj już łatwiej,bo jest podzielone na modele)".

Napisano

> Wszystkiego(lub prawie wszystkiego) się dowiesz np.tutaj

To kolega byl w Krzepicach rok temu megana kombi smile.gif Co podeszlem jak zobaczylem zlosnica 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> pochwal się na ile $$$ utargowałeś...

a po co? zlosnik.gifzlosnik.gif normalna średnia cena z ogłoszeń tego modelu - ani tanio ani drogo, ale jako, że auto wydaje się zadbane, ma w miarę kompletną historię serwisową i mało prawdopodobne, by było klepane z przystanku, a do tego się podobało - to kupiłem zlosnik.gif

Napisano

ok, tylko z ciekawości zapytałem... też kiedyś megane miałem i śledziłem dość ceny rynkowe ok.gif

Napisano

> a po co?

mów tuk.gif

fotki daj 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> mów

oj tam, oj tam zlosnik.gif

> fotki daj

zbieram się z tym aparatem, ale jakoś mi nie po drodze (czasu brak zlosnik.gif), ale jutro chyba się uda coś sfocić wink.gif

Napisano

> oj tam, oj tam

> czy < od 10kPLN ? zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.