Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.1/1.2 i kwestie rozrządu

Featured Replies

Napisano

Witam,

Kwestia wygląda tak:

Mam blok 1.2, kółko na pompie oleju jest dokładnie takie samo jak w 1.1 mpi ( mam oba, są identyczne ). Rozumiem, że rodzaj rozrządu ( liczba zębów ) zależy od kółka na wałku rozrządu? To, że muszę wziąć odpowiednią pompę wody jest oczywiste, ale chciałbym uniknąć kupna 2 kompletów rozrządu z pompami wody.

Czy jest możliwość zastosowania kółka na wałku rozrządu z ccs'a, które też mi pod ręka leży? Jaki rozrząd wtedy kupować?

I jeszcze pytanie poza konkursem:

Czy pompy oleju w 1.1 i 1.2 są takie same? Jak wygląda kwestia misek olejowych? Też są takie same? ( na alledrogo.pl tak można wywnioskować, ale w rzeczywistości różnie to bywa )

Napisano

> z tego co wiem miski olejowe są różne

miski sa inne od 1,2 jest wieksza tzn jakby dłuzsza w strone asfaltu biglaugh.gif

Napisano

> Witam,

> Kwestia wygląda tak:

> Mam blok 1.2, kółko na pompie oleju jest dokładnie takie samo jak w 1.1 mpi ( mam oba, są

> identyczne ). Rozumiem, że rodzaj rozrządu ( liczba zębów ) zależy od kółka na wałku rozrządu?

> To, że muszę wziąć odpowiednią pompę wody jest oczywiste, ale chciałbym uniknąć kupna 2

> kompletów rozrządu z pompami wody.

> Czy jest możliwość zastosowania kółka na wałku rozrządu z ccs'a, które też mi pod ręka leży? Jaki

> rozrząd wtedy kupować?

> I jeszcze pytanie poza konkursem:

> Czy pompy oleju w 1.1 i 1.2 są takie same? Jak wygląda kwestia misek olejowych? Też są takie same?

> ( na alledrogo.pl tak można wywnioskować, ale w rzeczywistości różnie to bywa )

dolne kółko najprawdopodobniej możesz wziąć te z 1.1, trzeba policzyć ząbki, wtedy kupujesz pompę wody na 20 ząbków i pasek od 1.2 108 ząbków. Kółko na wałku rozrządu też musi być z grubszymi zębami.

Jak weźmiesz dolne kółko od 1.2 z małymi ząbkami to pompa wody na 24 ząbki, pasek 129 ząbków i górne kółko z małymi ząbkami.

Napisano
  • Autor

> dolne kółko najprawdopodobniej możesz wziąć te z 1.1, trzeba policzyć ząbki, wtedy kupujesz pompę

> wody na 20 ząbków i pasek od 1.2 108 ząbków. Kółko na wałku rozrządu też musi być z grubszymi

> zębami.

> Jak weźmiesz dolne kółko od 1.2 z małymi ząbkami to pompa wody na 24 ząbki, pasek 129 ząbków i

> górne kółko z małymi ząbkami.

No to już duże konkrety. Ale prozaicznie:

Jak odróżnić "małe" ząbki od "dużych"? Jak strzelę fotę koła, podam Ci wymiary kółka na pompie oleju jak i na wałku rozrządu to będziesz w stanie mi powiedzieć co i jak?

Napisano

To tak dla "ułatwienia" napisane było liczy się tylko ilość ząbków grinser006.gif

• 5 tygodni później...
Napisano
  • Autor

> miski sa inne od 1,2 jest wieksza tzn jakby dłuzsza w strone asfaltu

No to po sprawdzeniu - mam 2 miski z 1.1, wczoraj zakupiłem misę od 1.2 nówkę w aso fiata. Miski są identyczne zewnętrznymi wymiarami. Więc bagnety raczej są te same długością - odległość od dolnej krawędzi bloku do tej "rurki" wejściowej na bagnet jest ta sama. W poniedziałek jadę oddać miskę.

Pompy oleju oraz smoki także są identyczne wymiarami zewnętrznymi. W przyszłym tygodniu je rozbiorę, zobaczymy, czy wnętrza są takie same.

Aha, rozrząd mam na 129 zębów, górne kółko od ccs'a, pompa 24 zęby wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.