Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silnik cieknie?

Featured Replies

Napisano

Ostatnie tygodnie spędziłam z dzieciakami w szpitalu, samochód stał więc sobie spokojnie a po wyjściu odkryłam takie coś:

P190310_15.36.JPG

P190310_15.36%5B01%5D.JPG

P190310_15.37.JPG

Dam radę z tym pojeździć do przyszłego miesiąca? Kurcze, szpitale i leki zrujnowały mnie finansowo, samochodu używam sporadycznie oslabiony.gif

Napisano

> Ostatnie tygodnie spędziłam z dzieciakami w szpitalu, samochód stał więc sobie spokojnie a po

> wyjściu odkryłam takie coś:

> Dam radę z tym pojeździć do przyszłego miesiąca? Kurcze, szpitale i leki zrujnowały mnie finansowo,

> samochodu używam sporadycznie

Uszczelniacze na wałku. Przejeździsz tylko sprawdz stan oleju

Napisano

Chyba kogoś UPPZ bardzo wkurzyła, bo tyle silikonu ktoś dał... zlosnik.gif

EDIT:

Dla pocieszenia powiem Ci, że ja w nie dalekiej przyszłość być możę nie dalekiej, będę miał do wymiany Uszczelkę pod głowicą... To dopiero DER GROBE PROBLEM...

Napisano
  • Autor

> Uszczelniacze na wałku. Przejeździsz tylko sprawdz stan oleju

Oleju mi nie ubywa, nie cieknie też tak bardzo bym znajdowała plamę na parkingu, bardziej się bałam że coś się może poważniejszego stać.

Dzięki smile.gif

Napisano

> Oleju mi nie ubywa, nie cieknie też tak bardzo bym znajdowała plamę na parkingu, bardziej się bałam

> że coś się może poważniejszego stać.

> Dzięki

zresztą w tych silnikach to normalne że po jakimś czasie zaczyna sie pocić smile.gif

Napisano

spokojnie, mój to dopiero się poci sick.gif

pilnuj oleju i jeździć spokojnie można ok.gif

a i zdrówka dla dzieci życzę smile.gif

Napisano

> Oleju mi nie ubywa, nie cieknie też tak bardzo bym znajdowała plamę na parkingu,

wiec puki nie ma plam pod autem to się oo nic nie martw. U mnie jeszcze gorzej cieknie z tych uszczelniaczy i jeszcze nie robię ich

Napisano

Widać tez ze pompa się poci na silikonie, czyli tak jak u mnie zeby.GIF

Widocznie pompa od nowości...

Napisano

> spokojnie, mój to dopiero się poci

> pilnuj oleju i jeździć spokojnie można

> a i zdrówka dla dzieci życzę

No ale przegląd to chyba trzeba mieć lewy. Albo przed każdym przeglądem myć silnik 270751858-jezyk.gif Ja miałem dokładnie to samo co widać na zdjęciach i z tą awarią nie było szans na przejście przeglądu.

Napisano
  • Autor

> No ale przegląd to chyba trzeba mieć lewy. Albo przed każdym przeglądem myć silnik Ja miałem

> dokładnie to samo co widać na zdjęciach i z tą awarią nie było szans na przejście przeglądu.

Tego wcześniej nie było nono.gif Samochód wczesniej się nie pocił i nic w nim nie czyszczę przed przeglądem specjalnie dla przeglądu.

Nie ma w ogóle takiej opcji, za duzo znaczy dla mnie rodzina by ryzykować takimi przekrętami by potem rozwalić się na drzewie wink.gif

Napisano

> Tego wcześniej nie było Samochód wczesniej się nie pocił i nic w nim nie czyszczę przed

> przeglądem specjalnie dla przeglądu.

> Nie ma w ogóle takiej opcji, za duzo znaczy dla mnie rodzina by ryzykować takimi przekrętami by

> potem rozwalić się na drzewie

Rozumiem, to nie do Ciebie była ta odpowiedź wink.gif

Niestety naprawa może być kosztowna, no chyba że się zrobi samemu. Tego akurat sam nie naprawiałem i z tego co pamiętam sporo (jak na studenta zeby.GIF) mnie to wyniosło.

Sama usterka faktycznie chyba nie jest groźna, bo jeździłem z tym parę miesięcy i nic złego się nie działo. Oleju faktycznie nie ubywało na tyle dużo, żeby w ogóle dało się to zauważyć, mimo że po każdym wytarciu szybko pojawiały się nowe plamy. No ale diagnosta powiedział, że taki wyciek jest nie do przyjęcia.

Napisano

> No ale przegląd to chyba trzeba mieć lewy. Albo przed każdym przeglądem myć silnik Ja miałem

> dokładnie to samo co widać na zdjęciach i z tą awarią nie było szans na przejście przeglądu.

po co myć silnik?? nie zostawia śladów po sobie na chodniku, parkingu ok.gif

przegląd przechodzi bez problemów, reszta porobiona, kół się nie czepiają z racji tego, że przegląd mam zimą wink.gif po prostu pan wsiada na przeglądzie do auta i się dziwi, że wygodniej i inaczej niż w innych uniakach zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Poza tym pocenie się spod pokrywy to w 1.4 raczej normalka jest sick.gif

Napisano
  • Autor

> Rozumiem, to nie do Ciebie była ta odpowiedź

> Niestety naprawa może być kosztowna, no chyba że się zrobi samemu. Tego akurat sam nie naprawiałem

> i z tego co pamiętam sporo (jak na studenta ) mnie to wyniosło.

> Sama usterka faktycznie chyba nie jest groźna, bo jeździłem z tym parę miesięcy i nic złego się nie

> działo. Oleju faktycznie nie ubywało na tyle dużo, żeby w ogóle dało się to zauważyć, mimo że

> po każdym wytarciu szybko pojawiały się nowe plamy. No ale diagnosta powiedział, że taki

> wyciek jest nie do przyjęcia.

Ajjj ja gapa, wybacz za dużo na głowie ostatnio miewam sciana.gif

Zobaczymy co powie Szyman na tę usterkę, ale nie mam co narzekać, nie psuje mi się złomek tak często, co mnie jeszcze przeraża to wszechobecna rdza po tej zimie crazy.gif

Napisano

> Dla pocieszenia powiem Ci, że ja w nie dalekiej przyszłość być możę nie dalekiej, będę miał do

> wymiany Uszczelkę pod głowicą... To dopiero DER GROBE PROBLEM...

No u mnie wywaliło UPG w trakcie jazdy i taniej wygląda przekładka silnika niż robienie tego całego UPG + plan głowicy etc. Z resztą widać na giełdzie, że jednostki szukam. A może ktoś z technicznych by mógł przy okazji powiedzieć jak wygląda kwestia usunięcia wtrysku z silnika tj, czy wystarczy przełożyć gaźnik z NIEwtryskowego i będzie hulać, czy jakaś grubsza rzeźba ?

Napisano

> Chyba kogoś UPPZ bardzo wkurzyła, bo tyle silikonu ktoś dał...

> EDIT:

> Dla pocieszenia powiem Ci, że ja w nie dalekiej przyszłość być możę nie dalekiej, będę miał do

> wymiany Uszczelkę pod głowicą... To dopiero DER GROBE PROBLEM...

Problem, w czym?

Zrzucić czapkę i założyć spowrotem to jak się sprężysz ostro dasz radę w jakieś 4 godziny...

Napisano

> Rozumiem, to nie do Ciebie była ta odpowiedź

> Niestety naprawa może być kosztowna, no chyba że się zrobi samemu. Tego akurat sam nie naprawiałem

> i z tego co pamiętam sporo (jak na studenta ) mnie to wyniosło.

> Sama usterka faktycznie chyba nie jest groźna, bo jeździłem z tym parę miesięcy i nic złego się nie

> działo. Oleju faktycznie nie ubywało na tyle dużo, żeby w ogóle dało się to zauważyć, mimo że

> po każdym wytarciu szybko pojawiały się nowe plamy. No ale diagnosta powiedział, że taki

> wyciek jest nie do przyjęcia.

Mi kiedyś koleś na przegladzie jak miałem 19 lat nie podbił w maluchu przegladu bo wrzucił wsteczny i zapaliło sie światło ale myślał, że wsteczny nie wszedł i wyjał i zapiał drugi raz i juz nie było światła. Ja wyjechałem ze stacji i wsteczny już był na parkingu ale i tak mi kazał jechac naprawiać. Trafiłeś na jakiegoś upierdliwego diagnoste i tyle.

Cieknie Ci prawdopodobnie z pod dekla wałka. Trzeba spradzić dokładnie. Może to być również wycciek z pod głowicy wtedy bedzie juz drożej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.