Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupno auta na czesc

Featured Replies

Napisano

Witam,

mam pytanie o kupno auta na części. Wiem, że teoretycznie tak nie można, ale.... Sprawa wygląda tak - auto do kupienia ma wypowiedziane OC (w tym momencie nie ma ważnego OC). Kupuje je, opłacam US, nie rejestruje go w WK tylko od razu załatwiam sobie zaświadczenie o zezłomowaniu. Pytanie co z tym OC? Czy muszę go wykupić na te kilka dni?

Napisano

> Witam,

> mam pytanie o kupno auta na części. Wiem, że teoretycznie tak nie można, ale.... Sprawa wygląda tak

> - auto do kupienia ma wypowiedziane OC (w tym momencie nie ma ważnego OC). Kupuje je, opłacam

> US, nie rejestruje go w WK tylko od razu załatwiam sobie zaświadczenie o zezłomowaniu. Pytanie

> co z tym OC? Czy muszę go wykupić na te kilka dni?

Co znaczy "wypowiedziane OC"?

Chyba wypowiedzieć OC można podpierając się umową k-s lub zaświadczeniem o zezłomowaniu.

Napisano

> Co znaczy "wypowiedziane OC"?

> Chyba wypowiedzieć OC można podpierając się umową k-s lub zaświadczeniem o zezłomowaniu.

OC można wypowiedzieć "w kosmos". Okres posiadania samochodu przez aktualnego właściciela bez polisy OC jest jego indywidualnym zmartwieniem.

Napisano

> OC można wypowiedzieć "w kosmos". Okres posiadania samochodu przez aktualnego właściciela bez

> polisy OC jest jego indywidualnym zmartwieniem.

Nie wiem jak jest naprawdę, ale w moim przypadku wyamagany był dokument potwierdzający zbycie / zezłomowanie pojazdu w celu przekazania informacji do funduszu gwarancyjnego.

Napisano

> Nie wiem jak jest naprawdę, ale w moim przypadku wyamagany był dokument potwierdzający zbycie /

> zezłomowanie pojazdu w celu przekazania informacji do funduszu gwarancyjnego.

Przedmówca ma rację. Ja powiedziałem, że zmieniam ubezpieczalnię na tańszą i tyle. Spytałem nawet miłą panią, co mam jej pokazać?

Wypowiedzenie muszą przyjąć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.