Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doraźna naprawa pęknietej szyby

Featured Replies

Napisano

Własnie dzisiaj mi strzeliła przednia szyba. Peknięcie nie jest jeszcze duże a zanim wymienie szybe kilka dni minie wiec mam takie pytanie. Czy jest jakaś mozliwość aby powstrzymać dalsze ewentyualne peknięcia ? Nie chce aby przed wymianą popekała mi jeszcze bardzie.

Napisano

> Własnie dzisiaj mi strzeliła przednia szyba. Peknięcie nie jest jeszcze duże a zanim wymienie szybe

> kilka dni minie wiec mam takie pytanie. Czy jest jakaś mozliwość aby powstrzymać dalsze

> ewentyualne peknięcia ? Nie chce aby przed wymianą popekała mi jeszcze bardzie.

Mysle, ze mozesz spokojnie jezdzic.Jezelinie latasz w wyscigach i nie nadwyrezasz nadwozia to nie powinno sie poglebiac pekniecie.

Napisano

> Własnie dzisiaj mi strzeliła przednia szyba. Peknięcie nie jest jeszcze duże a zanim wymienie szybe

> kilka dni minie wiec mam takie pytanie. Czy jest jakaś mozliwość aby powstrzymać dalsze

> ewentyualne peknięcia ? Nie chce aby przed wymianą popekała mi jeszcze bardzie.

I tak jest do wymiany, więc co Ci za różnica, czy pęknięta będzie na 5cm czy na 35? hmm.gif

Policjant w obu przypadkach zabierze DR, to samo z diagnostą - czy"ciut" pęknięta czy "bardzo" badanie nie podbije....

Bez sensu odprawiać jakieś czary - wymień, a nową ubezpiecz zlosnik.gif

Napisano

> Mysle, ze mozesz spokojnie jezdzic.Jezelinie latasz w wyscigach i nie nadwyrezasz nadwozia to nie

> powinno sie poglebiac pekniecie.

bedzie sie poglebiac jakby nie jezdzil a nawet moze sie poglebic jak bedzie stal. trzeba nawiercic koniec pekniecia, a szybe wogole mozna nawiercic i skleic w specjalnym warsztacie naprawiajacym szyby...

Napisano

Mam pytanie, czy te okrągłe naklejki na pęknięcie cokolwiek dają? czy to tylko pic na wodę...

Napisano

> I tak jest do wymiany, więc co Ci za różnica, czy pęknięta będzie na 5cm czy na 35?

> Policjant w obu przypadkach zabierze DR, to samo z diagnostą - czy"ciut" pęknięta czy "bardzo"

> badanie nie podbije....

mam peknieta na 3 czy 4 cm od kilku lat, ani policja ani diagnosta slowem na ten temat sie nie odezwal zlosnik.gif

Napisano

> Mam pytanie, czy te okrągłe naklejki na pęknięcie cokolwiek dają? czy to tylko pic na wodę...

okregla dziura na koncu pekniecia cos daje bo rozklada naprezenia.

Napisano

> mam peknieta na 3 czy 4 cm od kilku lat, ani policja ani diagnosta slowem na ten temat sie nie

> odezwal

trafiałeś na dobrych ludzi....do czasu zlosnik.gif

Napisano

> Mam pytanie, czy te okrągłe naklejki na pęknięcie cokolwiek dają? czy to tylko pic na wodę...

Naprawia się uszkodzenia nie większe niż ~5zł. Wspomniana naklejka służy tylko do tego aby nie dostał się brud do uszkodzenia.

Tu możesz sobie poczytać.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Naprawia się uszkodzenia nie większe niż ~5zł. Wspomniana naklejka służy tylko do tego aby nie

> dostał się brud do uszkodzenia.

> Tu możesz sobie poczytać.

> Pozdrawiam BAS

No przeczytałem. Ja nie mam żadnego odprysku tylko pęknięcie wyglądające jak rysa wielkość niecałej jednogroszówki. Poprzedni właściciel nakleił na to jakąś naklejkę i mówi że nic nie idzie dalej. Ja jeżdżę z tym na razie 3 miesiące i nie widać żeby coś szło dalej, ale ta naklejka denerwuje i myślą czy jak ją odkleję to czy coś to zmieni.

Napisano

> nie widać żeby coś szło dalej,

Ubezpieczając oc/ac wykup sobie ubezpieczenie autoszyba bo zimą jak dmuchniesz na zimną szybę gorącym powietrzem to się powiększy.

> ale ta naklejka

> denerwuje i myślą czy jak ją odkleję to czy coś to zmieni.

Nic, jedynie dostanie się do uszkodzenia brud, jeśli jest malutkie to podjedź do firmy, którą Ci linkowałem, naprawią Ci to uszkodzenie za kilkadziesiąt złotych i będzie spokój.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> bedzie sie poglebiac jakby nie jezdzil a nawet moze sie poglebic jak bedzie stal. trzeba nawiercic

> koniec pekniecia, a szybe wogole mozna nawiercic i skleic w specjalnym warsztacie

> naprawiajacym szyby...

I tu masz po części racje gdyż dzisiaj z ciekawosci pojechałem do speców od szyb zapytać o nawiercanie i owszem ma ono sens jedynie przy małych pęknięciach. Z moim pęknięciem ( 7cm) niestety nic się nie da zrobić, pozostaje tylko wymiana.

Z tego co się dowiedziałem to naklejke z numerem rejestracyjnym przeklejają a jak się ma sprawa z lusterkiem klejonym ??

Napisano

> trzeba nawiercic

> koniec pekniecia, a szybe wogole mozna nawiercic i skleic w specjalnym warsztacie

> naprawiajacym szyby...

Heh cos wiem o tym.

Kiedys kupilem auto z tak sklejona szyba wink.gif

Sprawowalo sie bardzo dobrze. Zaden policjant ani diagnosta nawet nie pisneli slowem na to.

Napisano

W styczniu zmienialem wycieraczki i niechcacy strzelilem sobie metalowa wajcha (gdy wycieraczka byla zdjeta) w szybe.

Pojawil sie malutkie pekniecie, ktore potem zaczelo sie powiekszac. W ciagu tygodnia oraz 3000km z okolo 0.5cm zrobilo sie nagle 40cm. Od wtedy juz sie nie powieksza

Napisano

> Z tego co się dowiedziałem to naklejke z numerem rejestracyjnym przeklejają a jak się ma sprawa z

> lusterkiem klejonym ??

zmieniałem w listopadzie przednią szybę, lusterko i naklejke przekleili bez problemu, wszystko trwało może 30-40 min, 360zł szyba pilkington z robocizną.....

Napisano

Podjedź TUTAJ

Przykleją nalepkę i lusterko a za całość z szybą Pilkingtona dasz pewnie 300-320 zł. Kiedyś autokacik miał tam rabaty, nie wiem jak teraz

Napisano

> bedzie sie poglebiac jakby nie jezdzil a nawet moze sie poglebic jak bedzie stal. trzeba nawiercic

> naprawiajacym szyby...

nie zawsze tak jest, ojciec ma malutkie pekniecie na przedniej szybie juz od...3 lat rok w rok przegląd przechodzi legalnie, policja tez sie nie czepia a pekniecie sie nie powieksza, być może wyjątek od reguły

Napisano
  • Autor

> Podjedź TUTAJ

> Przykleją nalepkę i lusterko a za całość z szybą Pilkingtona dasz pewnie 300-320 zł. Kiedyś

> autokacik miał tam rabaty, nie wiem jak teraz

Jak narazie nie powiększa się to pekniecie aczkolwiek od zeszlego roku kiedy to pojawiła się delikatna ryska nie przekraczająca 1 centymetra do dnia dzisiejszego powiekszyła się na ok 8-9 cm oslabiony.gif A tak apropo wymjiany to dzisiaj na wieosce spec powiedział miz że za nową szybe 400-500 zł + 100 wymiana + nowe lusterko oslabiony.gif

Napisano

> A tak apropo wymjiany to dzisiaj na wieosce spec powiedział miz że za nową szybe 400-500

> zł + 100 wymiana + nowe lusterko

To dzwoń do kolesia z linka który podałem

Napisano
  • Autor

> To dzwoń do kolesia z linka który podałem

Jutro z rana zadzwonie i wypytam co i jak 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.