Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Regulacja blosa

Featured Replies

Napisano

powiedzcie mi czy mozna samemu wyregulowac blosa ? Mam taki problem ze ostatnio moj sej duzo pali 12l/100km confused.gif

Mamy w BB 2 gaziarzy, ktorzy nie znaja sie na blosie, jeden nawet polecil mi wymiane blosa na zwykły mikser oslabiony.gif Probowałam raz wyregulowac przez podłaczenie do kompa i sprawdzic meszanke ale po przełaczeniu na gaz nie pokazuje pracy sondy tongue.gif

Mysle ze to przez niewyregulowany gaz bo wczesniej palił mnie a blosa mam juz ok 3lata niewiem.gif

Na pełnej butli 28l przejezadza 204km beksa.gif

Napisano

> powiedzcie mi czy mozna samemu wyregulowac blosa ? Mam taki problem ze ostatnio moj sej duzo pali

> 12l/100km

> Mamy w BB 2 gaziarzy, ktorzy nie znaja sie na blosie, jeden nawet polecil mi wymiane blosa na

> zwykły mikser Probowałam raz wyregulowac przez podłaczenie do kompa i sprawdzic meszanke ale

> po przełaczeniu na gaz nie pokazuje pracy sondy

> Mysle ze to przez niewyregulowany gaz bo wczesniej palił mnie a blosa mam juz ok 3lata

> Na pełnej butli 28l przejezadza 204km

Przy blosie na gazie nie będziesz widzieć żadnej pracy sondy i nie bardzo wiem co tam do komputera podłączałaś bo przecież blos to czysto mechaniczny wynalazek.

Napisano
  • Autor

> Przy blosie na gazie nie będziesz widzieć żadnej pracy sondy i nie bardzo wiem co tam do komputera

> podłączałaś bo przecież blos to czysto mechaniczny wynalazek.

wczesniej tego nie wiedziałam, nie jestem mechanikiem skromny.gif

Napisano

> Przy blosie na gazie nie będziesz widzieć żadnej pracy sondy i nie bardzo wiem co tam do komputera

Nie siej zamętu grinser006.gif

Podłączyła się do kompa, żeby kontrolować napięcie na sondzie i na jego podstawie ustawić blosa.

Cóż, na postoju to ustawianie całe jest guzik warte.

To trzeba robić w czasie jazdy. Ja podpiąłem do sondy zwykły miernik i ustawiłem na voltomierz w zakresie 20V napięcia stałego.

Jest to jakaś orientacja na podstawie: ubogo/bogato.

Jedziesz i patrzysz na napięcie i regulujesz blos (duża śruba).

Ma nie spadać napięcie poniżej 0.5V i nie utrzymywać się non stop powyżej 0.9.

Najlepiej jakby w czasie ustalonych parametrów jazdy (stała prędkość, pedał gazu nie wciśnięty w podłogę) napięcie sobie falowało, oscylowało wokół 0.5V, lepiej ciut więcej niż za mało (szkoda silnika).

Wszelkie ustawianie na postoju jak to robią stacje ASO, gazownicy itp IMO jest.... do bani.

Napisano
  • Autor

co potrzebuje by to tak ustawic? tylko woltomierz ?

Napisano

> co potrzebuje by to tak ustawic? tylko woltomierz ?

Tak. Żeby zmierzyć pracę lambdy.

Napisano

> powiedzcie mi czy mozna samemu wyregulowac blosa ? Mam taki problem ze ostatnio moj sej duzo pali

> 12l/100km

> Mamy w BB 2 gaziarzy, ktorzy nie znaja sie na blosie, jeden nawet polecil mi wymiane blosa na

> zwykły mikser Probowałam raz wyregulowac przez podłaczenie do kompa i sprawdzic meszanke ale

> po przełaczeniu na gaz nie pokazuje pracy sondy

> Mysle ze to przez niewyregulowany gaz bo wczesniej palił mnie a blosa mam juz ok 3lata

> Na pełnej butli 28l przejezadza 204km

Ja mam blosa w CC z silnikiem 1.2 8V i zamontowałem sobie taki mały diodowy wskażnik składu mieszanki kupiony od kolegi gondolierzy z autokacika. Zawsze widzę jaki mam skład mieszanki jak tylko coś sie dzieje to lekka korekta ustawień i próba. Zawsze mam ustawione lekko za bogato ale pali mi ok 10l/100km po miescie

Napisano

> Przy blosie na gazie nie będziesz widzieć żadnej pracy sondy

a czemuz to niby?

a co ma jedno wspolnego z drugim?

jesli nie masz nic wartosciowego do napisania to nie pisz. bo prawisz banialuki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.