Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

podnośnik

Featured Replies

Napisano

witam szanownych forumowiczów. Mam mały problem, otóż przy wymianie kół stwierdziłem że mój oryginalny lewarek jest już powaznie sfatygowany. W związku z tym chciałem kupić jakiś nowy. I tu zaczął się problem, okazuje się że w nie ma w sprzedaży lewarka z końcówką taką jaką ma oryginalny. Moje pytanie brzmi, czy można używać bez ryzyka uszkodzenia samochodu lewarka z innym zakończeniem? confused.gif

Napisano

> tu zaczął się problem, okazuje się że w nie ma w sprzedaży lewarka z końcówką taką jaką ma

> oryginalny.

Na Allegro jest sporo oryginalnych lewarków Opla - również nowe i w stanie idealnym.

Napisano

Ja osobiście korzystam (poza oryginalnym) z podnośnika trapezowego (zasada działania ta sama ale z dwóch stron są ramiona), ale starej konstrukcji - porządny kawał stali no i na górze ma płaską blachę więc można go podkładać w wielu miejscach, nie tylko na progu.

Świetnie zachowuje stabilność, a oryginał raz mi się zsunął i śrubą wgniótł lekko bak frown.gif

Widziałem podobne, też na allegro, ale nie wiem jakiej sa jakości.

Jest też taki minus, że niestety trzeba go 'gdzieś' wozić (nijak się nie wsadzi w tę styropianową wytłoczkę.

Napisano

Do używania w garażu to najlepiej kupić sobie tzw. żabę. Natomiast do wożenia w samochodzie jednak najpraktyczniejszy jest oryginał - w trasie przydaje się rzadko, a dobrze wpasowuje się w przeznaczone dla niego miejsce pod kołem zapasowym.

k.

Napisano

Do AF polecam podnosnik aluminiowy od Audi, np A3. Posiadam takowy, wymiarami jest nieco wiekszy od oryginalu, ale da sie wcisnac w styropian w bagaznikku, a jest rownie wytrzymaly i lekki. Sprawdzony, dziala.

Pozdrawiam

• 1 rok później...
Napisano

Witam.

Odświeżę trochę temat.

Otóż oryginalny lewarek powiedział 30.GIF (urwała się śruba) muszę zaopatrzyć się w drugi. Chciałem kupić trapezowy ale prawdopodobnie nie będzie mi pasował w "styropian".

Od jakich samochodów będzie pasował w oryginalne miejsce?

Czy w poszukiwaniach brać pod uwagę np z Corsy, Astry G, Vectry?

Napisano

> Od jakich samochodów będzie pasował w oryginalne miejsce?

od opla astry yay.gif

Napisano

Dodam że będę go używał w sytuacjach awaryjnych. Do innych prac mam podnośnik "żabę".

Napisano

To tym bardziej nie kombinuj tylko kup na szrocie oryginał.

Pozdroofka

Napisano

Kadet, Corsa B,C, Astra, Vectra, Omega B, Zafira mają ten sam kształt podnośnika. Jedyne możliwe różnice to kształt elementu opieranego pod próg. Ale i tak pasuje smile.gif

P.S

Na upartego VW i Audi wink.gif

Pozdroofka

Napisano

Ja bym dopisał Omegę A bo sam posiadam lewarek od tego auta i pasuje.

Napisano

Po wejściu na allegro i porównaniu zdjęć, to chyba wszystkie od Opla są takie same. Zaryzykuję twierdzenie, że wszystkie niemieckie wink.gif

Pozdroofka

Napisano

Jawohl herr lelek. cool.gif

Napisano

> Zaryzykuję

> twierdzenie, że wszystkie niemieckie

bo helmut dawniej nie kombinował, jak miał cos sprawdzonego na rynku to wolał to kupić niż samemu robić...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.