Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

help czy 165/55/14 wejdzie jakotako na abartowskie 5,5zoll ?

Featured Replies

Napisano

Witam, no to sie dzis okazało że letnie opony przypominają slicki więc czas na ich wymiane, a jako że 175/50 nie sposób kupic, 185/50 troche za szerokie dla mnie (a raczej dla serii 55ps) wiec wykombinowałem ze moze 165/55 by pasowało ? wyglądałoby to jakos w miare na feldze 5,5" abarthowska? bo dzisiejsze 175 wyglądają tak akuratnie, a nawet rant wychodzi troche poza opone, więc przy weższych 165 moze byc dosc smiesznie ? Springs HR -35mm bodajże jakby co.

Dzięki z góry.

Pozdrawiam

Napisano

> Witam, no to sie dzis okazało że letnie opony przypominają slicki więc czas na ich wymiane, a jako

> że 175/50 nie sposób kupic, 185/50 troche za szerokie dla mnie (a raczej dla serii 55ps) wiec

> wykombinowałem ze moze 165/55 by pasowało ? wyglądałoby to jakos w miare na feldze 5,5"

> abarthowska? bo dzisiejsze 175 wyglądają tak akuratnie, a nawet rant wychodzi troche poza

> opone, więc przy weższych 165 moze byc dosc smiesznie ? Springs HR -35mm bodajże jakby co.

> Dzięki z góry.

> Pozdrawiam

Bedzie pasowało przeciez standardowo sportasie wychodziły na feldze szer 5,5 cala z opona 165/55/13 wiec czemu na felge o tej samej szerokosci tylko 14 ma nie pasować....

Napisano
  • Autor

Rozumię. Jeszcze dla pewności. Nowe Potenzy ale z roku 2004 oslabiony.gif warte zainteresowana czy omijać szerokim łukiem ?

Może ktoś wie gdzie dostać nankangi 165/55/14 ? powinny byc w miare rozsądnej cenie bo innych firm "wiadących" to ok 350zl szt. lekka przesada.

Napisano

165/55/14 na 5,5 cala powinno być dobrze. W Nankangu to model AS-1 o bardziej "tradycyjnym" wyglądzie niż NS-2 (który ma to do siebie, że nawet nie założony na felgę jest / \ jakby sztucznie naciagnięty) wink.gif

> Rozumię. Jeszcze dla pewności. Nowe Potenzy ale z roku 2004 warte zainteresowana czy omijać

> szerokim łukiem ?

6 lat... zależy ile chcesz je użytkować. Osobiście na dłuższą metę postawił bym jednak na coś młodszego/innego.

> Może ktoś wie gdzie dostać nankangi 165/55/14 ? powinny byc w miare rozsądnej cenie bo innych firm

> "wiadących" to ok 350zl szt. lekka przesada.

oponytanio.pl

oponya.jpg

Napisano
  • Autor

Dzięki dzieki wielkie,zamówione, nie ma co czekać. Tego sklepu nie znalazłem a faktycznie mają, tzn sprawadzają z Niemiec. W innym sklepie to zostałem poinformowany ze byc może transport popłynie za 2 tyg. z Azji smile.gif

Pozdrawiam

Napisano

> Może ktoś wie gdzie dostać nankangi 165/55/14 ? powinny byc w miare rozsądnej cenie bo innych firm "wiadących" to ok 350zl szt. lekka przesada.

ja kupiłem nankangi 175/50 R 14 nówki za 189 od sztuki

Napisano

> ja kupiłem nankangi 175/50 R 14 nówki za 189 od sztuki

daj namiar gdzie kupiłeś

Napisano
  • Autor

> też chetnie zobaczę, bo Nankang na swojej stronie nie wspomina, żeby produkował 175/50/14...

to chyba jakiś żarcik był primo aprilisowy, ale nie powiem, nabrałem się bo sie troche zirytowałem, że wziąłem 165/55 .... mam nadzieje że dobrze wybrałem....

Napisano

> www.opony-auto.pl

> Chińczyki podbijają rynek

widzę że kolega odpowiedział za mnie

nie miałem przez kilka dni czasu

Napisano

> a jaki masz rok produkcji na oponie

data produkcji to 52 tydzień 09

Napisano

> widzę że kolega odpowiedział za mnie

> nie miałem przez kilka dni czasu

IThankYou.gifzlosnik.gif

Napisano

a ma ktos moze foto 175/50 r14 na 7 calach ?

Opona 14 cali rozklada sie tak samo jak 13 ?

Napisano
  • Autor

Oponki założone. Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne (oprócz tego że wulkanizator stwierdził że to syf), ładnie leżą, zdaje się że lepiej niż szerszy fabr.goodyear który wydawał się węższy niż nankang. Azja bowiem ma fajny rancik zabezpieczający oponke. Rzucił się w oczy jeszcze dość dziwaczny bieżnik, jednak jest cichutka i na suchym oponka świetnie trzyma, przyklejona do drogi, mam nadzieje że na deszczu też dają rade. Tak więc serdecznie polecam wszystkim abartowskim 14 zoll, którzy nie chcą wydać ok.350zł za nowe europejskie gumki.

Napisano

> Oponki założone. Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne (oprócz tego że wulkanizator stwierdził że to

> syf), ładnie leżą, zdaje się że lepiej niż szerszy fabr.goodyear który wydawał się węższy niż

> nankang. Azja bowiem ma fajny rancik zabezpieczający oponke. Rzucił się w oczy jeszcze dość

> dziwaczny bieżnik, jednak jest cichutka i na suchym oponka świetnie trzyma, przyklejona do

> drogi, mam nadzieje że na deszczu też dają rade. Tak więc serdecznie polecam wszystkim

> abartowskim 14 zoll, którzy nie chcą wydać ok.350zł za nowe europejskie gumki.

Podjedz do mie dzis na garage bo chca obadac zlosnik.gif

Ale zadzwon przod bo jo jus niy miyszkom na cidrach ino w bobrownikach zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.