Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Proroczy sen i padające kierunkowskazy

Featured Replies

Napisano

Witam

Śniło mi sie dzisiaj, że pomykając po Słupsku ulicą Kołłątaja (ale tą jeszcze starą, bez Kauflandu a z zabudowaniami kolejowymi smile.gif )

moja Astra nagle odmówiła posłuszeństwa, ja jej w gaz a ona ble.

Idąc dzisiaj z rana na parking zastanawiałem się - co to będzie. Podchodzę do auta a tam prawy przedni kierunek pali się światłem

Ciągłym, nie przerywanym... Stuku-puku w lampę kierunku - nic. Zapakowałem syna do auta, odpalam maszynu, włączam prawy

kierunek - nie ma cyku-cyku, nie ma migotki na kokpicie. Włączam lewy - jest cyku-cyku, jest migotka. No ale cóż jadę, syna

do przedszkola zawieźć wszak trzeba. Pod przedszkolem na parkingu

sprawdzam jeszcze raz kierunki i awaryjne, wszystko działa jak trzeba. Idziemy do przedszkola, ale zaraz zapomniałem

jednej rzeczy, wracam się do auta - tylny prawy kierunek pali się światłem ciągłym, nieprzerywanym....

Zajechałem do pracy wszystko wróciło do normy...

I teraz dwa zaskakujące pytania

1. czy ubrać mam już stare szmaty i ogłosić się prorokiem?

2. co to pada w mojej Astrze?

Pozdro

Napisano

Ad. 1 Szmat starych nie ma co ubierać, może nie zmarzną grinser006.gif w końcu wiosna idzie zlosnik.gif, a nawet przyszla tongue.gif

Ad. 2 Gdzieś masz jakieś zwarcie, jeśli dobrze zrozumiałem to świeci prawa strona, więc z gdzieś idąc tym tropem poszukałbym zwarcia, może w manetka się rozpadła i robi zwarcie do świateł, chociaż bez zapłony tam nie ma żadnego napięcia. Masz alarm?

Napisano
  • Autor

> Masz alarm?

Tak, mam. Załączanie/wyłączanie owszem sygnalizowane błyskami kierunków

Napisano

> Tak, mam. Załączanie/wyłączanie owszem sygnalizowane błyskami kierunków

Ja podejrzewałbym alarm, bo tylko on morze dać napięcie na kierunki powodując przy tym świecenie. Jeśli masz napięcie w instalacji kierunkowskazów podane przez alarm nie będzie cykania przerywacza, bo nie jest on obciążony i nie zadziała. Proponuję dla testu odpiąć alarm.

Napisano

Czasami przerywacz lubi się tak zawiesić, wystarczy go puknac i wraca do normy. Mialem juz kilka takich przypadków, nie tylko u mnie, ale i u znajomych.

Napisano

> Czasami przerywacz lubi się tak zawiesić, wystarczy go puknac i wraca do normy. Mialem juz kilka

> takich przypadków, nie tylko u mnie, ale i u znajomych.

zawieszający przerywacz dawałby dopiero po stacyjce frown.gif

zawsze można jeszcze sprawdzić X6 - pewnie tam są 'dopięte' do kierunków kable od alarmu. Przynajmniej ja tak mam, a 'monterzy' którzy to zakładali chyba nie słyszeli o lutownicy, stąd miałem braki kierunków. Może u cibie w wyniku jakiegoś grzania się słabych połączeń doszło do nadtopień izolacji i kierun dostaje 'lewy' +

Napisano

> zawieszający przerywacz dawałby dopiero po stacyjce

> zawsze można jeszcze sprawdzić X6 - pewnie tam są 'dopięte' do kierunków kable od alarmu.

> Przynajmniej ja tak mam, a 'monterzy' którzy to zakładali chyba nie słyszeli o lutownicy, stąd

> miałem braki kierunków. Może u cibie w wyniku jakiegoś grzania się słabych połączeń doszło do

> nadtopień izolacji i kierun dostaje 'lewy' +

Nie po stacyjce, bo przecież do awaryjnych jest prąd bez stacyjki.

Przerabiałem już to, i wiem, że jak sie zawiesi pomaga mu terapia wstrząsowa wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.