Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Leje się paliwo/hamulce big problem

Featured Replies

Napisano

Haj.

Mam mały problem z korkiem wlewu paliwka. Otóż przy szybciej pokonywanych lub ostrzejszych zakretach paliwo z baku wylewa sie przez korek wlewu. Miał ktos z czymś takim do czenienia? czy tylko wymiana korka pomoże?

Sprawa druga.

Co zrobic jak nie można odkręcic odpowietrzników przy hamulcach? Psikanie specyfikami róznymi ito nie pomogło. Boję sie kręcic na sile by nie ukręcic ich. Jeżeli nie da rady ich wykręcic to co zrobic? Da się to jakoś zreanimowac w sytuacji jak się jednak ukręcą? Trzeba już wymieniac całe zaciski?

Napisano

> Haj.

> Mam mały problem z korkiem wlewu paliwka. Otóż przy szybciej pokonywanych lub ostrzejszych

> zakretach paliwo z baku wylewa sie przez korek wlewu. Miał ktos z czymś takim do czenienia?

> czy tylko wymiana korka pomoże?

> Sprawa druga.

> Co zrobic jak nie można odkręcic odpowietrzników przy hamulcach? Psikanie specyfikami róznymi ito

> nie pomogło. Boję sie kręcic na sile by nie ukręcic ich. Jeżeli nie da rady ich wykręcic to co

> zrobic? Da się to jakoś zreanimowac w sytuacji jak się jednak ukręcą? Trzeba już wymieniac

> całe zaciski?

polej niech postoi pare godzin i kręć jakimś kluczem nasadowym .... jak się ukręci to wiertarka i heja ...

Napisano

> Haj.

> Mam mały problem z korkiem wlewu paliwka. Otóż przy szybciej pokonywanych lub ostrzejszych

> zakretach paliwo z baku wylewa sie przez korek wlewu. Miał ktos z czymś takim do czenienia?

> czy tylko wymiana korka pomoże?

> Sprawa druga.

> Co zrobic jak nie można odkręcic odpowietrzników przy hamulcach? Psikanie specyfikami róznymi ito

> nie pomogło. Boję sie kręcic na sile by nie ukręcic ich. Jeżeli nie da rady ich wykręcic to co

> zrobic? Da się to jakoś zreanimowac w sytuacji jak się jednak ukręcą? Trzeba już wymieniac

> całe zaciski?

ad.2 z tyłu jak się ukręcą to żaden problem bo cylinderki kosztują grosze, z przodu jak się ukręca wypadałoby nawiercić i nagwintować pod odpowietrznik - jak tak robiłem i smiga już 2 lata ok.gif

Napisano
  • Autor

> ad.2 z tyłu jak się ukręcą to żaden problem bo cylinderki kosztują grosze, z przodu jak się ukręca

> wypadałoby nawiercić i nagwintować pod odpowietrznik - jak tak robiłem i smiga już 2 lata

A jak wyglada sytuacja z tymi przwodami miedzianymi? One są gdzieś łączone czy lecą w całości pod autem?

Napisano

> A jak wyglada sytuacja z tymi przwodami miedzianymi? One są gdzieś łączone czy lecą w całości pod

> autem?

Masz laczenie za lewakiem, potem przy wahaczu przewod elastyczny i przy bebnie kawalek miedzi.

Napisano

po odpowietrzniku postukac młotkiem, dobry klucz oczkowy 6-cio kątny i pójdzie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.