Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ściąganie w czasie jazdy.

Featured Replies

Napisano

Witam,zmieniłem koła na letnie i niestety ściąga, założone na lewą stronę-w lewo założone na prawą - w prawo.

Opony po 1 sezonie nowe,ciśnienia prawidłowe.

Czy przyczyną może być złe wyważenie?bo kierownica nie drży?tylko te ściąganie.

Napisano

> Witam,zmieniłem koła na letnie i niestety ściąga, założone na lewą

> stronę-w lewo założone na prawą - w prawo.

Jeśli ciśnienia są identyczne , a efekt występuje odwrotnie przy zamianie kół - to ewidentnie powoduje to któraś z opon .

Bieżnik na obu jest w równym stopniu zużyty , czy może jedna opona ma wyższy , a druga niższy ?

Napisano

> Witam,zmieniłem koła na letnie i niestety ściąga, założone na lewą stronę-w lewo założone na prawą

> - w prawo.

> Opony po 1 sezonie nowe,ciśnienia prawidłowe.

> Czy przyczyną może być złe wyważenie?bo kierownica nie drży?tylko te ściąganie.

Rozumiem że zamieniłeś koła stronami lewa-prawa? Przyczyn jest wiele, od takich jak zawieszenie (luzy lub uszkodzenie - w zimie nie walnąłeś w krawężnik?) czy przekładnia kierownicza (jakaś wada). Są jeszcze przypadki , że po regulacji geometrii zaczyna ściągać a to wina zamiany miejscami opon (kół) - opona "dotarta" na tylnej osi potrafi spowodować lekkie ściaganie jeśli się ją da na przód.

Napisano

a tak dla pewności, zobacz czy nie masz opon kierunkowych i czy czasem nie masz źle założonych. Z zewnątrz na oponie powinno pisać OUTSIDE czy coś podobnego.

Napisano
  • Autor

bieżnik równy,jeździły w tamtym roku na tyle ale bieżnik równy, nie są kierunkowe, ale nikt nie odpowiedział czy wyważane ma tu coś wspólnego-nadmieniam ze nie trzęsie kierownicą.

Napisano

Zamień koła i powinno wrócić do normy. Z niewyjaśnionych przyczyn powtarza się to, u wielu, po zmianie opon.

Napisano
  • Autor

> Zamień koła i powinno wrócić do normy. Z niewyjaśnionych przyczyn powtarza się to, u wielu, po

> zmianie opon.

przecież napisałem że zamieniałem koła po co odpowiadasz jak nie czytasz wcześniej co napisane????

zależy mi na pytaniu o wyważanie czy możne to być przyczyna

Napisano

obróć na feldze, ostatecznie wrzuć na tył, wyważenie nie ma tu nic do rzeczy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.